Pegasus, Kadınlar Günü’ne özel uçuş gerçekleştirdi

Pegasus, Kadınlar Günü’ne özel uçuş gerçekleştirdi

Pegasus Hava Yolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü özel bir uçuşla kutladı. Pegasus, havacılıkta kadının yerine dikkat çekmek için 8 Mart’ta İstanbul Sabiha Gökçen’den kadın Amazon savaşçılarının tarihi yurdu Samsun’a düzenlenen uçuşunu, kokpit ve kabinde tamamı kadınlardan oluşan bir ekiple gerçekleştirdi.Kaptan Pilot Serap Zehni Akbulut, İkinci Pilot Işıl Aktan, Kabin Amiri Evren Okakın ve Kabin Memurları Birce Gül, Sena Tüzünkan ve Buket Neriman...

Pegasus Hava Yolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü özel bir uçuşla kutladı. Pegasus, havacılıkta kadının yerine dikkat çekmek için 8 Mart’ta İstanbul Sabiha Gökçen’den kadın Amazon savaşçılarının tarihi yurdu Samsun’a düzenlenen uçuşunu, kokpit ve kabinde tamamı kadınlardan oluşan bir ekiple gerçekleştirdi.

Kaptan Pilot Serap Zehni Akbulut, İkinci Pilot Işıl Aktan, Kabin Amiri Evren Okakın ve Kabin Memurları Birce Gül, Sena Tüzünkan ve Buket Neriman Gülgönen’den oluşan ekiple uçuş düzenlendi.

SERAP ZEHNİ AKBULUT: “KADININ HAVACILIK SEKTÖRÜNDEKİ İSTİHDAMINA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK”

Pegasus’un filosunda görev yapan Kaptan Pilot Serap Zehni Akbulut, uçuşla ilgili olarak “Havacılık, kabin ekipleri açısından kadınlara daha yakın bir meslek olarak görülse de, bugün uçuş işletmeden kabin hizmetlerine, finanstan pazarlamaya hemen hemen tüm kategorilerde başarılı kadın profesyonelleriyle anılan bir iş kolu oldu. Biz de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi özel bir günde tamamı kadınlardan oluşan bir kokpit ve kabin ekibiyle misafirlerimizin karşısına çıkarak kadının havacılık sektöründeki istihdamına dikkat çekmek istedik” dedi.

18 YILDIR PİLOT

Pegasus’un Kaptan Pilotu Serap Zehni Akbulut, toplam 4 bin 700 saatlik uçuş tecrübesiyle 18 yıldır pilotluk mesleğini sürdürüyor. Pilotluk mesleğini bir çocukluk hayali olarak benimsediğini vurgulayan Kaptan Akbulut, “Pilotluk, kadınların yeterince cesaret göstererek ve yoğun çalışma ile altından kalkamayacağı bir meslek olmadığının güzel bir örneği diyebiliriz. Yerde ve havada onlarca parametreyi aynı anda düşünmek zorunda olmak, sayısız güvenlik sürecini her uçuşta eksiksiz yerine getirmek ve hem teknik detaylara hem de taşıdığımız misafirlerin psikolojilerine vakıf olabilmek mesleğimizin en önemli tarafları.  Bu özellikleriyle pilotluğu kadınlara çok yakıştırıyorum” dedi.

EVREN OKAKIN: “KADININ İŞ GÜCÜ İÇİNDEKİ ÖNEMLİ ROLÜNE DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ”

2001 yılından beri Pegasus’ta Kabin Amiri olarak görev yapan ve bu özel uçuşta kabin ekibine liderlik eden Evren Okakın ise “Kabin memurluğu ağırlıklı olarak insan ilişkilerine dayalı bir görev olarak biliniyor ancak misafirlerimizin gideceklere yere güvenli bir şekilde gitmeleri için uçuş güvenliğini sağlamak en önemli görevlerimiz. Dünya Kadınlar Günü’nü bu özel uçuşumuzla kutlayarak kadının iş gücü içindeki önemli rolüne dikkat çekmek istiyoruz” dedi.

PEGASUS’TA 1852 KADIN İSTİHDAM EDİLİYOR

Pegasus’un 2016 Şubat sonu itibarıyla “Aile Bireyi” olarak tanımladığı toplam 5 bin 170 çalışanı bulunuyor. Bunlardan yüzde 36’sı, yani 1852’si kadın iken Pegasus’un yönetici pozisyonundaki kadın çalışan sayısı 60.

Etiketler :