Scania, Euro 6 ile pazar payını artırmayı hedefliyor

Scania, Euro 6 ile pazar payını artırmayı hedefliyor

“Scania Winter 2016” etkinliği kapsamında, Scania, daha verimli ve sürdürülebilir taşımacılık için geliştirilen yeniliklerini tanıttı. Test Sürüşü etkinliği kapsamında konuşan bir açıklama yapan İlhami Eksin “2015 yılında Euro 6 normlarına sahip araç satışına başladık. 2016 yılında, iş ortağımız Scania’nın, 3 yıl önce Avrupa pazarlarında yaşanan Euro 6 geçişinin ardından yükselen pazar payı başarısını biz de ülkemizde yakalamak istiyoruz“...

“Scania Winter 2016” etkinliği kapsamında, Scania, daha verimli ve sürdürülebilir taşımacılık için geliştirilen yeniliklerini tanıttı. Test Sürüşü etkinliği kapsamında konuşan bir açıklama yapan İlhami Eksin “2015 yılında Euro 6 normlarına sahip araç satışına başladık. 2016 yılında, iş ortağımız Scania’nın, 3 yıl önce Avrupa pazarlarında yaşanan Euro 6 geçişinin ardından yükselen pazar payı başarısını biz de ülkemizde yakalamak istiyoruz“ dedi.

En geniş motor gamına sahip olan Scania, 9 litre 320 ve 360 beygir gücündeki 9 litrelik, 410 ve 450 beygir gücüne sahip 13 litrelik Euro 6 motorlarında sadece SCR sistemini kullanıyor. Egzoz susturucusunun barındırdığı Katalizör, DPF, paralel çalışan iki SCR sistemi ve sonrasında kaçak amonyağı yakalayan filtreler, sürekli sıcaklık, basınç düşümü ve NOx ölçümleyen sensörlerle birlikte Scania motorları, adeta bir kimya fabrikası gibi çalışıyor.

2016 model Scania araçlarla pazara sunulacak olan ayrılabilir retarder teknolojisi ile sürtünme kuvvetinden kaynaklanan kayıplar azalırken, yol koşullarına bağlı olmakla birlikte, yaklaşık yarım litre yakıt tasarrufu sağlanabiliyor. Ayrıca 3.500nm’den 4.100nm’ye yükselen frenleme gücü yanında yüksek çevirme oranı ile düşük hızlarda da yüksek performans elde ediliyor. Araçlarda ayrıca şeritten çıkma ikaz sistemi (LDW), gelişmiş acil durum frenleme sistemi (AEB) ve filo yönetim sistemi teknolojileri yer alıyor. 

Etiketler :