Turgut Erkeskin, FIATA’da çok önemli bir göreve seçildi

Turgut Erkeskin, FIATA’da çok önemli bir göreve seçildi

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin, 4-8 Ekim arasında Malezya’da düzenlenen FIATA Dünya Kongresi’nin son günü yapılan seçimlerde en yüksek oyu aldı ve ‘Kıdemli Başkan Yardımcısı’ olarak FIATA Başkanlık Divanı’na girdi.2013 yılından bu yana FIATA Yönetim Kurulu’nda Başkan Yardımcılığı ve FIATA Avrupa Bölge Başkanlığı görevini yürüten Erkeskin, FIATA Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra FIATA Avrupa Bölge Başkanlığı,...

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin, 4-8 Ekim arasında Malezya’da düzenlenen FIATA Dünya Kongresi’nin son günü yapılan seçimlerde en yüksek oyu aldı ve ‘Kıdemli Başkan Yardımcısı’ olarak FIATA Başkanlık Divanı’na girdi.

2013 yılından bu yana FIATA Yönetim Kurulu’nda Başkan Yardımcılığı ve FIATA Avrupa Bölge Başkanlığı görevini yürüten Erkeskin, FIATA Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra FIATA Avrupa Bölge Başkanlığı, Dünya Kongresi Düzenleme Komitesi üyeliği, Denizyolu Çalışma Grubu, Sürdürülebilir Lojistik Çalışma Grubu üyeliği görevlerini yürütüyor.

FIATA Başkanlığı’na da Pakistan temsilcisi Badar Badat’ın seçildiği genel kurulda seçilen Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu üyeleri önümüzdeki iki yıl boyunca görev yapacak. Erkeskin Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevine ek olarak FIATA bünyesindeki diğer görevlerine de devam edecek.

Öte yandan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener başkanlığında kongreye katılan 16 kişilik UTİKAD delegasyonu kongre kapsamında yapılan toplantılara ve ikili iş görüşmelerine katıldı. Bu görüşmelerin yanı sıra seçimlere yönelik lobi çalışmalarını da yürüten UTİKAD delegasyonu alınan bu çok başarılı sonuçla kongreyi tamamladı.

Seçim sonuçlarını ve kongreyi değerlendiren UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, “Yıllarca UTİKAD’da başarıyla başkanlık yapmış olan ve halen de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Turgut Erkeskin FIATA gibi lojistik sektörünün dünyadaki en saygın kuruluşunda Kıdemli Başkan Yardımcılığı göreviyle hepimizi gururlandırdı. Neredeyse oyların tamamını alarak bu göreve seçilmesi Turgut Erkeskin’i yakın gelecekte FIATA Başkanı olarak da göreceğimizin güçlü bir göstergesidir. Yalnızca sektörümüz değil aynı zamanda ülkemiz de bu sonuçla ne kadar gururlansa azdır” dedi.

FIATA Kıdemli Başkan Yardımcılığına seçilen Turgut Erkeskin, “Gücümüzü sektörümüzden, üyelerimizden ve UTİKAD olarak etkin çalışma disiplinimizden alıyoruz. Öyle ümit ediyorum ki öncülük ettiğimiz bu yolda sektöre yeni katılan genç meslektaşlarımız çok daha etkin çalışmalar yapacaklardır” dedi.

31 Mayıs 1926 yılında kurulan International Federation of Freight Forwarders Associations (Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu) FIATA,150 ülkeden 40 bin lojistik firması ve yaklaşık 10 milyon istihdam ile dünya lojistik endüstrisini temsil ediyor. UTİKAD’ın da üyesi olduğu federasyon taşımacılık ve lojistik sektöründeki en kapsamlı sivil toplum kuruluşu olarak dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteriyor.

Etiketler :