"Tehlikeli madde taşımacılığında uzmanız, 2016’da yüzde 30 büyüdük, bu yıl yüzde 25 büyümeyi hedefliyoruz"

"Tehlikeli madde taşımacılığında uzmanız, 2016’da yüzde 30 büyüdük, bu yıl yüzde 25 büyümeyi hedefliyoruz"

Likit kimyasal ve tehlikeli madde taşımacılığında uzmanlaşan İTT Lojistik, 2016 gibi zor bir yılda yüzde 30 büyüdü. İTT Lojistik Genel Koordinatörü Muhammet Çil, bu büyümede doğru iş ortakları ve ekipman seçiminin etkisi olduğunu belirterek, “Kaliteli hizmet vermek için siz de kaliteli hizmet almalısınız. Biz seçtiğimiz iş ortaklarımız ve filomuza kattığımız ürünlerde bunu çok iyi yönettik” dedi.

İTT Lojistik, likit kimyasal ve tehlikeli madde alanında hizmet veren önemli firmaların başında geliyor. 2001 yılından beri sektörde bulunan firma, 2014 yılında yeni bir anlayış ve bakış açısıyla kendini yeniledikten sonra hızlı bir büyüme ivmesi yakaladı. 2016 gibi zor bir yılda dahi yüzde 30 büyüme elde eden İTT Lojistik, 2017 yılında da yüzde 25 büyüme hedefliyor. İTT Lojistik Genel Koordinatörü Muhammet Çil, bu başarının nasıl gerçekleştiğini ve doğru iş ortakları ile çalışmanın hizmet kalitesinde yarattığı farkları anlattı.

Muhammet Çil, 2001 yılında kurulduklarını ancak asıl başarılarının 2014 yılından sonra geldiğini söyledi.  Bunun nedeni ise, “Kurumsal yapımızı ve stratejimizi değiştirdik, kalite süreçlerimizi elden geçirdik. Seçkin bir kadro oluşturduk ve bu kadro ile yolumuza devam ettik.  Tabi, buradaki en büyük destekçimiz; partnerlerimiz, müşterilerimiz ve tedarikçilerimiz oldu. Biz kurduğumuz işbirliklerinin uzun vadeli olmasına özen gösteriyoruz ve bugüne kadar da bunu başarıyla yönettik” diye açıkladı.

TEHLİKELİ MADDE TAŞIMALARINDA UZMAN

İTT Lojistik hakkında da bilgi veren Muhammet Çil, uluslararası ve yurtiçi tehlikeli madde taşıyan bir lojistik firması olduklarını ve bütün know-how’larının bu yönde olduğunu söyledi. Çil, depolama, elleçleme, yurtiçi taşıma, ihracat ve ithalat taşımaları gibi her türlü katma değerli lojistik hizmetleri sunduklarını kaydetti. Güçlü bir yurtdışı acente ağlarının olduğunun bilgisini de veren Çil, “Farklı operatör firmalarla partnerliklerimiz bulunuyor. 2018 yılında bu konuyla ilgili farklı bir yapılanmamız söz konusu olacak. İlerleyen dönemde daha geniş uluslararası hizmet sunan firmalarla bir araya geleceğiz” dedi.

Uzmanlıklarının tehlikeli madde taşımacılığı olduğunu aktaran Çil, tüm taşıma modlarında bu sistem üzerinde bir yapı oluşturduklarını belirtti. “Bununla ilgili de ciddi bir teknolojik altyapıya sahibiz” diyen Çil, “Güçlü bağlantılarımız var. Dolayısıyla bu hizmet dışına çok çıkmıyoruz. Talepler gelse de ben her zaman uzmanı olunan işin yapılması ve geliştirilmesine inanan biriyim.  Farklı alanlara girdiğiniz zaman süreçler üzerinde tam kontrol sağlama şansınız kalmıyor. Dolayısıyla aynı sektörde aynı hizmetleri kaliteli şekilde vermeye devam edeceğiz” dedi.

BU YIL 10-12 ÇEKİCİ. AYNI SAYIDA DA TREYLER ALACAĞIZ

Muhammet Çil, 2017 yılı yatırım planları ile ilgili de bilgi vererek, “Yurtiçinde farklı bölgelerde şube yatırımlarımız olacak. Şu anda filomuzda 50 çekici ve 90 treyler var. Bu yıl içerisinde 10-12 adet çekici ve yine aynı sayıda treyler yatırımı yapacağız. Depolama ile ilgili görüştüğümüz birkaç müşterimiz var. Onların depolama ihtiyaçları için farklı çözümler geliştireceğiz. 2017’de yüzde 20-25’lik bir büyüme öngörüyoruz. Stratejimizi buna göre yaptık” diye konuştu.

