SGS sistemine Polonya’yı da ekledi

SGS sistemine Polonya’yı da ekledi

Yedi yıldan beri Türkiye’yi Transit Rejimi konusunda AB ve EFTA ile ülkelerine bağlayan, lojistik sektörünü alternatif transit sistemleri konusunda yönlendiren SGS TRANSITNET; müşterilerinin kendi bilgisayarlarından kilometrelerce uzaktaki Polonya’nın herhangi bir gümrük idaresine T1/T2 beyanı sunması için çalışmalarını tamamladı. Bu alanda, SGS TRANSITNET’in kapsamlı teminat hizmeti verdiği Türkiye, Almanya, İtalya, Fransa, Romanya ve Bulgaristan’ın ardından...

Yedi yıldan beri Türkiye’yi Transit Rejimi konusunda AB ve EFTA ile ülkelerine bağlayan, lojistik sektörünü alternatif transit sistemleri konusunda yönlendiren SGS TRANSITNET; müşterilerinin kendi bilgisayarlarından kilometrelerce uzaktaki Polonya’nın herhangi bir gümrük idaresine T1/T2 beyanı sunması için çalışmalarını tamamladı. Bu alanda, SGS TRANSITNET’in kapsamlı teminat hizmeti verdiği Türkiye, Almanya, İtalya, Fransa, Romanya ve Bulgaristan’ın ardından Polonya’da da gerekli altyapıyı hazırladı.

POLONYA’DAKİ HERHANGİBİR GÜMRÜK İDARESİNE T1/T2 BEYANI

TransitNet sisteminin kullanıcısı nerede olursa olsun, Polonya’daki herhangibir gümrük idaresine T1/T2 beyanını, Türkiye içerisinde bir Türk varış gümrük idaresi veya diğer herhangi bir Ortak Transit ülkesindeki varış gümrük idaresini seçerek sunabiliyor. Beyanın gümrüğe sunulduktan sonra Polonya gümrüğü tarafından atanan geçici tescil numarası TransitNet sistemine otomatik düşüyor, bu numaranın taşıt sürücüsüne ulaştırılması yeterli oluyor. Herhangi bir çıktı alınmasına, faks veya e-mail gönderilmesine gerek olmaksızın ilgili gümrük görevlisinin varış gümrüğüne kadar geçerli olacak onaylı T1 / T2 beyanını sürücüye vermesiyle gerçekleştiren bu yöntem sayesinde, herhangi bir aracı firmaya da ihtiyaç olmadığından lojistik süreçte hız ve tasarruf sağlanıyor. Gerek Polonya’dan gerek Kuzey ve Doğu Almanya’dan ve gerekse de İskandinav ülkelerinden Polonya güzergahını kullanarak taşıma yapan taşıtların kullanabildiği sistem bir çok pilot taşıt ile gerçek ortamda başarıyla denendi. Diğer Transit sistemlerine göre taşıma başına 200 euro civarında tasarruf sağlayan bu yöntemin, lojistik sektörünce kısa zamanda benimsenmesi bekleniyor. Son yenilikleri hakkında Sektörü bilgilendiren SGS TRANSITNET Transit Sistemi Destek Hizmetleri A.Ş. yetkilileri, şirketin kuruluşundan bu yana uygulanan şeffaf, ekonomik ve hakkaniyetli fiyatlandırma anlayışından taviz vermeyeceklerini yeni hizmetin fiyat farkının olmayacağını ifade etti.

Etiketler :