TEMSA’nın Gezici Kütüphane Otobüsü Sayısı 15 oldu

TEMSA’nın Gezici Kütüphane Otobüsü Sayısı 15 oldu

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 10 adet TEMSA MD9 LE otobüsünü gezici kütüphane olarak teslim eden TEMSA, düzenlenen törenle 5 adet MD9 LE otobüsü daha teslim etti. Otobüsler sadece bir yerden bir yere ulaşımı değil, bir kültürel alışverişin de merkezi haline geliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın da katıldığı törenle 5 adet TEMSA MD9 LE gezici kütüphane otobüsü teslim edildi. Teslim edilen 5 araçla gezici kütüphane sayısı 45’e çıkarken TEMSA otobüs sayısı ise 15’e ulaştı

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: “Ülkemizin zengin kültür birikimini, nitelik ve nicelik olarak güçlendirdiğimiz kütüphane binalarımızla sınırlı bırakmıyor, gezici kütüphane araçlarımızla vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Bakanlığımız bünyesinde gezici kütüphane hizmeti veren toplam 40 araç bulunmaktadır. 2016 yılsonu itibariyle, 62 bin 99 kayıtlı üyesi bulunan, bin 165 noktaya hizmet götüren, 142 bin 658 adet koleksiyona sahip olan gezici kütüphanelerden 2016 yılında toplam 308 bin 167 kişi yararlandı” dedi.

Törene katılan TEMSA Kamu Satış Yöneticisi Mahir Akkuş, geçen yıl 14 Haziran’da 10 MD9 LE otobüsü Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teslim ettiklerini belirterek, “Şimdi 5 MD9 LE aracımızı daha teslim ettik. Filodaki TEMSA gezici kütüphane otobüs sayısı bu teslimatla 15’e çıktı. TEMSA olarak kültürel alışverişe katkı sağlıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu otobüsler her türlü teknolojik donanıma sahip. Araçlarda her kesime uygun güncel koleksiyonlar, eğitici ve öğretici amaçlı kullanılmak üzere LCD televizyon, DVD oynatıcı, internet bağlantısı bulunan dizüstü bilgisayarlar, yazıcılar, okurlar için tasarlanmış oturma grubu, satranç masası ve gezici kütüphane çalışanları için gerekli her türlü araç gereç (mini buzdolabı, su ısıtıcı) bulunuyor. Vatandaşların gezici kütüphaneler aracılığıyla sadece basılı bilgi kaynaklarına değil, elektronik ortamda sunulan bilgilere de erişebilmeleri, aynı zamanda e-devlet uygulamalarını kullanabilmeleri amaçlanıyor” dedi. 

Araçlar Ankara’da Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı araçları tahsis edildikleri İl Halk Kütüphaneler müdürlerine teslim etti. TEMSA MD9LE gezici kütüphane otobüsler Ankara, Denizli, Erzincan, Hatay ve Yozgat’ta vatandaşların kullanımına sunulacak. Gittiği ilin önemli bir şahsiyetinin ismi verilen araçlara bu yıl Turgut Uyar, Özay Gönlüm, Yıldırım Akbulut, Cemil Meriç ve Abbas Sayar’ın isimleri verildi.   

Gezici kütüphaneler, hasta, engelli veya eve bağımlılar olarak adlandırılabilecek toplumdaki özel grupların; nüfus açısından dağınık bölgelerde yaşayanların veya benzer nedenlerden dolayı yerleşik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan vatandaşlarımızın bilgi gereksinimlerini karşılamak ve vatandaşlarımıza bilgiye erişimde fırsat eşitliği sağlamak adına, modern kütüphanecilik ilkelerine göre kurgulanmış taşıtlar aracılığıyla hizmet götürüyor.

Etiketler :