Otomotiv ile ilgili fikri olana 250 bin TL ödül!

Otomotiv ile ilgili fikri olana 250 bin TL ödül!

Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi DEPARK, ön kuluçka ve kuluçka merkezi belirlenen öncelikli sektörlerde girişimcilik alanında hızlandırıcı olarak hizmet vermeye hazırlanıyor. İlk hedef ise otomotiv sektörü olarak belirlendi.

Yapay zekadan, yakıt teknolojilerine, teknik tekstillerden tasarıma, malzeme teknolojilerinden sensör teknolojilerine pek çok teknolojinin kesişimi ile üretim yapan otomotiv sektörü için ilk hedef “Otomotiv Teknolojileri Proje Pazarı” olarak belirlendi. Sektörel işbirliği paydaşı olarak İTÜ Çekirdek ile işbirliği Yapan DEPARK, Otomotiv İhracatçıları Birliği’nin önderliğinde, proje fikirlerini 250,000TL’lik ödül ile buluşturmak isteyen tüm fikir sahiplerini 14 Nisan 2017 son başvuru tarihli yarışmaya davet ediyor.  

Otomotiv Teknolojileri Proje Pazarı’na katılmanın yanı sıra fikirlerini yatırımcılara İTÜ BİG BANG’te de sunabilecek olan katılımcılar, yarışma deneyimini yaşasın yaşamasın başvuruda bulunan fikirlerin Mayıs ayında açılması öngörülen DEPARK ön kuluçkası ve kuluçkasında yer alarak DEPARK “hızlandırıcı” hizmetlerinden faydalanabileceği belirtildi. Katılmaya hak kazanan fikirler Ekim 2017’de düzenlenecek olan İTÜ Big Bang’de yatırımcılar ile buluşmak üzere destek alarak projelerini geliştirebilecekler.  

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve DEPARK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, "Kabul edilmiş girişimlerin, kanvas iş modelinden pazara giriş stratejilerine kadar DEPARK Hızlandırıcı Merkezinden destek alabileceklerini ve Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi-DETTO uzmanları ve mentorlarının deneyimlerinden faydalanarak iş fikirlerini geliştirebileceklerini” ifade etti.  Prof. Dr. Aslanertik ayrıca, katılımcıların Dokuz Eylül Üniversitesi ve DEPARK çatısı altında üniversite-sanayi işbirliği sinerjisinden faydalanarak sosyal ağlarını oluşturma/geliştirme imkânı bulabileceklerini de sözlerine ekledi.   

Başvurular https://www.f6s.com/dokuzeyluluniversitesi-otomotiv/apply adresinden gerçekleştirilebilir.  

Etiketler :