Satışlarını geçen yıla oranla artıran GAZ fiyat avantajını kullanacak

Satışlarını geçen yıla oranla artıran GAZ fiyat avantajını kullanacak

Fiyat avantajı ile ön plana çıkan GAZ kamyonet ve panelvanlar; güçlenen motoru, hidrolik direksiyonu, joistik vitesi, 3 yıl 150 bin kilometre ve 8 yıllık paslanmazlık garantisi ile Türkiye hafif ticari araç pazarında payını yükseltmeyi hedefliyor. 

Rusya’nın önemli otomotiv markalarından GAZ, Türkiye pazarına 2004 yılından girdi. Çok çeşitli distribütörlüklerden sonra 2017 yılında Türkiye’de kendi şirketini kuran GAZ, aynı zamanda Adapazarı’nda da araçlarını üretiyor.  

GAZ Türkiye Genel Müdürü Cengiz Yüksel ve Bayi Ağı Satış Pazarlama Direktörü Eray Gazioğulları, GAZ’ın Türkiye pazarındaki konumu ve gelecekle ilgili stratejisini paylaştı. GAZ Bayisi Çizgi Otomotiv’in Maltepe’deki merkezinde düzenlenen toplantıda ayrıca basın mensupları GAZ araçları test etme imkanı buldu. 

YÜZDE 30 MALİYET AVANTAJI SUNUYORUZ

GAZ Türkiye Genel Müdürü Cengiz Yüksel, bu zorlu dönemde araç yatırımı yapacak firmalar için en iyi alternatif olduklarını söyledi. Hem ilk alım maliyeti hem de kullanım maliyetinde müşterilerine yüzde 30 avantaj sunduklarını aktaran Cengiz Yüksel, güç performans ve konfor anlamında araçlarının büyük bir değişim geçirdiğini kaydetti. 

RUSYA PAZARINDA LİDER

Gaz Group’un 1932 yılında kurulduğunu ve şu anda Rusya’da ticari araç pazarının lideri olduğunu aktaran Cengiz Yüksel, 40’tan fazla ülkeye ihracat yapıldığını söyledi. Gaz’ın 3,5 tonluk kamyonetten 10 tonluk kamyona, minibüsten 18 metrelik otobüse geniş bir ürün yelpazesi var. Ancak şu anda Türkiye’ye  kamyonet ve panelvan modellerini getirdiklerini söyleyen Yüksel, şu anda yurt genelinde 16 bayi ve 35 adet de yetkili servislerinin olduğunu ve bu sayının sürekli artacağını ifade etti. 

3 YIL 150 BİN KİLOMETRE GARANTİ

GAZ araçlarının ilk kez 2014 yılında Türkiye pazarına sunulduğunu aktaran Yüksel, bu döneme kadar ürünlerinin büyük bir evrim geçirdiğini kaydetti. “Joistic vites entegre edildi, motor 120 beygirden 150 beygire yükseldi, motorda ve aktarma organlarında ciddi iyileştirmeler yapıldı, şasi güçlendirildi, navigasyon sistemi ilave edildi” diyen Yüksel, araçlarının 3 yıl 150 bin kilometre garantili olduğunu ve 8 yıllık paslanmazlık garantisi sunduklarının bilgisin verdi. 

SATIŞLARIMIZDA YÜKSELİŞ VAR

Biz bu dönemi bir fırsat olarak görüyoruz” diyor. Pazarlama stratejilerini da anlatan Yüksel, “Pazara en son giren oyuncu olarak; gerek trafikte görünürlüğümüzün artması gerek marka imajımızın pekişmesi için iddialı fiyat pozisyonu yarattık. Yüzde 30 dolayında daha iyi fiyatımız var. Bu çok olumlu tepki aldık. Geçen yıla oranla satışlarımızda önemli yükseliş var.”

Yüksel, “Alırken yüzde 25-30 fiyat avantajı sağlıyoruz. İşletme maliyeti açısından bakıldığında yakıt sarfiyatında oldukça iyiyiz. Aracımız otobanda 8.5 şehir içinde 10.5 litre yakıt tüketiyor. Bakım maliyetlerinde de yüzde 20-25 avantaj sunuyoruz. Bakım aralığımız 20 bin kilometre” dedi.

“Aracın kullanımı, konforu, hidrolik direksiyonu, motoru, hacmi, torku, saklama gözleri, kaydırmaz zemin kaplaması, kullanım rahatlığı, sağlam saşisi, elektrikli ve buz çözücü aynaları, ABS fren sistemi, 270 derece açılan arka kapıları, yükleme rahatlığı gibi özellikleriyle iş yapmak isteyenlere en uygun çözümü vadediyor” diyen Yüksel, para kazanmak isteyen ve maliyete önem veren firmaların kendileriyle çalışmak istediğini söyledi. 

GAZ şu anda Türkiye’de bazı otobüs üreticilerinin de tercih ettiği Cummins motoru kullanılıyor. 2.8 hacimli 150 beygir güç üreten Cummins ISF 2.8 motor 330 Nm tork üretiyor.

Etiketler :