Parsiyel taşımalara talep arttı

Parsiyel taşımalara talep arttı

Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye yapılan parsiyel taşımaları artırdığına dikkat çeken Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, şirketler ürünleri satın alıp depolarda bekletmek yerine, ihtiyacı kadar ürün alıyor dedi. Çelikel, Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye 4-5 günde gelebilmelerinin de bu duruma etki ettiğini vurguladı.

Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında parsiyel ve komple taşımalar gerçekleştiren Intermax Logistics’in Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, üreticilerin stok tutmadan üretim yapmaya çalıştığını, dolayısıyla ihtiyacı kadar ham madde satın aldığını vurguladı. 

Bu durumun özellikle parsiyel taşımalara olan talebi arttığını dile getiren Çelikel, “Şirketler bu sayede stok maliyetlerini kontrol altında tutabiliyor. Biz de şirketlerin üretim planlamalarına uygun taşımalar gerçekleştirerek onlara destek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Türkiye ile yoğun ticaret yaptığı Almanya, İtalya, İspanya ve Benelüks ülkeleri arasındaki taşıma sürelerinin kara yoluyla geçmişte 8-9 gün, şimdilerde ise 4-5 gün olduğunu ifade eden Çelikel, bu gelişmenin de parsiyel taşımalara ve kara yolu taşımacılığına olumlu yönde etki ettiğini söyledi.

Parsiyel yük taşımacılığında birden fazla şirketle ve temsilciyle muhatap olmanın bazı zorlukları olduğuna değinen Çelikel, yük yoldayken bile müşterilerden birinin anlık talebi olabildiğini belirtti. Avrupa ülkelerindeki güçlü networkleri sayesinde hızlı çözümler üretebildiklerini, taleplere anlık cevap verebilir durumda olmaya özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Etiketler :