Pirelli, 110 Yıldır Motor Sporlarını Destekliyor

Pirelli, 110 Yıldır Motor Sporlarını Destekliyor

Pirelli, 5 kıtada 340’ın üzerinde şampiyonluk ve 2 bin 200 otomobil ve motosiklet yarışıyla geçen 110 yılını Torino’da düzenlediği bir etkinlikle kutladı. Torino Otomobil Müzesi’nde düzenlenen ve motor sporları dünyasının isimlerinin yanı sıra şampiyonluklara imza atmış sporcuların da katıldığı törende Pirelli, Formula 1, motor sporları ve prestij lastiklerinde ulaştığı noktayı da anlattı.

Motor sporlarındaki 110. yılını kutlayan Pirelli, düzenlediği törende geride kalan bir aşırı aşan sürede yaşanan değişimleri de aktardı. Gelişen teknoloji söz konusu olduğunda, motor sporları uzun yıllar hem otomobil hem de motosiklet lastikleri için hayati bir önem taşıdı. Pirelli, 19. yüzyılın sonunda bunun farkına vardı. Şirketin kurucusu Giovanni Battista Pirelli, motosiklet yarışlarının, lastiklerini test edilebileceği iyi bir ortam olduğunu söylemişti.

Pirelli’nin 110. Yıl kutlaması, iki asırlık motorlu araçlar tarihinin simgesi olan Torino’nun ulusal otomobil müzesinde kutlandı. Müze, Paris'te kazandığı yarışla Pirelli'nin şanlı motor sporları tarihinde ilk sayfayı açan Itala 35/45HP'ye ev sahipliği yapıyor. 

Tam anlamıyla bir prestij müzesi

Müzede, Prens Scipione'nin Itala'sından, kısa süre sonra 2017 dünya şampiyonasının ilk ayağı Avustralya Grand Prix'sinde ilk kez boy gösterecek olan yeni geniş F1 lastiklerine kadar, Pirelli'nin 110 yıllık geçmişi sergileniyor. Bu değerli hazine Pirelli'nin iki ve dört tekerlekli taşıt lastik mirasını barındırıyor. Ayrıca, motor sporlarının lastiklerle hiç olmadığı kadar ilişkilendirildiği günümüze, geçmişten ışık tutuyor. Porsche 911S Turbo yol otomobili ve Lamborghini Huracan GTS yarış otomobili için ürettiği P Zero lastiği ürünün yol ve pist lastiği versiyonlarının birbirine ne kadar yakın özellikler taşıdığını gösteriyor.

"Yarıştığımızı satar, sattığımız ile yarışırız"

World Superbike Şampiyonasında Ducati aracının lastiklerinde vücut bulan bu slogan, yıllar boyu motosikletleri pistte uçuran ve yarış tutkunlarının günlük motosiklet dünyasına getirdiği performans ve güvenlikten faydalanmalarını sağlamak üzere dünya çapında aynı şekilde satılan bir ürünün simgesi haline geldi. Konsept, bugün satılan tüm prestij araçlarının yüzde 50'sinde kullanılan Pirelli'nin prestij biriminin kalbinde yer alıyor. Prestij, Pirelli'nin dünyanın en güçlü, en özel ve en çok rağbet gören motosikletleri ve otomobilleri için ideal seçim olma misyonunu yansıtıyor. Dünyanın dört bir yanındaki yarışlarda elde edilen başarı, Pirelli P Zero World butik mağazalarında sergilenen ürünler için adeta bir vitrin olma özelliğini taşıyor. Bu mağazalar ve servis merkezleri, Pirelli'nin, ne istediğini bilen müşteri grubunun özel taleplerini karşılamak üzere tasarlandı. Bu yenilikçi merkezlerin ilki Los Angeles'ta birkaç ay önce açıldı. Diğerleri de dünyanın farklı ülkelerinde hizmet vermeye hazır durumda.

Kapılar gelişmiş teknolojiye açılıyor

Pirelli'nin motor sporlarındaki 110 yıllık serüveni, şirketin ileri teknolojiyle donatılmış Settimo Torinese tesisinin kaplarının açılmasına önayak oldu. İçeride, Pirelli'nin en son teknolojisi yer alıyor. Tesisin merkezinde, dünyanın en dijital sanayi üretim sistemi Next Mirs sistemi bulunuyor. Sistem, patenti Pirelli'ye ait olan modern düşünce yapısı ve teknolojinin zirve noktasını simgeliyor. Tamamen robotik sistem, 19 ve 23 inç yüksek performans lastiklerin üretimi için kullanılıyor. Pirelli'nin yol ve pistler için ürettiği en performanslı lastikleri P Zero da burada üretiliyor.

Şampiyonlarla kutlama

Pirelli'nin bu önemli günde düzenlediği partiye, Formula 1 starlarının yanı sıra, Olimpiyatlarda birden fazla altın madalya kazanan ve Pirelli ile başarılı eski yarış günlerine geri dönüş yapan Alessandro Zanardi gibi efsanevi şampiyonlar katıldı. Pirelli'nin yol ile pist arasındaki teknoloji köprüsünün simgesi Lamborghini markasının başkanı Stefano Domenicali de konuklar arasında yer aldı. McLaren F1 başkanı ve Ferrari'nin lastik uzmanı da etkinliğe katıldı.

Etiketler :