Öğrencileriyle Türkiye’nin ilk dijital konteyner takip platformunu kurdu, ayda ortalama 1000 konteynerın takibini yapıyor

Öğrencileriyle Türkiye’nin ilk dijital konteyner takip platformunu kurdu, ayda ortalama 1000 konteynerın takibini yapıyor

Prof. Dr. Okan Tuna, “Lojistik sektörünün girişimcilere ihtiyacı olduğunu ve bu girişimlerin dijitalde yoğunlaşması gerektiğini her ortamda anlatıyorum. Ancak, anlatmanın dışında akademisyenlerin de girişimci olmasının ve konfor alanlarından ayrılmasının bir zorunluluk olduğunu düşünüyorum. Girişimci akademisyen sıfatıyla, yıllar önce ders verdiğiniz öğrencileriniz ile global düzeyde bir Ar-Ge projesi için işbirliği yapmak hem çok heyecan verici hem de çok gururlandırıcı.”

ÖZEL HABER - Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tuna ve bu fakülteden mezun olan Gökhan Şentürk ile Merdan Erdoğan Türkiye’nin ilk dijital konteyner takip platformu www.cntracking.com’u kuruyor. www.cntracking.com dijital platformu Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ne (DEPARK) kabul edilerek  ilk ofisini geçtiğimiz günlerde açtı. www.cntracking.com‘un üç kurucu ortağın ortak noktası ise Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi oluşturuyor. Kurucu ortaklardan Prof. Dr. Okan Tuna, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanlığını sürdürüyor. Diğer ortaklar Merdan Erdoğan ve Gökhan Şentürk ise Denizcilik Fakültesi’nden mezunlar ve denizcilik ve lojistik sektöründe 10 yıldan fazla zamandır çalışıyor.

www.cntracking.com bugün 500 bin rotanın limandan limana taşıma süreleri hakkında bilgi veriyor. 2016 yılı son çeyreğinde tüm rotalarda karşılaştırmalı armatör transit süre performanslarını verebilecek duruma gelmeyi amaçlayan platformun şu an 166 ülkeden ziyaretçisi bulunuyor. Platformda ayda ortalama 1000 konteyner takibi yaparken 15 bin civarında da rota ve transit süre bilgisi araması yapılıyor.

PROF. DR. OKAN TUNA: “LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN GİRİŞİMCİLERE İHTİYACI VAR”

www.cntracking.com‘un nasıl kurulduğu ve hedefinin ne olduğu ile ilgili Prof. Dr. Okan Tuna şu açıklamayı yaptı: “Yıllar önce ders anlattığınız öğrencileriniz ile birlikte global düzeyde teknolojik bir proje için işbirliği yapmak hem çok heyecan hem de çok gurur verici bir durum. Lojistik sektörünün girişimcilere ihtiyacı olduğunu ve bu girişimlerin dijitalde yoğunlaşması gerektiğini her ortamda anlatıyorum. Ancak, anlatmanın dışında akademisyenlerin de girişimci olmasının ve konfor alanlarından ayrılmasının bir zorunluluk olduğunu düşünüyorum. Girişimci akademisyen sıfatıyla, yıllar önce ders verdiğiniz öğrencileriniz ile global düzeyde bir Ar-Ge projesi için işbirliği yapmak hem çok heyecan verici hem de çok gururlandırıcı. Bu projenin diğer bir güzel yanı ise, mevcut stajyerlerimizi de Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrencilerinden seçerek onları da okurken böylesine bir teknolojik Ar-Ge projesi içerinde çalıştırarak belki de 10 yıl sonranın dijital girişimcileri yapmak üzere eğitmemiz.” 

www.cntracking.com DİJİTAL PLATFORMU HANGİ HİZMETİ SUNUYOR?

www.cntracking.com dijital platformu kullanıcılarına üç temel hizmet sunuyor. Bunlar; konteyner limana vardığı anda e-posta ile bilgilendirme hizmeti, 500 bin denizyolu rotası kapsamında limandan limana hangi armatörün kaç günde gittiğinin bilgisi ve tüm yüklemelerin aynı anda izlenebildiği kullanıcı paneli.

