StartUP Yarışması’nda ödül alan “Akıllı Eldiven” Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda kullanılmaya başlandı

StartUP Yarışması’nda ödül alan “Akıllı Eldiven” Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda kullanılmaya başlandı

2017 Mercedes-Benz Türk StartUP Yarışması’nda ödül alan Thread In Motion’ın geliştirdiği “Akıllı Eldiven” girişimi, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda kullanılmaya başlandı. AR-GE çalışmaları Türkiye’de yapılan WIO ismindeki “Akıllı Eldivenler”in üzerinde bulunan 32 sensör ve iletken iplik teknolojisi sayesinde Mercedes-Benz Türk çalışanlarının çalışma koşulları iyileşiyor ve daha hızlı ve verimli bir süreç elde ediliyor.

Mercedes-Benz Türk’ün Türkiye’deki 50. yılında hayata geçirdiği 50. Yılda 50 Startup Yarışması’nın kazananlarından Thread In Motion girişiminin geliştirdiği WIO adındaki akıllı eldivenler, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda kullanılmaya başlandı. Giyilebilir teknolojiye sahip akıllı eldivenler sayesinde otobüs fabrikasının ambar bölümü çalışanlarının, her bir barkod okumasında harcadıkları zaman, elle besleme terminallerine oranla kısaltarak zaman tasarrufu elde ediliyor.

2017 yılında Mercedes-Benz Türk tarafından düzenlenen 50.Yılda 50 Startup Yarışması’nda Kadir Demircioğlu ve Rahmi Öner liderliğindeki Thread In Motion girişimi ilk üçe kalarak 50.000 TL’lik para ödülü kazanmıştı.  Projeyi sürdürerek startup dünyasında yerini koruyan Mercedes-Benz Türk, akıllı eldiven WIO’nun kullanımı için Thread In Motion ile görüşmelerini 2017 yılının sonunda başlattı. Görüşmelerin sonucunda süreçleri daha verimli ve ergonomik hale getirmek amacıyla akıllı eldivenlerin kullanımına karar verildi. Akıllı eldivenler, Thread In Motion tarafından Mercedes-Benz Türk’ün üretim tesislerindeki ihtiyaçlarına yönelik geliştirildi ve Temmuz 2018’den bu yana fabrika içinde kullanılmaya başlandı.

Akıllı eldivenler Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda aks, motor, egzoz, depo ve iç bakım kapakları ön hazırlık bölgelerinde kullanılıyor. Malzeme araçlarında eksik olan malzemeler akıllı eldiven ile okutuluyor bu okuma ile nakil ihtiyacı oluşturuluyor ve bu bilgiler ambarın iş yüküne düşüyor. Ardından malzemeler toplanıp ilgili araca gönderiliyor. Akıllı eldiven kullanımı ile süreçler daha verimli, şeffaf ve kontrol edilebilir hale geliyor.

“17 AKILLI ELDİVEN İLE BAŞLADIK, ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretiminden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Bülent Acicbe işbirliği kapsamında şöyle konuştu; “Thread In Motion ile yaptığımız işbirliğini çok değerli buluyorum. Akıllı eldivenleri üretim sürecimize katarak hem yenilikçi bir girişim olan Thread In Motion’a destek vermiş, hem de süreçlerimizde iyileştirme sağlamış olduk. Bu işbirliği iki taraf için de değerli bir fayda sağladı. Hoşdere Otobüs Fabrikamızda ilk aşamada 17 adet akıllı eldiven kullanıyoruz. Bunların 12 adedi malzeme akış sorumluları, 5 adedi ambar yönetimi çalışanlarında bulunuyor. İlerleyen süreçte akıllı eldivenlerin kullanımının yaygınlaştırmayı, lojistik ve imalat alanlarında kullanılmasını planlıyoruz. Akıllı eldivenlerin kullanımının artması sayesinde hız ve verimliğimizi artırmayı hedefliyoruz.”

“SEKTÖRÜNÜN LİDERİ OLAN BİR FİRMANIN BİZİM GİBİ GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEMESİ ÇOK DEĞERLİ”

Geçtiğimiz yıl Mercedes-Benz Türk StartUP yarışmasında ilk 3’e giren ve büyük ödülün sahibi olan Thread In Motion Kurucu Ortağı Kadir Demircioğlu ise “Mercedes-Benz Türk, firmamızı 50. Yılda 50 Startup projesinde ödüllendirmek ile kalmadı, bize tesislerinin kapısını açtı. Süreç sorumlusu ekiplerin desteği, işbirliği ile onların ihtiyacı olan akıllı eldivenleri geliştirdik. Bu adım bizim iş dünyasında daha sağlam durmamız için çok önemli bir adım oldu. Sektörünün lideri olan bir firmanın bizim gibi girişimcileri desteklemesi çok değerli” diye konuştu.

Etiketler :