TEMSA, Teknoloji ve Bilişim Sektörü Temsilcileri ile Buluştu

TEMSA, Teknoloji ve Bilişim Sektörü Temsilcileri ile Buluştu

Anadolu'nun çeşitli illerinde gerçekleşen bilişim teknolojilerine ilişkin güncel ve gelecek vizyonların, deneyimlerin, bilgilerin, ürün ve çözümlerin paylaşıldığı toplantı platformu "BT Vizyon Anadolu Toplantıları" etkinliklerinden Adana ayağı 28 Eylül tarihinde yoğun katılımla Divan otelde gerçekleşti.  TEMSA, konuşmacı olarak da yer aldığı bu etkinlikte, teknoloji ve bilişim sektörü temsilcileri ile buluştu.Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki...

Anadolu'nun çeşitli illerinde gerçekleşen bilişim teknolojilerine ilişkin güncel ve gelecek vizyonların, deneyimlerin, bilgilerin, ürün ve çözümlerin paylaşıldığı toplantı platformu "BT Vizyon Anadolu Toplantıları" etkinliklerinden Adana ayağı 28 Eylül tarihinde yoğun katılımla Divan otelde gerçekleşti.  TEMSA, konuşmacı olarak da yer aldığı bu etkinlikte, teknoloji ve bilişim sektörü temsilcileri ile buluştu.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda Fujitsu ve Havelsan gibi Dünyadan ve Türkiye’den önemli şirketlerin teknoloji ve bilişim konusunda paylaşımları oldu. Sunumlarda nesnelerin interneti (IoT), bulut sistemleri, Big Data, Endüstri 4.0, siber güvenlik ve yazılım dünyasının yeni boyutları gibi önemli konular işlendi ve şirketler bilgi birikimlerini paylaştı.

Akıllı Ulaşımda Dijital Dönüşüm

Önde gelen bilişim şirketlerinin teknoloji ve çözümlerini içeren sunumlarının paylaşıldığı etkinlikte Temsa adına İnovasyon ve Ürün Müdürü Mert Umut Özkaynak  “Akıllı Ulaşımda Dijital Dönüşüm” başlıklı paylaşımı gerçekleştirdi. Sunumunda TEMSA vizyonu Smart Mobility’ nin  “Akıllı ulaşım çözümleri üreten, Yenilikçi ve Girişimci, Fark ve Değer Yaratan teknoloji şirketi olmak” olduğunun altını bir kez daha çizdi. Özkaynak; TEMSA’ nın Smart Mobility vizyonu doğrultusunda geliştirdiği teknoloji programlarını Akıllı Otobüsler, Elektrikli Otobüsler ve SMART 2020 olarak belirlediğini vurgulayarak TEMSA’ nın artık sadece otobüs üreticisi olmayıp mobil olan her şeyin pazarında da olduğunu belirtti.

Akıllı ulaşımda dijitalleşme döneminin başladığını belirten Özkaynak, “TEMSA hayata geçirdiği Smart Mobility vizyonu ile geliştirdiği teknoloji programları; emisyon salınımı “0” olan elektrikli otobüsler, yakıt tüketimini ve emisyon salınımı %10 oranında azaltan akıllı otobüsler, trafik sıkışıklığını %20, trafik kazalarını %25 oranında azaltan akıllı trafik uygulamaları ve çevreye dost akıllı fabrikalar ile Akıllı Ulaşım Sistemleri(AUS)’nin günümüz ve gelecek ihtiyaçlarına yönelik çözümlerden oluşuyor.”dedi.

Akıllı Şehirlere Akıllı ve Elektrikli Otobüsler

Özkaynak paylaştığı sunumda TEMSA Akıllı Otobüsler programının; yolcudan şoföre, şoförden araca, araçtan araca, araçtan filoya, filodan şehre kadar uzanan ihtiyaçlar zincirinde tüm süreçlere yenilikçi çözümler üretmekte ve tamamen TEMSA yetkinliği ile geliştirilmiş yazılım ve donanımlardan oluştuğunu söyledi.

 TEMSA “Geleceğin Ulaşımını Sen Şekillendir” Açık İnovasyon Yarışması ile Dünyanın İlk Open Bus Uygulamasını Hayata Geçiriyor

Özkaynak TEMSA’ nın bu sene düzenlediği açık inovasyon yarışması “Geleceğin Ulaşımını Sen Şekillendir” ile geleceğin akıllı ve elektrikli araçlarla dolu dünyasında “Sanal Gerçeklik” teknolojisinin en iyi uygulamalarını üretmeyi ve ürünlerine entegre etmeyi hedeflediklerini belirtti. Aynı zamanda bu yarışma ile dünyanın ilk "Open Bus" uygulamasının geliştirilmesine TEMSA ’nın öncülük ettiğini vurguladı.

TEMSA Teknolojik İşbirliklerine Önem Veriyor

Özkaynak; TEMSA’ nın teknolojik gelişimini sağlayacak teknolojik işbirliklerine önem verdiğine ve birçok önemli teknolojik işbirliklerine imza attığına değindi. Bölgesel olarak da teknolojik işbirliklerine açık olduğunu seçkin konuklar ile paylaştı.

Etiketler :