Scania-Doğuş’tan 4 bin 500 kilometre uzaktaki aracın arızasını gideren operasyon

Scania-Doğuş’tan 4 bin 500 kilometre uzaktaki aracın arızasını gideren operasyon

Scania, Özbekistan’da arızalanan ve yolda kalan araç için İstanbul’dan ekip gönderdi. Ve böylece operasyonun kesintisiz sürdürülebilmesi için müşterisinin yanında oldu.

Scania, bu kez sınır ötesine de uzanarak tekerleklerin dönmesini sağladı. Özbekistan’da arızalanarak yolda kalan Türk lojistik firmasının aracına, Doğuş Otomotiv Gebze Scania Yetkili Servisi’nden ulaşan ekipler, 16 saatlik yolculuğun ardından araca ulaşıp onarımını sağlayarak müşterisine destek oldu.

Firmanın durumu bildirmesinin ardından İsveç ile iletişime geçen Doğuş Otomotiv Scania Gebze Servis yetkilileri, Özbekistan ve bölge ülkelerinden çözüm süresinin uzayabileceği anlaşılınca, arızalı araca İstanbul’dan ulaşılmasına karar verdi.

Her gün tek uçuşun gerçekleştiği 4 bin 500 kilometre uzaklıktaki Özbekistan’a, araç sürücüsünün belirttiği arızayı tahmin ederek gerekli yedek parçayı da yanında götüren teknisyen ekip, Taşkent üzerinden aktarmalı olarak aracın bulunduğu Buhara kentine hareket etti. Sürücü ile iletişimde kalarak araca ulaşan ekip, arızayı giderdikten sonra İstanbul’a döndü.

Etiketler :