“Su tüketimini yüzde 46 azaltarak Avrupa’da bir ilke imza attık”

“Su tüketimini yüzde 46 azaltarak Avrupa’da bir ilke imza attık”

Brisa, sürdürülebilir gelecek için suyun doğru kullanımına ilişkin bilinç ve farkındalıkla 2008 yılından itibaren başlattığı çalışmalar doğrultusunda su tüketimini 2020 yılına kadar yüzde 61 oranında azaltmayı hedefliyor. Şirket, gerçekleştirdiği projelerle su tüketimini 2015 yılsonu itibarıyla 2008 yılına kıyasla yüzde 46 azaltmayı başardı. Brisa bu çalışmalarını onaylatarak, ISO14046 Su Ayak İzi Standardı’nı Avrupa’da ve Türkiye’de alan ilk şirket oldu.

“Yolculuğunuzun geleceğini tasarlıyoruz” vizyonu doğrultusunda Brisa, çevresel sürdürülebilirliği öncelikleri arasına alarak, operasyonlarının çevresel etkilerinin farkındalığıyla hareket ediyor. Brisa, bu kapsamda 2008 yılında belirlediği, 2020 yılında su tüketimini yüzde 61 azaltma hedefi doğrultusunda önemli adımlar attı. 

Brisa, bu dönemde evsel su tüketiminin azaltılması, verimlilik çalışmaları, kayıp ve kaçakların önlenmesi, suyun yeniden geri çevrimi,  daha az su tüketimi sağlayan ekipman kullanımının yaygınlaştırılması gibi birçok önemli projeyi hayata geçirdi. Şirket bu sayede 2015 yılsonu itibarıyla su tüketimini 2008 yılına göre yüzde 46 azaltmayı başardı. Böylece 2020 yılına gelmeden Bridgestone’un yüzde 35 oranındaki su verimliliği küresel hedefinin 11 puan önünde performans sergileyerek, 2020 yılı su tüketimini azaltma hedefinin de yüzde 75’ini gerçekleştirmiş oldu.

Brisa yaptığı çalışmalarla elde ettiği sonuçları onaylatmak ve su tüketiminin doğadaki ayak izini görebilmek için, ISO14046 Su Ayak İzi Verifikasyon standardı çalışmalarını geçen yıl başlattı ve uluslararası akredite kurum olan Rina Belgelendirme Hizmetleri’ne doğrulattı.

Sanayileşmenin ve nüfusun artmasıyla birlikte su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasının önemli bir çevresel konu haline geldiğini belirten Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, “Suyun doğru kullanımına ilişkin bilinç ve farkındalığın artmaya başladığı günümüzde, sürdürülebilir bir gelecek hedefleyen şirketlerin, özelliklede sanayi kuruluşlarının su ayak izlerini hesaplatmasını önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu alanda uzun yıllardır gerçekleştirdiğimiz somut çalışmalarla su tüketimimizi 2008 yılına kıyasla yüzde 46 azaltma başarısını gösterdik.  ISO14046 Su Ayak İzi Standardı’nı alarak tescillediğimiz bu başarı ile, hem Avrupa’da hem de ülkemizde önemli bir ilki gerçekleştirerek öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz. Ortağımızın global hedeflerinin de üzerinde bir performans göstererek elde ettiğimiz başarıyı tüm Brisa çalışanlarının farkındalığı ve sürdürülebilirlik vizyonumuz sayesinde 2020 hedeflerimize de taşıyacağımıza inancım tam” dedi.

ISO14046 Su Ayak İzi Verifikasyon standardı ile Türkiye’de ve Avrupa’da bir ilke imza atan Brisa, her yıl yapılacak doğrulatma çalışmalarıyla 2020 yılı hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdürecek.

 

Etiketler :