Mercedes-Benz Akademi Güvenli Sürüş Eğitimi Gaziantep’te yapıldı

Mercedes-Benz Akademi Güvenli Sürüş Eğitimi Gaziantep’te yapıldı

2015 yılında kadın kullanıcılarla hayata geçirilen Mercedes-Benz Akademi Güvenli Sürüş Eğitim Programı, 2018 yılında da devam ediyor. Mercedes-Benz otomobil sahiplerinin katılımı ile Güvenli Sürüş Eğitim Programı, 12-13 Mayıs tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte katılımcılar güvenli sürüş eğitimi alırken çocukları da MobileKids Trafik Ateşböceği’nde trafik eğitimi aldı.

Bayileri ve müşterilerine yönelik satış ve satış sonrası, yönetim ve sürüş içeriklerine sahip tüm eğitimleri Mercedes-Benz Akademi çatısı altında bir araya getiren Mercedes-Benz Türk, 2015 yılında Güvenli Sürüş Eğitim Programı’nı hayata geçirdi. Trafikte güvenlik konusunda kullanılan otomobillerin sahip olduğu güvenlik donanımları kadar sürücülerin bilgi ve sürüş becerisinin de önemli olduğunu vurgulayan Mercedes-Benz Akademi, Güvenli Sürüş Eğitim Programı kapsamında Mercedes-Benz otomobil sahiplerinin farklı hava ve yol şartlarında otomobillerinin tepkisini önceden anlayabilmelerini ve trafikte beklenmedik durumlarda kontrollü olabilmelerini amaçlıyor.

2015 yılında yalnızca kadın kullanıcılara özel olan ve İstanbul’da ücretsiz düzenlenen eğitimler bu yıl kadın ve erkek tüm Mercedes-Benz kullanıcılarını kapsayacak şekilde genişletildi. Gelen talepler doğrultusunda 2017 yılında İzmir ve Ankara şehirlerinin de eklendiği eğitim programı 2018 yılında ise Gaziantep ve İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Güvenli Sürüş Eğitimine katılanlar ıslak ve kuru zeminde fren, engelden kaçış manevrası, aktif park ve çarpışma önleme, buzda yön değiştirme ve slalom konularının yanı sıra trafikte karşılaşabilecekleri beklenmedik acil durumlar için ilk yardım ve yangın söndürme eğitimleri de alıyor.

2018 yılının ilk eğitimi 12-13 Mayıs tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde ücretsiz düzenlendi. Eğitimde Mercedes-Benz otomobil sahipleri kendi araçlarını daha yakından tanıdılar ve trafikte daha güvenli araç kullanabilmek için yeni yetenekler edindiler. Mercedes-Benz Türk’ün 2013 yılında TEGV işbirliği ile hayata geçirdiği MobileKids Trafik Eğitim Projesi’nin mobil eğitim birimi Trafik Ateşböceği de etkinlikte yerini aldı.