Türk TIR’larından Geçiş Ücreti Alınamaz!

Türk TIR’larından Geçiş Ücreti Alınamaz!

Avrupa Adalet Divanı, Macaristan’da Türk TIR'larından geçiş ücreti alınmasının anlaşmalara aykırı olduğuna karar verdi. Merkezi Lüksemburg'ta bulunan, Avrupa Birliği (AB)'nin en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı, Türk TIR'larından Macaristan'da geçiş ücreti alınması uygulamasına karşı açılan davayı karara bağladı. Macar Ulusal Vergi ve Gümrük İdaresi aleyhine açılan davada, Türk şirketinin haklı olduğuna karar verildi.  Mahkeme süreci ile ile ilgili...

Avrupa Adalet Divanı, Macaristan’da Türk TIR'larından geçiş ücreti alınmasının anlaşmalara aykırı olduğuna karar verdi. Merkezi Lüksemburg'ta bulunan, Avrupa Birliği (AB)'nin en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı, Türk TIR'larından Macaristan'da geçiş ücreti alınması uygulamasına karşı açılan davayı karara bağladı. Macar Ulusal Vergi ve Gümrük İdaresi aleyhine açılan davada, Türk şirketinin haklı olduğuna karar verildi.  

Mahkeme süreci ile ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için bu yılın başında AB Uzmanı ve UND Danışmanı Can Baydarol ile yaptığımız röportajı http://www.yesillojistikciler.com/haber/luksemburgtaki-kota-davasi-bittiginde-turk-tasimacisi-neler-kazanacak-14204.html linkinde okuyabilirsiniz. 

 

 

Etiketler :