Renault ve Shell işbirliği yaptı

Renault ve Shell işbirliği yaptı

Renault ve Shell & Turcas arasındaki işbirliği, akaryakıtı tedariğini de kapsayacak şekilde genişliyor. Shell & Turcas 2012 yılından bu yana Renault için Oyak Renault fabrikasında üretilen araçlara ilk dolum motor yağı tedarik ediyordu.

Türkiye’nin en çok tercih edilen binek otomobil markası Renault, Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden Shell & Turcas ile ilk dolum motor yağı alanında 2012 yılından bu yana devam eden işbirliğini, ilk dolum akaryakıt ve Shell Taşıt Tanıma Sistemi – TTS hizmetlerini kapsayacak şekilde genişletiyor.

İki şirket arasındaki mevcut işbirliğini genişleten ve 2018 yılı Haziran ayına kadar geçerli olacak anlaşmaya göre, Oyak Renault Fabrikaları’nda üretilen tüm yeni araçların ilk yakıt dolumunda Shell FuelSave Tasarruf Yakıtları (benzin ve dizel) kullanılacak. Ayrıca Oyak Renault Fabrikaları ve Renault Mais şirket filosunda yer alan 350’den fazla binek araç, önümüzdeki iki yıl boyunca Türkiye’nin dört bir yanında bulunan ve sayısı 1000’i aşan Shell istasyonundan Shell Taşıt Tanıma Sistemi – TTS sistemi kapsamında yakıt alacak. 

Anlaşmanın imza töreninde yaptığı konuşmada Shell & Turcas CEO’su Felix Faber,“Renault ile işbirliğimizi genişletmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Shell & Turcas olarak otomotiv sektöründe tercih edilen bir iş ortağı olmak için var gücümüz ile çalışıyoruz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Shell olarak araştırma ve geliştirme çalışmalarına yılda 1 milyar doların üzerinde yatırım yapıyoruz. Bizim en önemli stratejimiz otomotiv sektöründeki kurumsal müşterilerimizin verimliliğini ve rekabetçiliğini arttıracak ürünler ve çözümler geliştirmek. Yakıt teknolojisine yönelik olarak otomotiv üreticileri ile birlikte yaptığımız çalışmalarla ürünlerimizi sürekli geliştiriyoruz. Renault’ya ilk dolum için tedarik ettiğimiz FuelSave dizel ve benzin tasarruf yakıtlarımız, verimliliği arttırmak için özel olarak tasarlandı. Yine madeni yağ ilk dolumda sağladığımız Shell Binek Araç Motor Yağları, GTL (Gazdan Sıvıya Dönüşüm) teknolojisi ile üretiliyor. Ayrıca Renault şirket filosundaki araçların faydalanacağı Shell Taşıt Tanıma Sistemi – TTS, Türkiye’nin tanıştığı ilk Taşıt Tanıma Sistemidir. Türkiye’yi TTS ile tanıştırmamızın 20. yılında Renault’nun bizi tercih etmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz.”

Shell & Turcas ile Renault arasında daha geniş işbirliğinin önemini vurgulayan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise “Türkiye’nin en çok tercih edilen binek otomobil markası Renault olarak bugüne kadar hep güçlü ortaklıklara imza attık. Bugün de Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Shell & Turcas ile önemli bir sinerji projesi gerçekleştiriyoruz. Renault, bildiğiniz gibi, inovasyon odaklı bir marka. Ortak değerlere sahip olmamız ve iş ortağı olarak yaklaşımı nedeniyle Shell & Turcas ile verimli bir işbirliğimiz olacağına inanıyorum. Bugün burada Shell & Turcas ve Renault arasındaki işbirliğini akaryakıtı tedariğini de kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Shell & Turcas 2012 yılından bu yana Renault için Oyak Renault Fabrikaları’nda üretilen araçlara ilk dolum motor yağı tedarik ediyordu. Bugünkü anlaşma kapsamında Oyak Renault Farikaları’nda üretilen tüm yeni araçların ilk yakıt dolumunda benzin ve dizel yakıt olmak üzere Shell FuelSave Tasarruf Yakıtlarını kullanacağız. Ayrıca Oyak Renault Fabrikaları ve Renault Mais şirket filosunda yer alan 350’den fazla binek aracımız, önümüzdeki iki yıl boyunca, yakıt istasyonlarında bulunan Shell Taşıt Tanıma Sistemi – TTS sistemi kapsamında yakıt kullanacak. Genişleyen işbirliğimizin her iki markaya da hayırlı olmasını dileriz” diye konuştu.

SHELL & TURCAS HAKKINDA

  • Türkiye çapında 1020’nin üzerinde istasyonda günde 1 milyondan fazla müşteriyi ağırlıyor.
  • Her gün otomotiv, inşaat, madencilik ve lojistik sektöründeki 100’den fazla kurumsal müşterisine ticari akaryakıt ve madeni yağ tedarik ediyor.
  • Shell Taşıt Tanıma sistemine kayıtlı 500.000’den fazla araç bulunuyor.
  • Shell’in Derince Madeni Yağ ve Gres üretim tesisi, Akdeniz bölgesindeki en büyük madeni yağ ve tek gres üretim tesisidir. Derince Madeni Yağ ve Gres üretim tesisinden 55’ten fazla ülkeye ihracat yapılmaktadır.
  • Shell, OYAK Renault Bursa Fabrikaları’nda üretilen araçlar için GTL teknolojisi ile üretilen Shell Binek Araç Motor Yağlarını sağlamaktadır. Shell, GTL Teknolojisi ile doğal gazdan motor yağı üretmektedir. Bu teknoloji motorun temiz kalmasına ve yakıt tüketiminin düşmesine yardımcı olur.

Etiketler :