Sertrans Logistics, en uzun bisiklet yolculuğu yapacak Mahmut Gürtuna'ya sponsor oldu

Sertrans Logistics, en uzun bisiklet yolculuğu yapacak Mahmut Gürtuna'ya sponsor oldu

Bisikletli gezgin Mahmut Gürtuna, Sertrans Logistics’in sponsorluğuyla şimdiye kadarki en uzun yolculuğuna başladı. 22 Temmuz – 6 Ağustos tarihleri arasında 1800 kilometre boyunca pedal çevirecek olan Gürtuna, İzlanda’yı baştan sona turlayacak. Tüm dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajı vermeyi amaçlayan Gürtuna, “Bisiklete binmek kendini keşfetmektir. Gezmek için emekli olmayı beklemeyin” dedi.

Sertrans Logistics, spora destek vermeye devam ediyor. Sertrans Logistics’in sponsorluğunu üstlendiği bisikletli gezgin Mahmut Gürtuna, İzlanda’da sevgi, barış ve kardeşlik için pedal çevirecek.

22 Temmuz–6 Ağustos tarihleri arasında 1800 kilometre bisiklet yolculuğuna çıkan Gürtuna, İzlanda’yı bir uçtan diğer uca gezmiş olacak. Uzmanlara göre hava koşulları bu tarihlerde oldukça sert olacak.

Daha önce dünyanın çeşitli yerlerinde bisikletle seyahat eden Gürtuna, şimdiye kadarki en uzun yolculuğunu gerçekleştirmiş olacak. 66 yaşındaki Gürtuna, İzlanda’da göstereceği başarıyla hem Türkiye’yi hem de bisiklet sporunu temsil edecek.

İzlanda yolculuğu öncesi önemli mesajlar veren Gürtuna, “Özgür olmak var olmaktır” dedi. Gürtuna, yolculuğunun anlamını şu cümlelerle anlattı;  “Benim için bisiklete binmek kendimi keşfetmek için yaptığım yolculuğun ta kendisidir. Özgürlük ve varoluşu yudumluyorum; bisikletin üstündeyken, pedallara asılıp süzülürken zihnimin derinliğinde. Atatürk’ün dediği gibi ‘fikri hür vicdanı hür’ nesil yetiştirmek ayrıca en önemli görevdir” dedi.

Sevgi, saygı, fedakarlık gibi temalarla yolculuğuna anlam katan Gürtuna, “Bunu yapmak için emekli olmayı beklemeyin, yaşamak sadece emeklilere verilen bir hediye değildir. Ben bu sefer İzlanda’ya gidiyorum. Bana hak ettiğim ödülü almamda yardımcı olanlara yürek dolusu teşekkürler” diyerek yolculuğuna başladı. 

Etiketler :