Taşımacılar “500 Büyük Hizmet İhracatçı Firma” Araştırmasının Neresinde Olacak?

Taşımacılar “500 Büyük Hizmet İhracatçı Firma” Araştırmasının Neresinde Olacak?

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk hizmet sektörünün geliştirilmesi ve potansiyelinin ortaya çıkarılması amacıyla bu yıl ilk kez “Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçı Firması” araştırmasına başladı. 2015 YILINDA 46.3 MİLYAR DOLAR HİZMET İHRACATITİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, dünya hizmetler sektörü ihracatının büyüme hızının mal ihracatından fazla olduğuna dikkat çekerek “Türkiye bu alanda yükseliş trendi yakaladı. 1995 yılında...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk hizmet sektörünün geliştirilmesi ve potansiyelinin ortaya çıkarılması amacıyla bu yıl ilk kez “Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçı Firması” araştırmasına başladı. 

2015 YILINDA 46.3 MİLYAR DOLAR HİZMET İHRACATI

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, dünya hizmetler sektörü ihracatının büyüme hızının mal ihracatından fazla olduğuna dikkat çekerek “Türkiye bu alanda yükseliş trendi yakaladı. 1995 yılında 14,9 milyar dolar olan hizmet ihracatı, 2015 yılında 46.3 milyar dolara yükseldi. 2023 yılı hedefimiz 150 milyar dolar” dedi.

TAŞIMACILIK SEKTÖRÜ 13 MİLYAR DOLAR HİZMET İHRACATI GERÇEKLEŞTİRİYOR

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, birçok konuşmasında hizmet ihracatı ve taşımacılık ilişkisi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.  Çetin Nuhoğlu, İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’nin “fakülte” olması ve 2015-2016 Akademik Yılı Açılışı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, taşımacılık sektörünün şu an 13 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirdiğini, 2023’te 60 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirmeyi hedeflediğini söylemişti.

Araştırma ayrıca taşımacılık sektörünün hizmet ihracatına ne kadar katkı sağladığını da ortaya koyacak. Firmalar, başvurularını http://www.tim.org.tr/tr/500.html adresinden ücretsiz olarak gerçekleştirebilecek.

Etiketler :