Sertrans e-lojistik yatırımlarına devam ediyor

Sertrans e-lojistik yatırımlarına devam ediyor

Sertrans Logistics, e-ticaret lojistiğine yaptığı yatırımlarla Türk lojistik sektöründe ayrışıyor. Firma 62.500 m2’lik alanda, yıllık 70 milyondan fazla online ürün kapasitesi ile sektörün lider oyuncuları arasında yer alıyor.

İleri teknoloji kullanımı ve köklü deneyim gerektiren e-ticaret lojistik hizmetlerinde yüksek kalitede katma değerli hizmet üreten Sertrans Logistics geniş hizmet yelpazesiyle e-ticaret müşterilerinin lojistik çözüm ortağı oluyor. Dünya devi markalara hizmet veren Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş, internet alışverişlerinin 2019’da daha da artacağını belirterek Sertrans’ın bu alanda yatırımlarına devam edeceğini söyledi.

Bugün gelinen noktada, lojistik sektörünün e-ticaret konusunda üzerine düşenleri yapabilmesi için, lojistik firmalarının satış ekiplerinin iş ortaklarına daha kolay, anlaşılır ve uygulanabilir e-ticaret hizmeti sunabilmeleri, her bir iş ortağına özel yol haritası çizebilmeleri ve doğru iş ortağına doğru e-ticaret hizmet paketi belirleyebilmeleri gerekiyor. Bu noktadan hareketle e- ticaret çalışmalarını yoğunlaştıran Sertrans Logistics verdiği hizmetlerle e-ticareti baştan uca bir ürün yapısına büründürüyor.

E-TİCARET HACMİ KASIM’DA 13,5 MİLYAR TL

E-ticaretin artan iş hacmini çok önceden görerek yatırımlarında e – ticaret için ayrı bir sayfa açtıklarını belirten Nilgün Keleş, “Sertrans olarak e-ticaretin ülkemizde yeni yeni kendini göstermeye başladığı dönemlerde sektörün geleceğinin parlak olduğunu görerek bu alana yatırım yapma kararı almıştık. Bugün sektörün geldiği nokta kararımızda ne kadar haklı olduğumuzun bir göstergesi Bankalararası Kart Merkezi’nin Kasım ayı raporu epey ilginç bilgiler içeriyor. Türkiye’de sadece Kasım ayı içinde toplam 13 buçuk milyar Türk Lirası harcama yapılmış. Bu rakamı geçtiğimiz yılla kıyasladığımızda yüzde 47’lik bir artış söz konusu. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik dar boğazı da göz önüne aldığımızda pazarın potansiyelinin ne denli büyük olduğunu daha net görebiliyoruz. Yine BKM’nin dönemsel olarak açıkladığı verilere bakarsak 2017 yılı toplamında gerçekleşen 99 milyon TL’lik harcamanın 2018 Eylül ayında aşıldığını görüyoruz. Hızla büyüyen sektörde biz de yatırımlarımızla katkı sunmaya, ülkemiz ekonomisi için yüksek katma değer yaratmaya gayret ediyoruz” dedi.

ARTAN İŞ HACMİ BERABERİNDE İSTİHDAM GETİRİYOR

Yıl genelinde Süper Cuma, En Uzun Gece ve Siber Pazartesi gibi özel tarihlerde şirket olarak çok yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini ve 6 milyon adet ürün elleçlediklerini sözlerine ekleyen Keleş, “Özel tarihlerde artan iş yoğunluğumuzu bertaraf etmek için ek istihdamlar yapıyoruz. Bu vesile ile ilgili dönemlerde mevcut insan kaynağını 10 katına çıkararak ek işe alımlar yaptık. Buna ek olarak, Türkiye’nin önemli okullarıyla gerçekleştirdiğimiz iş birliklerimiz var. Yılın çeşitli dönemlerinde “E-Ticaret Deneyim Günleri” etkinliğimiz oluyor. Burada katılım gösteren lise ve üniversite öğrencilerine e-ticaret lojistiğine dair bilgiler veriyoruz. Eğitim sonunda katılan öğrencilerimiz sahaya inerek öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dökme şansı da yakalıyorlar. Sertrans olarak sektöre verdiğimiz destek artarak sürecek” dedi.

Sertrans Logistics e-ticaret alanında yatırımlarına yeni başlayanlardan, hali hazırda e-ticaret ortamında satış yapanlara kadar uzanan geniş bir yelpazede sektör oyuncularına yüksek katma değerli lojistik hizmetleri sunuyor.

Etiketler :