TEMSA, Akıllı Ulaşımı Anlattı

TEMSA, Akıllı Ulaşımı Anlattı

Türkiye’nin ilk ‘Akıllı Otobüs’ üreticisi TEMSA, Akıllı Metropoller Konferansı’nda akıllı ulaşımı anlattı.

2000 yılından bu yana dünyada 50’den fazla ülkede yapılmakta olan SBE16 ISTANBUL Konferansı (The Sustainable Built Environment Conference Series 2016) 13-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Türkiye İMSAD organizasyonuyla Swissotel The Bosphorus İstanbul'da gerçekleşti.

Türkiye’de ilk defa düzenlenen bu konferansın ana teması “Akıllı Metropoller – Sürdürülebilir ve Akıllı Binalar ile Akıllı Şehirler için Entegre Çözümler” (Smart Metropols - Integrated Solutions for Sustainable and Smart Buildings & Cities) olarak belirlendi ve üç gün süren konferansta 20 oturumda 113 bildiri sunumu gerçekleştirildi.

AKILLI ULAŞIM OTURUMU İLE TÜRKİYE AKILLI ULAŞIM VİZYONU ’NU BELİRLENDİ

Kamu, Üniversite temsilcileri ve TEMSA ’nın katıldığı Akıllı Ulaşım oturumunda konuşan TEMSA İnovasyon ve Ürün Müdürü Mert Umut Özkaynak, “TEMSA hayata geçirdiği Smart Mobility Vizyonu ile geliştirdiği teknoloji programları; emisyon salınımı “0” olan elektrikli araçlar, yakıt tüketimini ve emisyon salınımı yüzde 10 oranında azaltan akıllı araçlar, trafik sıkışıklığını yüzde 20, trafik kazalarını yüzde 25 oranında azaltan akıllı trafik uygulamaları ve çevreye dost akıllı fabrikalar ile Akıllı Ulaşım Sistemleri(AUS)’nin günümüz ve gelecek ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştiriyor” dedi.

TEMSA’NIN VİZYONU

Mert Umut Özkaynak, “Türkiye'nin yakın gelecekte hızla hayatına girecek olan Akıllı Şehirlerin önemli ihtiyacı olan Akıllı Ulaşım platformunun Kamu, Üniversite ve Sanayi İşbirliği ile  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yayınladığı ‘Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Belgesi Eki Eylem Planı’ referansıyla hızlıca uygulamaya alınmalıdır.  Dijitalleşen ulaşımda birey ve teknoloji etkileşiminin hızlıca başlatılarak, gelişim için gerekli toplumsal deneyim ve geri bildirim döngüsünün hayata geçirilmesi gerekmektedir. TEMSA‘nın Akıllı Ulaşım platformunun standartlarını belirlemek amacıyla liderliğini sürdürdüğü otobüs pazarında otobüs üretmekle birlikte akıllı ürünlerini akıllı fabrikalarda, geleceğin ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler üreten teknoloji şirketi olma yolunda ilerlemektedir. Bu doğrultuda TEMSA’nın vizyonunun; Akıllı Ulaşım çözümleri üreten, yenilikçi ve girişimci, fark ve değer yaratan teknoloji şirketi olma olarak belirlendi" dedi.

 TEMSA Ulaşım için önerdiği çözüm önerilerini ve vizyonunu sunduğu Akıllı Ulaşım oturumunda ayrıca “Akıllı Ulaşım Modeli” başlıklı bildirisi konferans kitapçığında yerini aldı. 

Etiketler :