Pirelli Prometeon'dan Filoların Maliyetlerini Düşüren Tavsiyeler…

Pirelli Prometeon'dan Filoların Maliyetlerini Düşüren Tavsiyeler…

Geliştirdiği servis ve çözümleriyle lastik bakım yönetiminde uzman Pirelli marka endüstriyel lastiklerin lisanslı üreticisi Prometeon, Türkiye’deki filoların toplam maliyetlerinde lastik seçiminin etkisini gözler önüne seriyor. Filolar lastik konusunda atacakları doğru adımlarla maliyetlerini ciddi şekilde aşağıya çekebilir.

Pirelli kamyon, otobüs, tarım ve OTR lastiklerinin lisanslı üretici ve dağıtıcısı Prometeon Tyre Group’un Türkiye operasyonu Prometeon Türkiye, filoları lastik seçimi konusunda uyarıyor. Lastiklerin toplam gider içerisindeki payı yüzde 3 ile 5 iken, yakıt maliyetlerine olan etkisi azımsanmayacak oranlara ulaşıyor. Filoların toplam maliyetlerini kontrol edebilmesi için lastiklerden en yüksek verimi almaları önem kazanıyor.

Prometeon Türkiye Ticaret Direktörü Gökçe Şenocak, “Nakliye sektörü son dönemlerde özellikle işletme giderlerini düşürmek ve bu sayede rekabet avantajı elde etmek için ciddi yatırım ve emek harcıyor. Bunu yaparken de en büyük gider kalemlerinden ikisi olan yakıt ve lastik ön plana çıkıyor. Lastik konusunda atılacak doğru adımlarla, filolar toplam maliyetlerinde ciddi tasarruflar sağlayabilirler” dedi.

AĞIR VASITALARDA LASTİK SEÇİMİ 100 KM’DE 1 İLA 4 LİTRE ARASI YAKIT TASARRUFU SAĞLIYOR

Filoların kullandığı lastiklerin giderlere olan etkileri ilk olarak lastik seçiminden başlıyor. Ağır vasıta araçlarda lastiklerin, yakıt tüketimine 100 kilometrede 1-4 litre arasında (A En iyi – F En kötü etiket değerleri arasındaki maksimum fark) etkisi oluyor. Bu yüzden düşük dönme dirençli lastikler ile yakıt tasarrufu sağlamak filolar için büyük önem arz ediyor.

Filoların lastik seçimlerinde en önemli parametrelerden bir diğeri ise araç, yük ve yolcu güvenliğine direkt etki eden ıslakta frenleme değerleri oluyor. Güvenlik için santimetreler bile çok önemli iken ticari araçlarda ıslak zeminde frenleme mesafesi etiket değerine bağlı olarak 25 metreye kadar değişebiliyor.

Filolar bu iki parametrede en optimum lastiği tercih ettikten sonra, bu lastiklerden maksimum verimi almak için lastiğin bakımı ile ilgili çok kritik bir süreç başlıyor.

DOĞRU BASINÇ HEM LASTİK ÖMRÜ HEM DE YAKIT TÜKETİMİ İÇİN ÖNEMLİ

Lastiğin bu serüveninde en yakın dostu ve aynı zamanda en büyük düşmanı hava basıncı oluyor. İdeal hava basıncında kullanılan lastikler kilometre performansında maksimum verimi sağlarken, yakıta olan etkiyi de sıfıra indirerek yakıt tüketiminde önemli bir avantaj sağlıyor.

Filolar için önemli parametrelerden bir diğeri ise lastiklerin düzenli aralıklarla rotasyon yapılması, yani doğru zamanda doğru lastiklerin birbiri arasında yer değişiminin gerçekleştirilmesi oluyor. Bu sayede özellikle yol yapısından kaynaklanan düzensiz aşınmanın önüne geçerek lastiklerin son ömrüne kadar kullanılması sağlanıyor.

Öte yandan düzenli aralıklarla araçların mekanik ayarlarının kontrolü ve kalibrasyonunu sağlamak; lastiğin tüm ömrü ve aracın sürüş konforunu arttırıyor. Ayrıca lastiğin doğrusal yuvarlanmasını sağlayarak yakıt kayıplarının ve düzensiz aşınmaların önüne geçiyor.

LASTİK ETİKET DEĞERLERİ KARŞILAŞTIRMA SİMÜLATÖRÜ

Tüm bu ana parametreler ve lastiğin düzenli olarak kontrolü sayesinde lastikten maksimum faydayı almanın kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Gökçe Şenocak, “Pirelli Endüstriyel lastiklerin üreticisi Prometeon Türkiye olarak tüm bu sürecin başından sonuna kadar müşterilerimizin yanında olmak için insanüstü bir çaba sergiliyor ve kendimizi işimize adıyoruz. İzmit fabrikamızda bulunan AR-GE merkezimizde kullanıcılarımıza en üstün performansı sunan ve en iyi etiket değerlerine sahip lastikleri üretiyoruz. Buna bağlı olarak etiket değerleri bilincini tüm kullanıcılarımızda oluşturmak amacı ile www.prometeon.com sayfamızda lastik etiket değerlerinin karşılaştırılmasını sağlayan bir simülatör sunuyoruz.  Bu sayede filolar istedikleri iki etiket değeri arasındaki farkın kendilerine nasıl etki edeceğini görebiliyorlar” dedi.

Filo çözüm ve servisleri ile de müşterilerin en doğru lastiği seçmesinden lastiğin son ömrüne kadar kullanmalarına ve bu lastiklerden en yüksek verimi almaları konusunda destek olmayı amaçladıklarını söyleyen Gökçe Şenocak, “Bu bağlamda Fleet Mobile projemizde yer alan mobil araçlarımızla düzenli olarak lastik kontrollerini gerçekleştirip yerinde aksiyon alıyor ve özellikle hava basınçlarını kalibre ediyoruz. Fleet Cube ile birlikte müşterilerimize tam donanımlı bir mobil kademe hizmeti sunuyoruz. Fleet Tech yazılımımız ile müşterilerimizin lastiklerini ve kademelerini yönetip asıl işlerine odaklanmalarını sağlıyor ve istedikleri her an ihtiyaç duydukları her türden raporlamaları almalarını sağlıyoruz” dedi.

Etiketler :