Opel, Yeni Combo’nun beşinci neslini tanıttı

Opel, Yeni Combo’nun beşinci neslini tanıttı

Geniş taşıma kapasitesi: İki Euro paleti kolaylıkla taşıyabiliyor. Her amaca uygun: Standart ve uzun versiyonlar, iki veya tek sürgülü kapı ve çeşitli koltuk seçenekleri ile birlikte geliyor. Gelişmiş güvenlik: Güvenlik, konfor ve sürüş destek sistemlerinde çıtayı yukarıya taşıyor. Hafif ticari araç segmentinde hiçbir araçta bulunmayan sayıda (19 adet) güvenlik sistemini sunuyor. Çarpıcı motorlar: Verimli ve yüksek performanslı motor ve şanzıman seçenekleri sunuyor. Avrupa’da Eylül 2018’den itibaren satışta

Opel, hafif ticari modeli Combo’un beşinci neslini tanıttı. Hem panelvan (Combo) hem de binek (Combo Life) versiyonu ile satışa sunulacak yeni modelin standart (4.40 metre) ve uzun (4,75 metre) olmak üzere iki versiyonu olacak. Yeni Combo’nun panelvan versiyonu 4,4 metreküpe varan bagaj hacmi ile dikkat çekiyor. Alman otomobil üreticisinin yeni hafif ticari modeli Avrupa’da Eylül ayında satışa çıkacak. Ülkemizde ise pazara sunulması 2019 yılında gerçekleşecek. Yeni nesil Opel Combo, Citroën and Peugeot işbirliği ile EMP2 platformu üzerinden geliştirildi ve Combo Life Groupe PSA’nın İspanya Vigo fabrikasında üretilecek.

Opel Combo ticaretle uğraşan çoğu kişi için kritik önem taşıyan Euro paletleri rahatlıkla taşıma kapasitesine sahip. Kısa versiyon Combo dahi iki paleti taşıyabiliyor. Yeni Combo 1.000 kilogram yük limiti ve 3.440 mm’ye varan taşıma uzunluğu ile sınıfının en iddialıları arasında yer alacak. Müşteriler, iki veya tek sürgülü kapı seçeneklerini de ihtiyaçları doğrultusunda opsiyonel olarak tercih edebilecek. Yeni Combo’nun yükleme konusundaki bir diğer avantajı ise sadece 580 mm yüksekliğindeki yükleme eşiği. Opsiyonel olarak alınabilen açılır tavan sayesinde ise 100 kilograma kadar tahta levhalar gibi çok uzun yükler de kolaylıkla taşınabiliyor.

Motor çalıştırıldığında aracın aşırı yüklenip yüklenmediğini kontrol eden sensör yeni Combo ile segmentinde tek bir yeni özellik olarak sunulacak. Sürücü arzu ederse bir tuşa basarak yük durumunu manuel olarak da kontrol edebilecek. Sistem, yük sınırının yüzde 80’ine ulaşıldıysa beyaz ışıkla sürücüyü uyarıyor. Yük sınırı aşıldığında ise uyarı ışığı turuncuya dönüyor.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik,Yeni Combo ile foksiyonellik ve pratikliği iyi fiyat ile buluşturarak hem iş hem de özel aktivitelerde kullanmak için özel bir araç arayanlara yeni ve çekici bir alternatif sunacağız. Yeni hafif ticari modelimiz üstün taşıma kapasitesinin yanı sıra bünyesinde barındırdığı sınıfında lider konfor ve güvenlik teknolojileri sayesinde kelimenin tam anlamıyla her amaca uygun bir araç” dedi.