TEMSA’nın Ar-Ge başarısı devam ediyor

TEMSA’nın Ar-Ge başarısı devam ediyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu sene ilk defa düzenlediği “Ar-Ge Merkezleri İyi Uygulama Örnekleri Toplantısı” 14 ve 15 Nisan tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi. Toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık katılarak önemli mesajlar iletti.

Yoğun ilginin olduğu toplantıya Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Serik Kaymakamı Rıfat Altan, Protokol üyelerinin yanı sıra özel ve kamu şirketlerinden 200’ün üzerinde katılım gerçekleşti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, burada yaptığı konuşmada, Ar-Ge merkezlerinde yapılan örnek projeleri paylaşmak, bu merkezler arasındaki iş birliğini artırmak ve merkezlerin kurumsal kapasitelerini geliştirmek amacıyla toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

BAKAN IŞIK “AR-GE, İNOVASYON, MARKALAŞMA ve TASARIM KONULARINA YOĞUNLAŞTIK!”

Bakan Işık "İşin ekonomi ve sanayi tarafına bakarsak, yüksek gelir grubuna geçiş için ülkemizdeki nitelikli yatırımları artırmamız gerekiyor. Sanayide daha nitelikli üretime geçmek ve daha fazla katma değer oluşturmak için, Ar-Ge, inovasyon, markalaşma ve tasarım gibi konulara yoğunlaşmış durumdayız. Bugün öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, teknolojik değişimlerin hızı nedeniyle ürünlerin raf ömürleri kısalıyor. Küresel bir araştırmaya göre, CEO'ların yüzde 80’i, mevcut ürünlerinin piyasa tarafından 3 yıl daha talep göreceğinden emin değiller. Dünyada en büyük firma, en değerli marka gibi listelerde teknoloji devlerinin ağırlığı her geçen gün artıyor. Öyleyse biz de teknoloji yoluyla, ürünlerimizi ve firmalarımızı sürekli yenilemek durumundayız" dedi.

TEMSA 21 BAŞARILI PROJELERDEN BİRİ OLARAK SUNUMUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Kamu-sanayi-üniversite işbirliği, Ar-Ge yönetimi, girişimcilik, proje yönetimi ile fikri ve sınai mülkiyet hakları olmak üzere 5 önemli başlık altında Türkiye’de örnek teşkil eden 21 başarılı projenin paylaşımı yapıldı.

Ford, Tofaş, TUSAŞ ve TUBITAK gibi Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarının yer aldığı toplantıda TEMSA adına Ar-Ge Müdürü Mustafa Gürcan kamu-sanayi-üniversite işbirliği konusunda örnek şirketlerden biri olarak “TEMSA Yenilikçilik ve Girişimcilik Platformu” sunumunu gerçekleştirdi.

TEMSA ARGE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ KİTABINDA

Ülkemizde 29 farklı ilde faaliyet gösteren 248 Ar-Ge merkezinden örnek seçilen firmalara ait paylaşımların bulunduğu ve sanayi firmalarına dağıtılacak olan Ar-Ge merkezleri iyi uygulama örnekleri kitabında TEMSA Yenilikçilik ve Girişimcilik  Platformu geniş yer aldı.

Etiketler :