Renault Trucks’a İnovasyon Ödülü!

Renault Trucks’a İnovasyon Ödülü!

Kompozit malzemeler sektöründeki en büyük uluslararası organizasyon olan JEC World 2016’da, alanındaki en iyi yenilikler ödüllendirildi. Renault Trucks ve ortağı Solvay, Otomotiv, yapısal malzemeler kategorisinde inovasyon ödülüne layık görüldü. Bu yenilik ödülü, sürücü kabininin önünde yer alan kesintisiz cam elyafı ile güçlendirilmiş kompozit termoplastikten üretilen modül için verildi.

8-10 Mart tarihleri arasında düzenlenen, uluslararası kompozit malzemeler organizasyonu JEC World 2016’da araştırmacılar, mühendisler ve üretici firmalar Paris’te bir araya geldi. Renault Trucks, ortağı Solvay (Fransa) ve tedarikçileri HBW Gubesch (Almanya), SIKA (İsviçre), Böllhoff’un (Fransa) da desteğiyle, sürücü kabinindeki parça için kesintisiz cam elyaf ile güçlendirilen kompozit termoplastikten yapılmış tasarımları ile İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü. 

MARC LEJEUNE: “MÜŞTERİLERİMİZE YAKIT EKONOMİSİ VE DAHA YÜKSEK YÜK KAPASİTESİ OLARAK GERİ DÖNECEK”

Havacılık gibi birçok sektörde de kullanılan kompozit materyaller, çelikten daha hafif olmalarının yanı sıra çeliğin sağlamlığını da sunarak gerekli parçaların sayısını azaltıyor. Renault Trucks’ın çalışmaları, termoplastik reçineyi baz alan kompozit maddelere odaklanıyor. Renault Trucks Araştırma Direktörü Marc Lejeune konu ile ilgili açıklamasında, “Bu ödülü kazandığımız için çok mutluyuz çünkü doğru yönde ilerlediğimizin bir kanıtı oldu. Bu araştırmadaki kesintisiz cam elyafı ile desteklenen kompozit malzemelerin kullanımı, boyanmamış kabinleri çelik malzemeye oranla yüzde 25 daha hafif tutmamıza olanak tanıyacak. Bu önemli hafifleme de müşterilerimize yakıt ekonomisi ve daha yüksek yük kapasitesi olarak geri dönecek” dedi.

Renault Trucks mühendisleri, kabinlerin ön kısmı için yapısal parçalar geliştirme üzerine odaklanıyorlar. Marc Lejeune; “Bu parçalar oldukça önemli bir ağırlığı taşıyor ve gösterge paneli gibi çekicinin birçok parçası da oraya bağlı. Dolayısıyla oldukça yüksek bir kuvvete maruz kalıyorlar” dedi.

Bu nedenle parçanın tek başına tasarımından ayrı olarak mühendisler, parçaların üretiminden önce çarpışma testinde, geri tepme, elastikiyet ve dayanıklılık testleri üzerinde çalışıyorlar.

AĞIRLIK TASARRUFUNDA İDEAL ÇÖZÜM

Marc Lejeune açıklamasında, "Şu anda çalışmalarımız araştırma aşamasında. Üretim yapmak için daha birçok aşamadan geçmemiz gerekse de kesintisiz cam elyafı ile kompozit malzemeler, sağladıkları ağırlık tasarrufu açısından araştırmalarımızda ideal çözüme ulaştığımızı gösteriyor” dedi. 

Etiketler :