“Soğuk zincirle ilgili yeni ve büyük ölçekli projemiz olacak”

“Soğuk zincirle ilgili yeni ve büyük ölçekli projemiz olacak”

“Türkiye’de lojistik sektörünün gelişmesine paralel olarak lojistik ve taşımacılık konusunda uzmanlaşmış insan gücüne olan ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. TLS Lojistik olarak, 2014 yılında mevcut personel sayımızı yüzde 17 oranında artırdık. 2015 yılında da personel sayımızda yüzde 15 oranında bir artış öngörüyoruz.” RÖPORTAJ: ŞENEL ÖZDEMİR

]ÖZEL HABER - TLS Lojistik son yılarda yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Son yıllardaki bu önemli atağı TLS Lojistik’i sektörde ön sıralara çıkarmaya başladı. Yaptığı yatırımlarla ve çalışmalarla kendisinden sıkça bahsettiren TLS Lojistik bu yılı 280 milyon TL ciro ile kapatmayı hedefliyor. www.yesillojistikciler.com’a özel açıklamalarda bulunan TLS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu, bu yıl 5.5 milyon euroluk yatırım yaparak araç filolarını genişlettiklerini belirtti. Depolama faaliyetlerinde de 20 bin palet kapasiteli sekizinci depolarını hizmete açtıklarını kaydeden Altuğ Hacıalioğlu, yılı yüzde 25’in üzerinde bir büyümeyle 280 milyon TL ciro ile kapatmayı öngördüklerini vurguladı.

ALTUĞ HACIALİOĞLU: “HEDEFİMİZ HER YIL 20 BİN METREKARE DEPO AÇMAK”

“2014 Türk lojistik sektörü için dalgalanmaların çok fazla olduğu, belirsizliklerin öne çıktığı bir yıl oldu. Sektör geçmiş yıllarda yüzde 8-10 arası büyümeyi bu yıl yakalayamayacak” diyen Hacıalioğlu, TLS Lojistik’in 2015 yılıyla ilgili hedefleriyle ilgili ise şunları söyledi: “TLS olarak 2015 yılında soğuk zincirle ilgili yeni bir büyük ölçekli projemiz olacak. Bunun dışında ilave olarak yeni depo açılışı yapacağız. Filomuzda bulunan çevreye duyarlı araç yatırımımızı 2014’de yaptığımız gibi artırıyor olacağız. Depolama faaliyetleri tedarik zincirinin ayrılmaz bir parçası olduğundan depolama faaliyetlerine önem veren lojistik firmaları rekabet avantajı yakalamaktadır. Bugüne kadar yaklaşık 140 bin metrekare depo yatırımı yaptık. Son çeyrekte projelerimize 20 bin metrekare yeni soğuk zincir depolama projesi ekledik. Buna bağlı olarak hedefimiz her yıl 20 bin metrekare depo açmak.”

“2015’TE SEKTÖRDE KONSOLİDASYON ARTACAK AMA BİZ YOLUMUZA YÜZDE 100 TÜRK SERMAYELİ BİR LOJİSTİK ŞİRKETİ OLARAK DEVAM EDECEĞİZ”

2015 yılının 2014 yılından çok farklı bir yıl olmasını beklemediklerini belirten Hacıalioğlu, lojistik sektörünün yüzde 5-6 aralığında büyüyeceğini öngördüklerini kaydetti. Hacıalioğlu, “Ayrıca 2015 yılında sektördeki konsolidasyonun artacağını tahmin ediyoruz” dedi ve ekledi: “Sektör çok dağınık durumda ve hızlı bir konsolidasyon bir kaç yıl önce başladı. Dağınık bir yapı olması sebebi ile sektördeki firmaların ölçekleri hala çok küçük. Bu konsolidasyon sürecinin hızlanarak artacak olması uluslararası lojistik şirketlerinin iştahını kabartıyor ve belli ölçek üzerindeki firmaların tamamına talep var. Biz TLS olarak yolumuza yüzde 100 Türk sermayeli bir lojistik şirketi olarak devam edeceğiz.”

“LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE, YETİŞMİŞ İNSAN KAYNAĞINA İHTİYAÇ ARTIYOR”

Toplam 140 bin metrekareye ulaşan depolama alanına sahip olmanın yanında Euro 5 çevre standartlarına sahip filolarında öz mal toplam çekici sayısını 155’e, kiralık araç sayısını ise 350’ye çıkardıklarını vurgulayan Hacıalioğlu, TLS Lojistik’in istihdam ile ilgili hedeflerini ise şu sözlerle anlattı: “Türkiye’de lojistik sektörünün gelişmesine paralel olarak lojistik ve taşımacılık konusunda uzmanlaşmış insan gücüne olan ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. TLS Lojistik olarak, 2014 yılında mevcut personel sayımızı yüzde 17 oranında artırdık. 2015 yılında da personel sayımızda yüzde 15 oranında bir artış öngörüyoruz. Sektör geçmiş yıllarda çok hızlı büyüdüğü için insan kaynağı olarak taşları yerine oturtamadı. Bu sebepten dolayı tedarik zinciri faaliyetlerini ilgilendiren her türlü konuda yetişmiş insan eksikliğimiz var. Lojistik sektörü günümüzde Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörlerinden biri, bu bağlamda nitelikli eleman sayısının yeterli olmadığı kanısındayız. Lojistik sektöründe, yetişmiş insan kaynağına ihtiyaç artmaktadır. Son yıllarda üniversitelerde lojistik ile ilgili bölümlerin açılma oranı bir hayli yükseldi, fakat bu bölümlerden mezun olmuş aday sayısı şu an için az. Birkaç yıl içerisinde bu durumun ortadan kalkacağına inanıyoruz.”

Etiketler :