Trafipper, Akıllı Şehir Konsorsiyumu’nda yer alacak

Trafipper, Akıllı Şehir Konsorsiyumu’nda yer alacak

Akıllı ulaştırma teknolojileri Start-Up’ı Trafipper, Akıllı Şehir Konsorsiyumu'nda yer alacak.

Trafipper, yurtiçi ve yurtdışında şehirleri yerli teknolojilerle akıllandırmak için 22 kurumu bir araya getiren Akıllı Şehir Konsorsiyumu’nun içinde yer alacak. Türkiye’nin yüksek teknoloji ihracatını artırmaya katkı sağlamayı hedefleyen konsorsiyumun sunduğu akıllı şehir projesi, TÜBİTAK’ın Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması (SAYEM) başvurularında FAZ-1 aşamasına geçmeye hak kazanarak, önemli bir aşamayı kat etti.

Trafipper’ın içinde olduğu konsorsiyum; enerji, bina yönetim sistemleri, acil durum yönetimi, sağlık, çevre ve atık yönetimi, otopark ve ulaşım sistemleri alanlarında entegre akıllı çözümlere yönelik uygulamaları geliştirecek.

Trafipper Kurucu Ortağı Dr. Serkan Gürsoy, büyük veri analitiğinin her konuda olduğu gibi akıllı şehirler konusunda da vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirttikten sonra şöyle konuştu “Trafipper özellikle şehirlerdeki trafik ritmi üzerine yaptığı analizler ile akıllı şehirlerin yapılanmasına önemli destekler sağlıyor. İstanbul kenti için yaptığımız “İstanbul Trafik Otoritmi” bunun en somut örneği. Ayrıca, kullanıcılarımıza; şehirlerin hareketlilik rejimlerini görünür kılan çözümler sunarak hem maliyet hem de müşteri hizmeti yönlü çözümler geliştiriyoruz. Bu konsorsiyum kapsamında akıllı ulaşım ve otopark konularında hizmetler sunacağız. Tahminlere göre 2018’de 81 milyar dolar seviyesinde olan akıllı şehir harcamaları 2022’de 158 milyar dolara ulaşacak. Netaş’ın liderliğinde bu pastadan konsorsiyumun önemli bir pay alarak ülkemize önemli bir ihracat desteği sağlayacağını düşünüyoruz.”

Konsorsiyumda Trafipper ile birlikte büyük, orta ve küçük ölçekli şirketlerin yanı sıra, Boğaziçi ve Sabancı Üniversiteleri ile son kullanıcı olarak Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB), Bilişim Vadisi ve İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri (İSBAK) bulunuyor.