Prometeon Lastik Grubu’nun tüm dünyadaki üretimi bir Türk’e emanet

Prometeon Lastik Grubu’nun tüm dünyadaki üretimi bir Türk’e emanet

Pirelli marka endüstriyel ve ticari lastiklerin lisanslı üreticisi Prometeon’un Türkiye’deki Fabrika Direktörü Hakan Yalnız, Prometeon Lastik Grubu’nun tüm dünyadaki üretiminin sorumluluğunu üstlenirken, kendisinin yerine Grubun Çin’deki Ar-Ge Merkezi’nin Direktörlüğünü yürüten Bahadır Özer getirildi. 

Prometeon’un Türkiye’deki Fabrika Direktörü Hakan Yalnız Prometeon Lastik Grubu’nun tüm dünyadaki üretiminin sorumluluğunu üstlendi. Yalnız’ın yerine ise Grubun Çin’deki Ar-Ge Merkezi’nin Direktörlüğü görevini yürüten Bahadır Özer atandı.

Prometeon Lastik Grubu’nun İtalya’daki genel merkezinde görev alacak olan Yalnız, şirketin Türkiye, Mısır ve Brezilya’daki fabrikalarının üretimden sorumlu olacak. Nisan 2019 itibarıyla Prometeon Lastik Grubu’nda “Chief Manifacturing Officer” olarak rol üstlenecek olan Yalnız bu atama ile Prometeon’un globalde üst düzey görev alan 4 yöneticisinden biri oldu.  

Kariyerine 1992 yılında Pirelli’de başlayan, lastik sektöründe önemli bir tecrübeye sahip bulunan, Türkiye’de ve globalde pek çok görev üstlenen Bahadır Özer ise, Yalnız’dan devraldığı Prometeon Türkiye Fabrika Direktörlüğü görevini yürütecek.

Hakan Yalnız kimdir?

1967 yılında İzmit’te doğan Hakan Yalnız, ilk ve orta öğrenimini Türkiye’de gerçekleştirdikten sonra lise son sınıfta yabancı öğrenci değişim programı ile Amerika’ya gitti. Burada önce lise öğrenimini, sonrasında ise Güney Carolina Üniversite’sinde yüksek öğrenimini tamamladı. Lastik sektöründeki kariyerine 1995 yılında Pirelli’de başlayan Yalnız, şirketin “İyileştirme-Geliştirme” kısmında görev aldıktan sonra 1996-1999 yılları arasında Pirelli’nin Milano’daki Ar-Ge Merkezi’nde araştırma ve geliştirme asistanı olarak sorumluluk üstlendi. 1999 yılında Pirelli Türkiye Karışım Fabrikası Müdürlüğü’ne atanan Yalnız, 2003 yılında İtalya Torino’da bulunan Pirelli Fabrikası’nda Üretim Müdürü olarak görev almaya başladı. 2006 yılında ise Pirelli Türkiye’de Kalite ve Teknoloji Müdürlüğü görevine getirildi. 

2008 yılında Pirelli’nin en son teknoloji ile tasarlanan Romanya Üretim Tesisinde Fabrika Müdürlüğü görevine getirilen Yalnız, 2013 yılında Türkiye’ye geri dönerek Pirelli Fabrika Direktörlüğü görevini üstlendi. 2017 yılında Pirelli ve Prometeon’un ayrılmasını takiben Prometeon Fabrika Direktörü olarak görev alan Yalnız aynı zamanda Prometeon Türkiye Yönetim Kurulu Üyeliği sorumluluğunu da üstlendi. İki çocuk babası olan Hakan Yalnız, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

Bahadır Özer kimdir?

1967 Balıkesir doğumlu olan Bahadır Özer, ilk ve orta öğrenimi İstanbul’da tamamladı. 1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Özer, kariyerine 1992 yılında Pirelli Türkiye’de başladı. 1992 yılında Pirelli’nin İtalya Milano’daki Ar-Ge Merkezi’nde Kamyon Asistanlığı sonrasında Teknoloji Asistanlığı gibi görevler üstlendi. 1997 yılında Pirelli Türkiye’de Teknoloji Kalite Müdürü olarak göreve gelen Özer, 1999 yılında Kamyon Üretim Müdürlüğü görevini üstlendi. Özer, daha sonra sırasıyla, Radial Oto Kalite Müdürlüğü, Radial Oto Üretim Müdürlüğü, Ar-Ge Müdürlüğü ve Direktörlüğü görevlerinde bulundu. Özer, son olarak 2016 yılından bu yana Prometeon Lastik Grubu’nun Çin’deki Ar-Ge Merkezi’nin Direktörlüğünü yürütmekteydi. 

Evli ve iki çocuk babası olan Özer, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

Etiketler :