FİLOMUZDAKİ 90 ADET KONTEYNER TAŞIYICININ HEPSİ TIRSAN MARKA

Yaptıkları işte ekipman tercihinin çok önemli olduğunu aktaran Muhammet Çil, rekabetin her geçen gün zorlaştığını bu nedenle müşterilerine verdikleri hizmette fark yaratmalarını sağlayacak ürünleri kullandıklarını söyledi. Filolarında 90 adet konteyner taşıyıcı bulunduğunu ve bunların tamamına yakınının Tırsan olduğunu ifade eden Çil, “Tırsan ile çalışmaktan oldukça memnunuz ve işbirliğimizi uzun vadeli partnerlik olarak görüyoruz. Bugüne kadar aldığımız Tırsan ürünlerinin sağlamlığından ve kalitesinden memnun kaldık. Diğer önemli bir özellik de araçların hafif olması. Bu sayede hacimsel olarak daha fazla yük taşıyabiliyoruz. Bu da müşteri için yarattığımız farklardan biri. Tırsan’ın bu konudaki inovasyonunu takdir ediyoruz. En son bizlerden de aldığı geri bildirimlerle ortaya çıkardığı Tırsan SHF. T Tank Konteyner Şasi aracı beklentilerimizin de ilerisinde oldu. Tüm bunların sonucunda haliyle bizim de ilk tercihimiz Tırsan oluyor. Tırsan bizim için uzun vadeli bir partner ve yolumuza birlikte devam etmeyi planlıyoruz” dedi.

Muhammet Çil, farklı ölçülerde tanklar taşıdıklarını belirterek, “Sadece Box Konteyner taşıması yapmıyoruz.  Bu nedenle konteynerlerin doğru bağlantılarının yapılıyor olması, sızıntı döküntülerle ilgili gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması çok önemli. Tırsan’ın son dizayn ettiği Tırsan SHF.T Tank Konteyner Şasi aracı kullanım açısından çok efektif ve başarılı bir araç oldu. Bu araçtan bizim kadar sürücü arkadaşlarımız da memnun. Çünkü aracın üstüne çok rahat çıkıyorlar, bağlantıları çok rahat yapıyorlar. Dizayn olarak her şeyin düşünülmüş. Tırsan piyasada fark yaratacak bir araç yapmış” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Çil, Tırsan’ın geliştirdiği ve 1,5 yıldır test ettikleri Tırsan SHF.T Tank Konteyner Şasiyle ilgili deneyimlerini de anlattı: “Birkaç farklı ürün grubuyla karşılaştırdık. demo testler yaptık, yol tutuşlarını ve aracın yakıta etkisini ölçtük. Diğer markaların ürünleriyle kıyasladığımızda çok ciddi farklar ortaya çıktı. Yakıt tüketiminin yüzde 2 azaldığını gördük. Araç hafifledikçe yol tutuşu zayıflar ama Tırsan’ın yeni aracında yol tutuşun çok iyi olduğunu gördük. Araçtan sürücülerimiz çok memnunlar. Hatta filonun tamamını buna çevirelim diyorlar. Bizim de düşüncelerimiz bu yönde.”

Tırsan araç geliştirirken müşterilerden aldığı geri bildirimlerden de yararlanıyor. Tırsan SHF.T Tank Konteyner Şasi de müşteri dokunuşlarıyla ortaya çıkan araçlardan biri. Muhammet Çil, “Tırsan yüksek Ar-Ge gücü ile sahadan topladığı verileri bir araya getirerek uzun yıllar konuşulacak bir araç ortaya çıkardı” dedi ve ekledi: “Biz sahada karşılaştığımız zorluklardan yola çıkarak, sürücü arkadaşlarımızdan gelen geri bildirimleri topladık ve piyasanın ihtiyaç duyacağı doğru ürünü Tırsan’a anlattık. Tırsan da başarılı bir çalışmanın sonucunda bu aracı üretti. Tırsan’a görüşlerimizi aldığı için ve bu güzel aracı bize kazandırdığı için ayrıca teşekkür ediyorum.”   

Etiketler :