TİM Lojistik Konseyi Başkanı Bülent Aymen: “Navlun fiyatları ihracatçının altından kalkamayacağı bir yükselişe geçti”

TİM Lojistik Konseyi Başkanı Bülent Aymen: “Navlun fiyatları ihracatçının altından kalkamayacağı bir yükselişe geçti”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), son dönemde navlun fiyatlarındaki artışı değerlendirmek üzere Lojistik Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan TİM Lojistik Konseyi Başkanı Bülent Aymen, “Son bir yılda navlun fiyatları yüzde 100 ile yüzde 400 oranlarına varan, açıklanması zor ve ihracatçımız tarafından altından kalkılamayacak bir yükseliş içine girdi. Deniz nakliye şirketleri ihracatçıyla aralarındaki ilişkiye kısa vadeli bakmamaları gerekiyor” diye konuştu.

Navlun fiyatlarındaki artış, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde (TİM) masaya yatırıldı. Son dönemde görülen artışı değerlendirmek üzere TİM’in İstanbul’daki merkezinde Lojistik Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. TİM Lojistik Konseyi Başkanı Bülent Aymen, toplantıda yaptığı konuşmada, "Son bir yılda navlun fiyatları yüzde 100 ile yüzde 400 oranlarına varan, açıklanması zor ve ihracatçımız tarafından altından kalkılamayacak bir yükseliş içine girdi. Deniz nakliye şirketleri ihracatçıyla aralarındaki ilişkiye kısa vadeli bakmamaları gerekiyor” diye konuştu.

HANJIN’İN İFLASI

Güney Koreli Hanjin firmasının iflasını takiben, deniz konteyner nakliyesi firmalarının monopolistik bir yapıya doğru gidiyor olmasının fiyat artış sorununun en temel sebebi olarak düşündüklerini söyleyen Aymen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Deniz nakliye şirketleriyle kazan-kazan ilkesi gereğince uzun vadeli başarılara birlikte imza atmayı hedefliyoruz” dedi. 2017’nin ilk beş ayında ihracat rakamlarında gösterilen başarıya da değinen Aymen, “Bu sürecin devamı için ihracatçıya kolaylık gösterilmesini ve lojistik firmalarının desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Etiketler :