Mercedes-Benz Türk’ten 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel film

Mercedes-Benz Türk’ten 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel film

Mercedes-Benz Türk, her kademede kadın istihdamına verdiği önemi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel olarak hazırladığı film ile gösteriyor.

Mercedes-Benz Türk, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırladığı film ile bünyesinde çalışan kadınların gözünden otomotiv sektörüne bakmamızı sağlıyor. Filmde, şirketin farklı birimlerinde görev alan kadın çalışanlar başarılarını paylaşarak, izleyicilere ilham kaynağı oluyorlar. Hazırlanan film ile Mercedes-Benz Türk, çoğunlukla erkeklerin görev aldığı otomotiv sektöründe, kadınların da yer almasının önünde hiçbir engel olmadığını ve kadın istihdamının desteklenmesi gerektiğini vurguluyor. 

Mercedes-Benz Türk kadınlara sosyal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği tanınması hedefiyle bir çok çalışma yapıyor

Mercedes-Benz Türk’ün toplumda kadının her alanda hak ettiği güce kavuşması, kadınlara sosyal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği tanınması hedefiyle 16 yıldır aralıksız sürdürdüğü “Her Kızımız Bir Yıldız” projesi kapsamında kız çocuklarının eğitimi destekleniyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) katkılarıyla gerçekleştirilen projede, burs desteği verilen Yıldız Kızlar için ayrıca mesleki gelişim eğitimleri ve kişisel gelişim atölyeleri düzenlenerek, eğitim ve mesleki hayatlarına katkıda bulunuluyor. Mercedes-Benz Türk olarak proje kapsamındaki öğrencilere sağlanan destek üniversite eğitimleri boyunca da sürdürülüyor. Türkiye’nin dört bir yanında her yıl 1.200 Yıldız Kız burs alarak eğitimine devam ediyor. 2004 yılından itibaren ise toplamda 5.000’den fazla “Yıldız Kız” eğitim bursu imkânlarından faydalandı. 

Kızların mesleki gelişimini destekliyor

Mercedes-Benz Türk, “Yıldız Kız”ları sadece maddi olarak değil, mesleki olarak da desteklemeye önem veriyor. Şirket, bu kapsamda gerçekleştirilen kişisel gelişim etkinlikleri sayesinde hem kız öğrencilerin gelecek planlarına ışık tutmayı hem de mesleki yetkinliklerini arttırmayı amaçlıyor. Yıldız Kızlar’a “Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama” eğitimleri veriliyor ve online İngilizce kurslar ile yabancı dil öğrenimlerine destek olunuyor. Mercedes-Benz Türk, bilişim ve yabancı dil eğitimleri ile çok yönlü ve geniş vizyon sahibi bir genç nesil yetiştirmeyi hedefliyor.

Mercedes-Benz Türk Yıldız Kızlar’a istihdam sağlıyor

Mercedes-Benz Türk, “Her Kızımız Bir Yıldız” projesinde yer alan başarılı bursiyerlerine staj ve iş imkânları sunuyor. Hâlihazırda Mercedes-Benz Türk üretim tesislerinde çalışan kadınların yüzde 20’si Yıldız Kızlar’dan oluşuyor. Sağladığı istihdam ile Mercedes-Benz Türk, eğitimde göstermiş olduğu güçlü desteği bursiyerlerinin meslek hayatında da sürdürüyor, Yıldız Kızlar’ın geleceğe güvenle bakmasını sağlıyor.

Etiketler :