Saatte 160 kilometre hızla giden kamyonların lastik tedarikçisi oldu

Saatte 160 kilometre hızla giden kamyonların lastik tedarikçisi oldu

Goodyear, özel olarak geliştirdiği kamyon yarışı lastikleriyle, 'gezegendeki en muhteşem kamyon yarışı' ilan edilen FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nın 2017 sezonunda da lastik tedarikçisi oldu.

Goodyear, 13. sezonuna giren Avrupa Kamyon Yarışları’nda, 315/70R22.5 kamyon yarışı lastiklerinin resmi tedarikçisi oldu. Goodyear, bu şampiyonaya özel 1.500 bg'lik yüksek etkili, 160 km/saat'lik yarışma kapasitesi olan 5.5 tonluk kamyonlar için özel kamyon lastikleri üretti.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), geçen yıl Avrupa Kamyon Yarış Şampiyonası'nın tek lastik ortağı olarak seçilen Goodyear ile uzun süredir devam eden ortaklığını üç yıl daha uzatmıştı.

Goodyear EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi Ticari Lastikler Pazarlama Direktörü Benjamin Willot,Avrupa Kamyon Yarışları gibi önemli bir etkinliğe olan katılımımız bize, standart kamyon lastiklerinde kullanılan gövde üzerine inşa edilen ve Avrupa'da binlerce filo tarafından kullanılan kamyon yarışı lastiklerimizin olağanüstü performansını göstermek için bir fırsat sunuyor. Aynı zamanda kamyon meraklılarıyla tanışma fırsatı sağlarken, onlarla kamyon yarışlarına ve ulaştırma endüstrisine olan katkımız, kamyon lastiklerimiz, teknolojilerimiz, hizmetlerimiz ve sektördeki diğer konularla ilgili olarak daha önce olmayan çözümlerimiz hakkında konuşma olanağı da sunuyor "diye konuştu.

 “LASTİK ÇİPİ” TEKNOLOJİSİ KAMYON YARIŞLARINDA FARK YARATIYOR!

Kamyon yarışları için özel olarak geliştirilen Goodyear Kamyon Yarışı lastikleri, standart olarak üretilen son nesil 315/70R22.5 kamyon lastiği gövdesi üzerine yapılandırılarak sağlamlığı artırılıyor. Yüksek yol tutuşuna katkıda bulunan özel sırt bileşeni, Goodyear'ın uzun süreli motor sporları deneyimine dayanıyor.

Goodyear lastikleri, ayrıca aşırı ısınmayı önlemek, hasar ve aşınmaya karşı koruma sağlamak için özel bir taban yüzeyi özelliğine sahip. Asimetrik taban yüzü, hem ıslak hem de kuru yol koşullarında yüksek bir kavrama seviyesi sağlıyor ve bu durum, seride tek bir lastik tipi kullanıldığı için oldukça önemli.

Tüm Goodyear kamyon yarış lastiklerinde, her lastiğe benzersiz bir kimlik kazandıran RFID (Radyo Frekansı Kimliği) bulunuyor. Bu 'lastik çipi' teknolojisi, FIA yarış yetkilileri tarafından her lastiğin izlenmesi ve her takımın kullanılan yarış lastiği sayısı ve tahsisi ile ilgili yönetmeliklere uymasını sağlamak için kullanılıyor. 

2017 FIA AVRUPA KAMYON YARIŞLARI ŞAMPİYONASI PROGRAMI

  • 13-14 Mayıs : Red Bull Ring / Spielberg, Avusturya
  • 27-28 Mayıs : Misano, İtalya
  • 1-2 Temmuz : Nürburgring, Almanya
  • 15-16 Temmuz : Slovakiaring, Slovakya
  • 26-27 Ağustos : Hungaroring, Macaristan
  • 2-3 Eylül : Most, Çek Cumhuriyeti
  • 16-17 Eylül : Le Mans, Fransa
  • 7-8 Ekim : Jarama, İspanya

Etiketler :