PepsiCo’nun Levent ve Ümraniye ofisleri artık “Yeşil Ofis”

PepsiCo’nun Levent ve Ümraniye ofisleri artık “Yeşil Ofis”

PepsiCo Türkiye iki merkez ofisinde, WWF – Türkiye tarafından yürütülen tasarruf ve iyileştirme programında, Yeşil Ofis diploması almaya hak kazanırken, Türkiye’nin programı en hızlı tamamlayan şirketi olmayı başardı.

PepsiCo Türkiye,  WWF – Türkiye’nin çevreye duyarlı ve doğal kaynak tasarrufu alanında belli kriterleri sağlayan ofislere verdiği Yeşil Ofis diplomasını almayı başardı. 2015’in Nisan ayında hayata geçirilen proje, PepsiCo Türkiye çalışanlarının ve proje ekibinin özverili çalışmaları  ve PepsiCo’nun Fayda Gözeten Performans vizyonunun “Çevresel Sürdürülebilirlik” taahhüdü doğrultusunda süregelen çalışmalarının da katkısıyla, planlanan süresinden tam 4 ay önce tamamlandı. PepsiCo Türkiye böylece ülkemizde Yeşil Ofis diploması sürecini en hızlı tamamlayan şirket oldu. PepsiCo Türkiye’nin İstanbul Levent ve Ümraniye’de bulunan iki merkez ofisi de Yeşil Ofis diploması almaya hak kazandı. PepsiCo Türkiye ofisleri, PepsiCo Avrupa sistemi içinde “Yeşil Ofis” diploması almaya hak kazanan ilk ofis olma unvanına da sahip oldu.

Ülkemizde WWF – Türkiye tarafından yürütülen doğal kaynak tasarrufu ve iyileştirmeye yönelik bir ofis yönetim programı olan Yeşil Ofis Programı'nda diploma almaya hak kazanmak için ofislerdeki kaynak kullanımları belirlenip, iyileştirme yapılacak alanlar tespit ediliyor. WWF-Türkiye tarafından dönemsel olarak yapılan denetlemeler ve ölçümlemelerde istenilen değerlere ulaşıldığında Yeşil Ofis diplomasına hak kazanılıyor. PepsiCo Türkiye Levent ve Ümraniye merkez ofislerinde düzenlenen eğitimler ve farkındalık çalışmaları ile tüm çalışanlar tarafından sahiplenilen proje sonucunda her iki ofiste de ortalama kişi başı  %7 elektrik tasarrufu ve yüzde 9 su tasarrufu elde edildi. Atık yönetimi ve azaltımı çalışmaları sayesinde ise 1 tonun üzerinde yiyecek atığı, sokak hayvanlarına ulaştırıldı.

Tüm dünyada geçerliliği olan “Yeşil Ofis” diploması, PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Neil Pryor ve WWF- Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak’ın katıldığı bir törenle alındı. PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Neil Pryor yaptığı konuşmada “Yeşil Ofis” projesinin 2016 yılı içinde fabrika ve depolarda da kademeli olarak uygulanacağını dile getirdi.

PepsiCo Türkiye çevresel çalışmaları kapsamında ayrıca Aralık ayı içerisinde de; Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından hem “Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları” hem de “Ambalaj Tasarımında Kaynak Azaltarak Önleme Uygulamaları” kategorisinde; “Büyük Ölçekli İşletme” sınıfında iki “Yeşil Nokta Sanayi Ödülü” almaya hak kazandı.

Etiketler :