Tırsan Treyler, 2. Ar-Ge Merkezi’nin temelini attı

Tırsan Treyler, 2. Ar-Ge Merkezi’nin temelini attı

Tırsan Treyler, Gebze’de 2. Ar-Ge Merkezi’nin temelini attı. Temel atma törenine çok sayıda uluslararası nakliyeci katıldı.Temel atma töreninde bir konuşma yapan Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, temelini attıkları Ar-Ge merkezi hizmete girdiğinde çok önemli şeylere imza atacaklarını söyledi. Birçok aracın test edileceği merkezde önemli tasarımlar da yapılacağını belirten Çetin Nuhoğlu, bu yıl Tırsan’ın kuruluşunun 40. yılı olduğunu ve Tırsan’ın...

Tırsan Treyler, Gebze’de 2. Ar-Ge Merkezi’nin temelini attı. Temel atma törenine çok sayıda uluslararası nakliyeci katıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, temelini attıkları Ar-Ge merkezi hizmete girdiğinde çok önemli şeylere imza atacaklarını söyledi. Birçok aracın test edileceği merkezde önemli tasarımlar da yapılacağını belirten Çetin Nuhoğlu, bu yıl Tırsan’ın kuruluşunun 40. yılı olduğunu ve Tırsan’ın 40 yıldır Türkiye’de pazar lideri olduğunu ifade etti.

Son 5 yılda Adapazarı’nda 53 milyon euro yatırım yaptıklarını ifade eden Çetin Nuhoğlu, konuşmasında otomotiv sektöründe Ar-Ge’nin önemine değindi. Otomotiv yan sanayinde 40’a yakın Ar-Ge merkezinin olduğunu söyleyen Nuhoğlu, Tırsan’ın bu zamana kadar 120 patent aldığını vurguladı. Nuhoğlu, son olarak “Yatırım yapılması gerektiğine inanan bir ekibe sahibiz” dedi.

Tırsan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Bayi Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Alper Aydın ise yaptığı konuşmada, Tırsan’ın ihracattaki başarısından bahsetti. Doğru müşteriye doğru treyler üretmek için ikinci Ar-Ge merkezlerinin temelini attıklarını anlatan Alper Aydın, Tırsan olarak müşterilerinin toplam sahip olma maliyetini en aza indirdiklerini söyledi. Aydın, “2019’da 10 bin adet ihracat hedefine ulaşmak için sağlam adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

Tırsan Ar-Ge Direktörü Tugay Yılmaz da yaptığı konuşmada, Tırsan’ın Adapazarı fabrikasında kurulan birinci Ar-Ge merkezinin başarılı işlere imza attığını söyledi. 2016 yılında Ar-Ge için 18 milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan Tugay Yılmaz, geçtiğimiz yıl 55 Ar-Ge projesi geliştirdiklerini kaydetti. 2 yıl içinde 120 patent başvurusu yaptıklarını kaydeden Yılmaz, günümüzde teknolojinin çok hızlı gelişimine şahitlik ettiklerini sözlerine ekledi. Teknolojideki bu gelişim ve dönüşüme ayak uyduran şirketlerini ayakta kaldığını ve büyüdüklerini, ayak uyduramayan şirketlerini ise rekabet edemediklerini ve ayakta kalamadıklarını anlatan Yılmaz, bugün temeli atılan 2. Ar-Ge merkezinin sürdürülebilir rekabetçilik açısından çok önemli olduğunu söyledi.

2. Ar-Ge Merkezi’nde 150 araştırma mühendisinin çalışacağını belirten Yılmaz, temeli atılan Tırsan’ın 2. Ar-Ge Merkezi ile ilgili şu bilgileri verdi: “16 bin 600 metrekare kapalı alandan oluşacak. 9 bin 400 metrelik prototip test alanı  olacak. 8 bin saatlik ömür testi kapasitesi olacak. Merkezde iklimleme testleri yapılacak. Her ay 2 prototip ürün geliştireceğiz. 150 mühendis çalışacak. 50-70 ton arasındaki araçlar için yol testi yapabileceğiz.”

Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (TOSB) Başkanı Ömer Burhanoğlu da temel atma töreninde bir konuşma yaptı. Temel atma törenine Tırsan Yönetim Kurulu Üyesi Fehir Bulutlar, Kassböhrer Yönetim Kurulu Üyesi İffet Türken, Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, Hilal Trans Genel Müdürü Şerafettin Aras, UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, TREDER Başkanı Kaan Saltık, Alternative Transport Genel Müdürü Hakan Yılmaz ve sektörün birçok önemli ismi katıldı. 

Etiketler :