Özcan Salkaya, DTD’nin yeni Başkanı oldu

Özcan Salkaya, DTD’nin yeni Başkanı oldu

İki dönemdir DTD Başkanlığını yürüten İbrahim Öz'den boşalan koltuğa Özcan Salkaya seçildi

İki dönemdir DTD Başkanlığını yürüten İbrahim Öz'den boşalan koltuğa Özcan Salkaya seçildi. www.yesillojistikciler.com'a özel açıklama yapan Salkaya, yeni dönemde, demiryolunda serbestleşme dönemini başlatan kanunun çıkmasının ardından kanunu şekillendirecek olan yönetmeliklerin herkese eşit haklar tanıyacak şekilde çıkartılması için çalışacaklarını söyledi.  

ÖZEL HABER - Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD), 5 Nisan tarihinde TCDD Fenerbahçe Tesisleri’nde 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. 65 üyesi bulunun DTD’nin seçimli Genel Kurulu’na ilgi yüksekti. Genel Kurul’da yapılan seçimde Özcan Salkaya, DTD’nin yeni başkanı oldu.

YÖNETMELİKLERİN OLUŞUTURULMASINDA GÖREV ALACAĞIZ

DTD Başkanı Özcan Salkaya www.yesillojistikciler.com’a yaptığı açıklamada, demiryolunun serbestleşmesine yönelik kanunun çıktığı hatırlatarak bundan böyle yönetmelik ve talimatların oluşturulmasında görev alacaklarını söyledi. Bu konuda Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ile birlikte çalışacaklarını anlatan Salkaya, demiryolunda herkese eşit imkan tanıyacak yönetmeliklerin çıkması için çalışacaklarını kaydetti. Salkaya, yönetmelikler dışında üniversitelerle ve sivil toplum kuruluşları ile demiryolunu kapsayan konularda birlikte hareket etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. DTD’NİN YENİ YÖNETİM KURULU DTD’nin diğer Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu isimlerden oluştu: İbrahim Öz (Başkan Yardımcısı), Bekir Sami Günsay (Başkan Yardımcısı), Jan Berslen Devrim (Genel Sekreter),  Onur Gökhan Göllü (Sayman),  Ömer Faruk Bacanlı (Üye), Recep Soyak (Üye), Cihan Akın (Üye), Mehmet Sıddık Öğmen (Üye).

KANUN ÇIKTI, SIRADA YÖNETMELİK VAR

Genel Kurul’un açılışında konuşan DTD eski Başkanı İbrahim Öz ise, DTD’nin kuruluş amacının Demiryolu Kanunu’nu çıkarmak olduğunu ve bunu dernek olarak başardıklarını söyledi. Şu an kanunun tam olarak şekillenebilmesi için yönetmeliklerle ilgili çalışmaların yapıldığını hatırlatan İbrahim Öz, DTD’nin 65 üyesi ile sektörün en büyük derneği olduğunu söyledi.

ÖZCAN SALKAYA KİMDİR?

KLN Lojistik’in ortaklarından olan DTD’nin yeni Başkanı Özcan Salkaya, daha önce Borusan, Turkon gibi Türkiye’nin önemli firmalarında Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonlarında görev yaptı. Salkaoya şu an Kolin Grubu’ndan gelen ortaklık teklifi sonrası Aralık 2013’te kurulan KLN Lojistik’in Genel Müdürlüğü görevini yürütüyor.  

DTD YENİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ

*Özcan Salkaya - KLN Lojistik - Başkan *İbrahim Öz - Rinotrans - Başkan Yardımcısı *Bekir Sami Günsav - Yapıray - Başkan Yardımcısı *Jan Berslen Devrim - Alışan Lojistik - Genel Sekreter *Onur Gökhan Göllü - Reysaş – Sayman *Ömer Faruk Bacanlı - Medlog - Üye *Recep Soyak - Va-Ko - Üye *Cihan Akın - Eti Lojistik - Üye *Mehmet Sıddık Öğmen - Omsan - Üye

Etiketler :