SuM4All, Global Hareketlilik Raporu’nu yayınladı

SuM4All, Global Hareketlilik Raporu’nu yayınladı

Ulaştırma sektörünün önde gelen 50’den fazla kuruluşunun oluşturduğu konsorsiyum olan Herkes İçin Sürdürülebilirlik Hareketi (Sustainable Mobility fir All Initiative /SuM4All) tarafından Global Hareketlilik Raporu yayınlandı. Tüm taşıma modlarını kapsayan raporda 4 önemli konunun önemine değiniliyor. Bu konular Evrensel Erişim, Verimlilik, Güvenlik ve Yeşil Ulaşım.Dünyadaki taşımacılık sektörünün bu alanda ilk değerlendirmesi niteliğinde olan raporda Afrika’da...

Ulaştırma sektörünün önde gelen 50’den fazla kuruluşunun oluşturduğu konsorsiyum olan Herkes İçin Sürdürülebilirlik Hareketi (Sustainable Mobility fir All Initiative /SuM4All) tarafından Global Hareketlilik Raporu yayınlandı. Tüm taşıma modlarını kapsayan raporda 4 önemli konunun önemine değiniliyor. Bu konular Evrensel Erişim, Verimlilik, Güvenlik ve Yeşil Ulaşım.

Dünyadaki taşımacılık sektörünün bu alanda ilk değerlendirmesi niteliğinde olan raporda Afrika’da kırsal kesimde yaşayanların yüzde 70’inin yaklaşık 450 milyon insanın ulaşımla bağlantısının olmadığının tahmin edildiği ifade ediliyor.

Verimli tedarik zinciri oluşturarak çiftçilerin gelirlerinin yüzde 10 ila yüzde 100 arasında artırılabileceği belirtiliyor.

Dünyada her yıl yollarda 1.3 milyon insanın kazalar nedeniyle öldüğü milyonlarca insanın ise yaralandığı belirtilen raporda, trafik kazalarının 15-29 yaşlarındaki gençler arasında önde gelen ölüm nedenlerinden olduğu kaydediliyor.

Ulaşımın sera gazlarının yüzde 23’ünü yaydığı belirtilen raporda bu oranın 2040 yılına kadar yüzde 40 oranında büyüyebileceğinin altı çiziliyor.

Raporun tamamına www.sum4all.org'dan ulaşılabiliyor. 

Etiketler :