Renault, Cenevre'de Yeni Clio’nun Dünya Prömiyeri’ni gerçekleştiriyor

Renault, Cenevre'de Yeni Clio’nun Dünya Prömiyeri’ni gerçekleştiriyor

Cenevre Otomobil Fuarı’nda Yeni Clio’nun Dünya Prömiyeri’ni gerçekleştiriyor

Renault, 15 milyon satış adedine ulaşan ikonik modeli Clio’nun beşinci nesli olan Yeni Clio’yu tanıtıyor. İlki 1990 yılında lanse edilen Clio, satışa sunulmasından bu yana Renault Grubu’nun dünyanın dört bir yanında en çok satan otomobili oldu.  Fransızların favori modeli olmakla kalmayan model, 2013 yılından bu yana Avrupa’da B segmentindeki liderliğini sürdürüyor. Clio, 2012 ve 2018 yılları arasında her yıl bir önceki yıla göre satış rakamını artırarak olağanüstü bir ticari performans sergiledi.

Daha modern ve atletik bir görünüme kavuşan Yeni Clio, 30 yıldır modeli başarıya taşıyan DNA’sını koruyor. Önceki dört neslin de mirasını barındıran Yeni Clio, efsaneye uygun yeni bir sayfa açıyor:

-Birinci nesil Clio, “büyüklere ait her şeye sahipti”. Yeni Clio da 1990 yılında lanse edilen birinci nesil Clio ile aynı şekilde Megane ve Espace gibi üst segment modellerdeki teknolojilere sahip.

-Clio II’den iç mekan ve konfor standartlarını alıyor.

-Clio III’te olduğu gibi, kalite algısı bir üst boyuta taşındı.

-Clio IV’ün, Renault ürün gamının tümü için ilham kaynağı olan ve modeli gerçek bir ticari marka yapan güçlü tasarımını taşıyor.

“Evrim ve Devrim” çifte ilkesi esas alınarak tasarlanan Yeni Clio, kuralları altüst ediyor: dış tasarım olgunlaştırılırken, iç tasarım ise yeniden yaratıldı. Daha keskin hatları ve daha iddialı ön kısmı, Yeni Clio’ya dinamizm ve modernizm kazandırırken, yüzde 100 yeni parçaya sahip olmasına rağmen aracın bir Clio olduğu ilk bakışta fark ediliyor. İç kısımda ise çarpıcı bir devrim göze çarpıyor. İç mekandaki devrim göz alıyor. Kalite algısı ve sunulan teknolojiler açısından üst segmentten esinleniliyor. Kullanılan teknolojiler, kullanımı ve günlük hayatı kolaylaştırıyor. 

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Avrupa’da ve Türkiye’de segment lideri   markanın ikon modeli Yeni Clio’yu büyük bir heyecanla karşılıyoruz. Daha modern ve çarpıcı dış tasarımının yanı sıra iç mekanda ilk bakışta fark edilen kalite ve B segmentinde ilk kez Clio’da kullanılacak bir üst segmente ait teknolojik donanımları ile Yeni Clio, öncü olmaya devam ediyor. Yeni Clio ile birlikte ürün gamına, sınıfında en iyi değerlere sahip yeni nesil üç farklı benzinli motor ekleniyor. Yeni Clio’nun global pazarlarda olduğu gibi Türkiye pazarında da başarılı satış grafiğini sürdüreceğinden hiç şüphemiz yok. Clio’ların en iyisi beşinci nesil Clio yine müşterilerin gönlünü fethedecek“  dedi. 

Etiketler :