Port Akdeniz’e sezonun ilk kruvaziyer gemisi geldi

Port Akdeniz’e sezonun ilk kruvaziyer gemisi geldi

Türkiye’nin turizm başkenti Antalya, sezonun ilk kruvaziyer turistlerini ağırladı. Port Akdeniz’e yanaşan Mein Schiff 3 adlı gemi, hemen hemen tamamı Alman turistlerden oluşan 2.361 kruvaziyer yolcuyu Antalya’ya getirip, 2.800 yolcu ile limandan ayrıldı. Kente toplam 5.131 kruvaziyer turist çeken gemi, 10 gün sonra tekrar Antalya’ya gelecek.

Antalya 2017 kruvaziyer turizm sezonunu, 11 Nisan'da Port Akdeniz’e yanaşan dev gemi Mein Schiff 3 ile açtı. TUI Cruises’e ait lüks kruvaziyer gemisi, 2.300’ü Alman turistlerden oluşan toplam 2.361 yolcuyu Antalya’ya getirdi. Yolcularını Antalya’da indiren gemi, yine büyük bir çoğunluğu Alman turistlerden oluşan 2.800 yeni yolcusunu alarak akşam saat 22.30’da Port Akdeniz’den ayrıldı. Mısır’ın İskenderiye Limanı’ndan gelerek Antalya’ya toplam 5.161 kruvaziyer turist getiren ve Yunanistan’ın Pire Limanı’na hareket eden Mein Schiff 3, 10 gün sonra tekrar Port Akdeniz’e uğrayarak, Antalya’ya benzer bir turist sayısı getirecek.

5 BİNDEN FAZLA ALMAN TURİSTİ ANTALYA’YA GETİRDİ

Kruvaziyer turizmin katma değeri en yüksek kitlesel turizm olduğuna dikkat çeken Port Akdeniz Genel Müdürü Özgür Sert, “2017 kruvaziyer sezonunu hemen hemen tamamını Alman turistlerin oluşturduğu böylesine büyük bir gemi ile açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mein Schiff 3 adlı gemi, indirdiği ve binen yeni yolcularıyla birlikte Antalya’da 5 binin üzerinde bir kruvaziyer turist trafiği yarattı. Aynı gemiyi 10 gün sonra tekrar ağırlayarak, Antalya’da yine benzer bir kruvaziyer turist trafiği yaratmasını bekliyoruz” diyerek, Türkiye ve Antalya’nın iyi bir turizm sezonu geçirmesi yönündeki temennilerini dile getirdi.

PORT AKDENİZ’E YANAŞAN BİLİNEN EN BÜYÜK İKİNCİ GEMİ

Kruvaziyer turizmin önemli acentelerinden TUI Cruises’e ait Malta bandralı gemi, 295 metrelik uzunluğu ile Port Akdeniz’e yanaşan bilinen en büyük ikinci gemi konumunda. Toplam 13 kat yüksekliğe ve 3.000 yolcu kapasitesine sahip gemide, 500 personel hizmet veriyor. A Plus lüks sınıfta yer alan Mein Schiff 3, SPA merkezinden, tiyatrolara, her biri dünya mutfaklarından lezzetler sunan farklı restoranlardan balo salonlarına kadar sunduğu birçok ayrıcalıkla, yolcuların tüm ihtiyaçlarını eksiksiz karşılıyor. 

Etiketler :