“Treyler sektörü 3 milyar dolar ihracat hedeflemeli!”

“Treyler sektörü 3 milyar dolar ihracat hedeflemeli!”

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) tarafından düzenlenen 2. Treyler Zirvesi’nde “Türk Treyler Sektöründeki Fırsatlar” paneli düzenlendi. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener’in moderatörlüğünü yaptığı panelde TREDER Başkanı Kaan Saltık, Alcoa Türkiye Temsilcisi Abdullah Aydın, Tırsan Pazarlama Koordinatörü Volkan Oflaz, Krone Ticari Araç Grubu SE-CSMO’su Gero Schulze Isfort ve Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu eski...

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) tarafından düzenlenen 2. Treyler Zirvesi’nde “Türk Treyler Sektöründeki Fırsatlar” paneli düzenlendi. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener’in moderatörlüğünü yaptığı panelde TREDER Başkanı Kaan Saltık, Alcoa Türkiye Temsilcisi Abdullah Aydın, Tırsan Pazarlama Koordinatörü Volkan Oflaz, Krone Ticari Araç Grubu SE-CSMO’su Gero Schulze Isfort ve Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen birer konuşma yaptı.

KAAN SALTIK: “TÜRKİYE TREYLER SEKTÖRÜNÜ TEHDİT EDEN EN ÖNEMLİ KONU SAHTECİLİK”

Seminerde Türkiye treyler sektörünün yaşadığı tehditlerden bahseden TREDER Başkanı Kaan Saltık şöyle konuştu: “Türkiye treyler sektörünü tehdit eden en önemli konu sahtecilik. Bu bizim canımızı çok yakıyor. Her yıl 1000’e yakın treyler bu sahtecilikle kaçırılıyor. Bu bizim hem sermayemize hem de güvenilirliğimize büyük zarar veriyor. Sektördeki ikinci tehdit ise merdivenaltı üretim. Hepimiz bir takım regülasyonlara uyarak üretim yapıyoruz. Merdivenaltı diye tabir ettiğimiz küçük üreticiler, bunlar arasında iyiler ve kötüler var. Ben bunu kötüler için söylüyorum. Bunlar regülasyonların dışında üretim yapıyorlar. Bu da maliyetlerini aşağıya çekiyor. Bu da haksız rekabet yapıyor. Türk treyler sektöründe global oyuncuların olması için sahteciliğin ve merdivenaltı üretimin denetim altına alınması gerekiyor.”

VOLKAN OFLAZ: “TIRSAN BU DÖNEMDE İHRACATA ÇOK YÜKLENİYOR”

Tırsan Pazarlama Koordinatörü Volkan Oflaz da yaptığı konuşmada, “Bugün dünyada en çok konuşulan konu Endüstri 4.0. Sadece treyler sektöründe değil, tüm sektörlerde ihtiyaçların çok iyi analiz ediliyor olması gerekiyor. Tırsan Treyler olarak biz müşteriyi anlama, oturup karşısında çay içme, ne dediğini anlamayı iş yapış merkezimize yerleştirmeye çalışıyoruz.  

Avrupa ağır ticaride son 10 yılda pazar ortalama yüzde 5 büyüdü. Semi treyler de son 10 yılda yüzde 10 büyüdü. Tırsan bu dönemde ihracata çok yükleniyor. Özellikle Avrupa’da iki tane markamızla Kassbohrer ve Talson ile varız.

3 farklı marka ile 55’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Genişleyen bir bayi ağımız var. Avrupa’da Portekiz’den Bulgaristan’a kadar genişleyen bir ağımız var. Büyük oyunculara dokunmaya çalışıyoruz. Avrupa’daki büyük nakliye filoları ile tek tek görüşüyoruz.

Dünyada o kadar hızlı bir değişim var ki, biz eğer Türkiye’de ayakta durmaya çalışıyorsak değişen dünyadaki hıza çok hızlı adapte olmamız gerekiyor. Şirketlerimizde çok daha yaratıcı kişilerle çalışmamız gerekiyor. Tırsan olarak biz ortalama yaşımızı gençleştirdik. Yaş ortalamamız 28.”

“TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMIMIZDAN ÇOK MEMNUNİZ”

Krone Ticari Araç Grubu SE-CSMO’su Gero Schulze Isfort ise yaptığı konuşmada, “Almanya dışında bir tek Türkiye’de üretimimiz var. Türkiye’de üretim yapma kararımızı 2006 yılında aldık. Sonra 2008 ve 2009 krizleri geldi. Güçlü bir finansal yapımız da var. Ben eskisi kadar sıkı çalışmıyorum. Kriz nasıl yönetilir konusunda kitap yazıyorum. Bu yatırım kararı uzun soluklu ve sürdürülebilir bir yatırım kararıydı. Biz yüzde 100 kaniyiz ki doğru yerde yatırım yaptık. Biz burada yatırım yaptık çünkü biz Türkiye’yi Ortadoğu hub’ı yapmayı hedefledik. Burada inşa ettiğimiz hub sayesinde Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya yönelik üretim yapıyoruz. İhracata yönelik üretimimizi artırmayı amaçlıyoruz. Başka fırsatlar da var. 2006’da durum neyse şimdi de aynı. Ortadoğu’da ne olursa olsun Türkiye üretimde hub olmaya devam edecek. İnanılmaz yetenekli ve motivasyonu yüksek insanlarınız var. Çok parlak bir geleceğin bizi burada beklediğini düşünüyorum.

Zorluklarımız da var. Sahtecilikten bahsedildi. Buradaki en büyük zorlukların başında müşteriye finansman sağlanması var. Bu Avrupa’da hiç yaşanmayan bir durum. Bu çözüm tüm endüstriye faydası olacaktır. Bence buradaki en büyük zorluklardan biri bu.

Grubumuzun en modern fabrika Türkiye’de. Bu yatırım ile ilgili çok memnunuz ve mutluyuz. Bu yatırımı daha da genişleteceğiz ve büyüteceğiz. Taşımacılık gelecekte daha da büyüyecek.”

KÜRŞAD TÜZMEN: “TREYLER SEKTÖRÜ 3 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFLEMELİ”

Seminerde bir konuşma yapan Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise şunları söyledi “Türkiye dünya ticaret sektöründen yüzde 1 pay alıyor. Treyler sektörü ise yüzde 2 pay gösteriyor. Bu nedenle Türk treyler sektörünün 2023 yılında 1 milyar dolar değil, 3 milyar dolar ihracat yapmayı hedeflemeli.  

Gelecekte taşımacılık devam ederken kamyonlar ve treyler olacak ama şoförler olmayacak. Bankacılık sektörü bu sektördeki gelişmeleri görse sektör daha da aktifleşir. Türkiye’de şu anda otomotiv sanayi tüm yan sektörleri destekleyecek şekilde gelişti. Esas teşvik yetişmiş insan ve yetişmiş işgücüdür ve devletin sizin işlerinizi kolaylaştıracak rekabet ortamını sağlamaktır. Türkiye bir geçiş ülkesidir. Şu anda biz kişi başına 10 bin dolarla etrafımızdaki tüm ülkelerden daha iyi durumdayız. İlla hep etrafımızda savaş mı olacak. Bunlar olmadığı zaman, yani etrafımızda barış tam olarak tahsis edildiğinde kişi başına gelirimiz daha da artacaktır.”

Alcoa Türkiye Temsilcisi Abdullah Aydın, yaptığı konuşmada Alcoa’nın dünyadaki ve Türkiye’deki yatırımlarından bahsetti.

 

Etiketler :