Mercedes-Benz’in tüm kamyonları Aksaray’da test edilecek!

Mercedes-Benz’in tüm kamyonları Aksaray’da test edilecek!

Mercedes-Benz Türk, 2018 yılında açacağı Aksaray Ar-Ge Kamyon Fabrikası Yeni Ar-Ge Merkezi’nin temelini attı. 215 kişinin istihdam edileceği yeni Ar-Ge Merkezi için 8.4 milyon euro yatırım yatırım yapılacak.

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası yeni Ar-Ge Merkezi’nin temeli atıldı. 2018 yılında hizmete açılacak olan Ar-Ge merkezi için toplam 8.4 milyon euro yatırım yapılacak. Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Ar-Ge Merkezi’nin temel atma töreni

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Mercedes-Benz Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, Mercedes-Benz Kamyon Test Grubu Direktörü Hannes Möller, Mercedes-Benz Türk Kamyon Fabrikası Direktörü Prof. Dr. Frank Lehmann ve Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi Müdürü Mustafa Üstertuna ve Mercedes-Benz Türk’ün üst düzey yöneticileri katıldı.

SÜER SÜLÜN: “230 BİN ADET KAMYON, 80 BİN ADET OTOBÜS ÜRETTİK"

Mercedes-Benz Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, Aksaray Kamyon Fabirkası Ar-Ge Merkezi’nin temel atma töreninin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün şirketimiz için çok önemli bir gün. Bildiğiniz gibi şirketimiz bu yıl 50. yılını kutluyor. Bu 50 yıl içinde toplam 1 milyar euroyu aşan şatırım yaptık. Aksaray’da 230 bin adet kamyon, İstanbul’da ise 80 bininin üzerinde otobüs ürettik.

1 MİLYAR EUROLUK KAMYON İHRACATI

Aksaray Kamyon Fabrikası için 2016 yılında 110 milyon euroluk yatırım açıkladık. Bu yatırım bittiğinde 1 milyar euroluk kamyon ihracatımız olacak. 2018 yılından sonra toplam ihracatımızın 2 milyar euronun üzerine çıkmasını bekliyoruz.

2016 YILINDA 35 MİLYON EURO MÜHENDİSLİK İHRACATI YAPTIK

Mercedes-Benz Türk olarak 2009 yılında Ar-Ge merkezimizi açtık. Bugün itibarıyla merkezimizde 400 çalışanımız var. 2016 yılında sadece mühendislik ihracatımız 35 milyon euro. 35 milyon euroluk Ar-Ge ihracatı gerçekleştirdik.

15 TEMMUZ’DAN 4 GÜN SONRA YATIRIM KARARI ALDIK

Aksaray Kamyon Fabrikası Ar-Ge Merkezi’nin yatırım kararı 2016 yılının 19 Temmuz günü alındı. Yani 15 Temmuz’dan 4 gün sonra bu yatırım kararını aldık. Bugün toplam 40 bin metrekare alan üzerinde toplam 8.4 milyon euroluk yatırım ile 2015 çalışan olacak” dedi.  

HANNES MÖLLER: “AKSARAY, KAMYON YOL TESTİ VE MÜHENDİSLİKTE MERCEDES-BENZ’İN TEK MERKEZİ OLACAK”

Mercedes-Benz Kamyon Test Grubu Direktörü Hannes Möller de yaptığı konuşmada, Mercedes-Benz Aksaray Ar-Ge Merkezi’nin Mercedes-Benz’in araç yol testi ve mühendisliği konusunda tüm dünyadaki tek merkez olacağını söyledi. Hannes Möller, Aksaray Ar-Ge Merkezi’nin uzmanlık alanlarının; emisyon ölçümü, yakıt ekonomisi, dayanıklılık, prototip üretimi, güvenirlilik onayı olacağını kaydetti. 2018 yılı itibarıyla Mercedes-Benz kamyonlarının tüm araç yol testi onaylarının Aksaray tarafından verileceğini ifade eden Möller, “Yeni Ar-Ge Merkezi Aksaray’da 2018 yılında hizmete açılacak. Toplam 215 çalışanın olacağı merkezde için 8.4 milyon euro yatırım yapacağız” dedi.

Törende Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez de yaptıkları konuşmada Ar-Ge’nin önemini anlattılar. 

Rakamlarla Mercedes-Benz Türk AR-GE dünyası:

Yeni Mercedes-Benz Türk Aksaray AR-GE Merkezi: 

  • Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası tesisleri içerisinde 8.4 milyon Avro tutarında yatırımla kurulacak AR-GE Merkezi’nin 2018 yılının Temmuz ayında tamamlanması hedefleniyor.
  • 40.000 m2’yi aşkın alan üzerine kurulacak yeni AR-GE Merkezi’nin kapalı alanı 8.000 m2, açık alan ise 32.000 m2 olacak.
  • Yeni AR-GE Merkezi’nde toplamda 215 kişinin çalışması planlanıyor. Hali hazırda AR-GE faaliyetleri ve destek birimler kapsamında 140 kişi görev yapıyor.

Mercedes-Benz Türk Hoşdere/İstanbul AR-GE Merkezi: 

  • Mercedes-Benz Türk, İstanbul Hoşdere Otobüs Fabrikası tesisleri içerisinde ana şirketi Daimler AG’nin küresel araştırma ve geliştirme ağı içerisinde “Yetkinlik Merkezleri” oluşturma stratejisi kapsamında 2009 yılında AR-GE Merkez’i kurmak için ilk başvuruyu yaptı.
  • Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi, kamyon ve otobüs geliştirme bölümleri ile hem Türkiye piyasasına uygun araç konseptleri geliştiriyor, hem de aldığı küresel sorumluluklar kapsamında şasi, mekatronik ve iç tefrişat konularında inovatif ve yenilikçi çözümleri ile yurtdışına mühendislik ihraç ediyor.
  • Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi, son yıllarda özellikle karbon emisyonunu azaltmaya yönelik kamyon ve otobüs üretiminde kullanılan yapısal parçaların hafifletilmesi, maliyetin düşürülmesi ve üretim süreçlerinin daha da basitleştirilerek sürdürülebilirlik bilincinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar yürütüyor. Bunun yanı sıra yerli tedarikçilere verilen destek ile araç maliyetini düşürmeye yönelik global kapsamları yerlileştiriyor. Örneğin, bir önceki nesil Mercedes-Benz kamyonu Axor’da kullanılan 600’e yakın parça 50’ye yakın yerli tedarikçi tarafından üretildi. 2016 yılında piyasaya sunulan yeni kamyon ürün gamında hâlihazırda 250’nin üzerinde parça yerli sanayi tarafından üretiliyor.

Bugün yaklaşık 10.000 m²’lik alana sahip olan Hoşdere AR-GE Merkezi’nin ilk kurulduğu günden bu yana personel sayısı 3 katına çıkarak 110 kişiden 350 kişiye yükseldi; % 51’i lisans, % 45’i yüksek lisans veya doktora derecesine sahip olan AR-GE ekibinin kadın çalışan oranı % 21.

Etiketler :