MERDAN ERDOĞAN: “500 BİN ROTANIN LİMANDAN LİMANA TAŞIMA SÜRELERİ HAKKINDA BİLGİ VERİYORUZ”

Kurucu ortaklardan Merdan Erdoğan’a göre hem lojistik hem de dış ticaret işletmelerinin en büyük sorunu, içinde değerli yüklerinin olduğu konteynerlerinin limana vardığında anlık bilgilendirmenin güvenilir bir şekilde gerçekleştirilememesi. Merdan Erdoğan, www.cntracking.com dijital platformunun tam olarak ne yaptığını şöyle anlatıyor: “Sektör tecrübemiz bize eğer farklı armatörler ile yüklediğiniz onlarca konteyneri takip etmeye kalkarsanız çok büyük sorunlar yaşayabileceğinizi gösterdi. Armatörlerin takip sistemlerinin birbirinden farklı olması ve çoğunun sadece anlık konteyner lokasyon bilgisi vermeleri kullanıcıları çok zora sokuyor ve konteynerin limana vardığı çok sonradan fark ediliyor. Bu durum ise, dış işletmeler için maliyet demek. Biz geliştirdiğimiz dijital platform ile kullanıcılarımıza ücretsiz olarak hangi armatör ile çalışır ise çalışsınlar ortak bir platform üzerinden hizmet sunuyoruz. Kullanıcı panelimiz, tüm armatörlerin aynı anda takip edilebilmesini çok kolay bir şekilde sağlıyor. Ayrıca, 500 bin rotanın limandan limana taşıma süreleri hakkında da bilgi veriyoruz. Hem akademik hem de uygulama anlamında çok önemli bir know-how’a sahibiz. Big Data (Büyük Veri) kapsamında yapmaya başladığımız Ar-Ge sonucunda 2016 yılı son çeyreğinde tüm rotalarda karşılaştırmalı armatör transit süre performanslarını verebilecek duruma geleceğiz. Teknopark içinde bu know-how’ı Ar-Ge anlamında daha da geliştirerek verdiğimiz hizmetlerin hem etkinliğini hem de çeşitliliğini arttırıyoruz. Bu özelliklerimiz ile küresel anlamda, tedarik zinciri izlenebilirliği boyutunda önemli bir boşluğu dolduruyoruz.” 

8 BİN İ AŞAN KAYITLI KULLANICISI VAR  

2015 yılının Ağustos ayında resmen hizmete giren www.cntracking.com platformu küresel pazara hizmet etmek amacıyla İngilizce ara yüz ile hizmet veriyor. Günde ortalama 1000 kullanıcı siteyi ziyaret ederken, kayıtlı kullanıcı 8 bini aşıyor.

GÖKHAN ŞENTÜRK: “AYDA ORTALAMA 1000 KONTEYNER TAKİBİ YAPARKEN 15 BİN CİVARINDA DA ROTA VE TRANSİT SÜRE BİLGİSİ ARAMASI YAPILIYOR”

Kurucu ortaklardan Gökhan Şentürk ise yaptığı açıklamada, “Kullanıcı sayımızın Ağustos ayından bu yana hızla arttığını görmekteyiz. Bizi en çok sevindiren konu ise kullanıcıların yüzde 75’inin küresel pazarlardan bizi tercih etmesidir. 166 ülkeden ziyaretçilerimiz var. Türkiye dışında  özellikle Hindistan, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Pakistan’dan önemli sayıda ziyaretçimiz  bulunuyor. Ayda ortalama 1000 konteyner takibi yaparken 15 bin civarında da rota ve transit süre bilgisi araması yapılıyor. Özellikle ihracat ve ithalatçıların rota ve transit süre bilgi aramaları çok yoğun. Planımız önümüzdeki 1 yıl içerisinde bu rakamları en az 2 katına çıkarmak. Amacımız www.cntracking.com platformunda bireysel tüm kullanıcılara ücretsiz hizmet vererek dijital bir bilgi kaynağı olmak. Lojistik işletmelerinin dijital anlamda mevcut ve potansiyel müşterilerine hizmet vermeleri için ise özel ürünler geliştirmiş durumdayız. Örneğin, lojistik işletmelerinin web sayfalarında kullanmaları için geliştirdiğimiz ve müşterilerine konteyner takibi hizmeti veren API ürünümüz işletmelerin rekabetçi üstünlüğüne önemli derecede katkıda bulunmakta ve profesyonel müşterilerimiz tarafından büyük ilgi görüyor.”

Etiketler :