Mars Logistics çok “FORS”lu!

Mars Logistics çok “FORS”lu!

Mars Logistics; karayolu taşımacılığını güvenli ve sürdürülebilir bir taşımacılık modeli olarak geliştirmeyi amaçlayan, sektörel bir akreditasyon programı olan FORS Belgesi’ni Türkiye’de alan ilk firma olarak bir ilke daha imza attı.

Mars Logistics, Birleşik Krallık ve çevresindeki filo faaliyetlerini geliştirmeyi amaçlayan ve bu bölgede taşımacılık yapan firmaların performanslarını geliştirerek en iyi uygulamaları benimsemeleri için güvenli çalışma şartları, yasal uygunluk ve kurumsal sosyal sorumluluğu teşvik eden FORS (The Fleet Operator Recognition Scheme) Belgesi’ni alan ilk Türk şirketi oldu. Gönüllülük esasına dayanan FORS programı yaşam kalitesini yükseltirken aynı zamanda ekonomik büyümeyi ve çevresel hedefleri de destekliyor.

Mars Logistics dünyada 5 bin 716 firmanın sahip olduğu akreditasyon programına araç bakımları, sürücü eğitimleri, sağlık ve güvenlik şartları, taşımacılık operasyonlarındaki iyileştirmeye açık alanlar, uymakla yükümlü olduğu yasal şartlar, yakıt ve lastik kullanımı vb. faaliyetlerini gözden geçirerek hazırlandı ve değerlendirme neticesinde FORS belgesini almaya uygun bulundu. Yol güvenliğini geliştirmek, para cezası ve diğer masrafların oranını azaltmak, yakıt emisyonunu azaltmak ve yakıt etkinliğini arttırmak, daha kapsamlı bir sektörel anlayış elde etmek ve iletişim ağı fırsatlarını yakalamak gibi avantajlar da sağlayan FORS Belgesi, kamyonet, kamyon, minibüs, otobüs ve diğer araç işletmecilerine ve bu işletmecilerle çalışan organizasyonlara açık bir akreditasyon olarak biliniyor.

FORS BELGESİ’Nİ TÜRKİYE’DE ALAN İLK FİRMA

FORS Belgesi’ni Türkiye’de alan ilk firma olmaktan büyük gurur duyduklarını belirten Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar: “Mars Logistics olarak müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın operasyonel süreçlerinde avantaj sağlayacak tüm stratejik ve teknolojik uygulamaları hayata geçiriyoruz. FORS Belgesi’ni Türkiye’de alan ilk firma olmamızda güçlü ekip ve altyapıya sahip olmamızın büyük rol oynadığını düşünüyoruz. Kurum olarak önümüzdeki süreçlerde de rekabetçi yönümüzü destekleyecek her türlü hizmet ve projenin parçası olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Etiketler :