Temsa, üniversitelerle işbirliğini güçlendiriyor

Temsa, üniversitelerle işbirliğini güçlendiriyor

TEMSA, geçtiğimiz aylarda Çukurava Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladıktan sonra bu kez de Mersin Üniversitesi ile başta Ar-Ge çalışmaları olmak üzere birçok konuda protokol imzaladı.

Mersin Üniversitesi ile TEMSA Global Sanayi ve Ticaret A.Ş arasında işbirliği çerçeve protokolü imzalandı. İmzalananan protokol çerçevesinde Mersin Üniversitesi ile TEMSA; başta Ar-Ge, proje geliştirme olmak üzere birçok konuda işbirliği yapacak. İşbirliği çerçeve protokolünü, Mersin Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan ve TEMSA Ar-Ge ve SSH Direktörü İbrahim Eserce imzaladı.

Mersin Üniversitesi Teknoloji Transferi Ofisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen protokol törenine TEMSA Global Ar-Ge ve SSH Direktörü İbrahim Eserce , Ar-Ge Müdürü Murat Demirdüzen, Ürün Müdürü Mert Umut Özkaynak Mersin Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan ve Mersin Üniversitesi Teknoloji Transferi Ofisi Proje Yürütücüsü Ayşegül Polat, Modül Koordinatörü Sertan Çevik ile ilgili öğretim üyeleri katıldı.

YENİLİKÇİLK VE GİRİŞİMCİLİK PROJE ÇALIŞMALARI YAPILACAK

İmzalanan protokolle, Mersin Üniversitesi ile TEMSA arasında "Yenilikçilik ve Girişimcilik' için araştırmalara yönelik proje çalışmaları, projelere dayalı makale ve bildiri çalışmaları, ulusal veya uluslararası düzeyde deney yeteneği kazandıracak altyapı çalışmaları, rutin deneylerin yapılması, karşılıklı eğitim semineri, konferans, tanıtım etkenliklerine yönelik çalışmalar yapılması ve personel değişimiyle istihdama yönelik işbirliği yapılacak.

PROF. DR. ARSLAN: “TEMSA İLE İŞBİRLİĞİMİZİN UZUN YILLAR SÜRMESİNİ DİLİYORUM”

Protokol töreninde konuşan Mersin Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, TEMSA ve Mersin Üniversitesi işbirliğinin üniversite sanayi işbirliğine Türkiye de örnek olduğuna vurgu yaparak, “TEMSA ile işbirliğimizin uzun yıllar daha sürmesini temenni ediyorum” dedi.

İBRAHİM ESERCE: “BERABER PROJELER YAPMAKTAN ÇOK GURULUYUZ”

TEMSA Ar-Ge ve SSH Direktörü İbrahim Eserce ise Mersin Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Böyle güzide bir üniversitenin yanıbaşımızda olması büyük bir şans, beraber projeler yapmaktan çok guruluyuz ve kendimizi şanslı görüyoruz. Umarım işbirliğimiz Türkiye’ye değer katacak projelerle devam eder” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından taraflar protokol metnini imzaladı.

 

Etiketler :