TEMSA öğrencileri sevindirdi!

TEMSA öğrencileri sevindirdi!

TEMSA, geleceğin ürünlerinin ve ulaşım çözümlerinin tasarlandığı TEMSA Maker Laboratuvar ve kendi çalışanlarının kurduğu TEMSA Hayal Ortakları Derneği bünyesinde bilimi köy okullarına ulaştırmaya çalışıyor. TEMSA’nın öğrencileri bilimle tanıştırma ve yakınlaştırma adına başlattığı çalışmalar bu kez Adana’nın Yüreğir İlçesi’ndeki Camili Akarca Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.Geleceğin ürünlerinin ve ulaşım çözümlerinin tasarlandığı...

TEMSA, geleceğin ürünlerinin ve ulaşım çözümlerinin tasarlandığı TEMSA Maker Laboratuvar ve kendi çalışanlarının kurduğu TEMSA Hayal Ortakları Derneği bünyesinde bilimi köy okullarına ulaştırmaya çalışıyor. TEMSA’nın öğrencileri bilimle tanıştırma ve yakınlaştırma adına başlattığı çalışmalar bu kez Adana’nın Yüreğir İlçesi’ndeki Camili Akarca Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.

Geleceğin ürünlerinin ve ulaşım çözümlerinin tasarlandığı ve 2016 yılında açılan Maker Laboratuvarın'da çalışan çocuklarına ‘Yaz Okulu’nda eğitim verecek TEMSA, bilimi sevdirmek kapsamında da tüm çocuklara ulaşmaya çalışıyor.

Bilimin ilginç yönlerini göstererek çocukları bilime yakınlaştırmak için yola çıkılan yolculukta YGA'nın Twin Bilim Kiti ürünleri de kullanılacak. Böylece çocuklar elektrik motoru gibi parçaları en baştan kendileri oluştururken, ders müfredatına uygun deneyleri de yapabilecek.

TEMSA’NIN KODLAMA EĞİTİMİ
TEMSA; imkanları kısıtlı çocukların bilime ve teknolojiye olan ilgilerini arttırmanın yanı sıra inovasyon becerilerini güçlendirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında Camili Akarca ortaokulunda öğrencilerin bilime yakınlaşması amacıyla TEMSA’nın kodlama eğitimi'de verilecek.

Kodlama eğitimi, çocukların bilişimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştirmelerini, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak üretken bireyler olmalarını sağlıyor. Eğitimde çocuklara bilgisayara özel bir dilde yazılan kodlar aracılığıyla komutlar ve sayıların nasıl sıralanması gerektiği ve belli şartları öğretiliyor.

Etiketler :