Otomotiv kampüsünün kurucu ortağı oldu

Otomotiv kampüsünün kurucu ortağı oldu

Goodyear, Lüksemburg Hükümeti ve IEE Şirketi işbirliği ile inovasyon çalışmalarına yönelik kurulan otomotiv kampüsünün kurucu ortağı oldu.

Lüksemburg Hükümeti’nin işbirliğiyle kurulacak olan ve otomotiv sektöründe teknolojik yenilikler üreten şirketlere, teknoloji harikası tesisler sunan özel bir araştırma ve geliştirme alanı olacak Lüksemburg Otomotiv Kampüsü’nün, Avrupa otomotiv sektöründeki iş fırsatlarının genişlemesini sağlayacağını ifade eden Goodyear Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Başkanı Jean-Claude Kihn, “Kampüsün kurucu üyesi ve ilk kurulan tesislerden birinin sahibi olan Goodyear, yeni konseptlerin tasarım, test ve üretim süreçlerinde diğer şirketlerle işbirliği yapmayı dört gözle beklemektedir. İnovasyon, Goodyear’ın en önemli parçasıdır. Yeni kurulan otomotiv kampüsü sayesinde inovasyon çalışmalarımızı daha da genişleteceğiz. Bu sayede Goodyear, Lüksemburg ekonomisinin büyümesine katkı sağlamayı önümüzdeki dönemlerde de sürdürecektir” dedi.

4 BİNDEN FAZLA KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Lüksemburg Ekonomi Bakanı Etienne Schneider ise, Lüksemburg Otomotiv Kampüsü’nün 4 binden fazla kişiye istihdam sağlamasını beklediklerini ve kampüsün, sektörün vitrini haline geleceğini aktardı. Etienne Schneider, bu kampüs ile birlikte Lüksemburg’un da, otomotiv tedarikçilerinin öncelikli tercihi haline gelmesini sağlayacaklarını ifade etti.

Lüksemburg Hükümeti ile güçlü bir işbirliğine sahip olan Goodyear, Lüksemburg’da son 70 yıl içinde üç tesis, test alanları, laboratuarlar, dağıtım tesislerinin yanı sıra global inovasyon merkezi açtı. Goodyear’ın kampüsteki yeni tesisi, aralarında inovasyon merkezinin yanı sıra bölgesel ve global birimlerden gelen 1000 civarında bilim insanı, mühendis ve teknisyenin de bulunduğu 1500 kişiye ev sahipliği yapacak.

TEK TAKIM

Lüksemburg’da bulunan Goodyear İnovasyon Merkezi Genel Müdürü Carlos Cipollitti,Goodyear’ın Lüksemburg tesislerindeki üretimde yer almayan ekiplerin tek bir çatı altında toplanması, işbirliğini, verimliliği artırmanın yanı sıra, ‘tek takım’ halinde çalışma becerimize de büyük katkı sağlayacaktır. Yeni kampüs, çalışanlarımızın bugünkü ve gelecekteki ihtiyaçlarına cevap vermesinin yanısıra, en parlak ve yetenekli kişiler için teknoloji harikası bir çalışma ortamı sunacaktır” dedi.

Etiketler :