“Türkiye Çok Dinamik Bir Pazar, Yatırımlarımız Devam Edecek”

“Türkiye Çok Dinamik Bir Pazar, Yatırımlarımız Devam Edecek”

“GEFCO olarak aslında Türkiye’de kendimizi yerel bir firma gibi hissediyoruz. Yerel pazar içerisinde, sunduğumuz kaliteye büyük bir özen göstererek, diğer yerel firmalar gibi hareket ediyoruz” diyen GEFCO Türkiye Genel Müdürü ve Orta Doğu Bölge Müdürü Denis Renard, “GEFCO Grup olarak 2016 senesinde de yatırımlarımızı ve gelişimimizi devam ettirme hedefindeyiz. Rusya pazarı, denizyolu, Orta Doğu ülkeleri 2016 senesinin devamında da kilit hedeflerimizden olacak” diye konuştu. RÖPORTAJ: ŞENEL ÖZDEMİR / senel.o

Avrupa’nın önemli lojistik firmalarında GEFCO, daha çok endüstriyel lojistik ve otomotiv lojistiği alanındaki faaliyetleri ile öne çıkıyor. www.yesillojistikciler.com’a özel açıklamalarda bulunan GEFCO Türkiye Genel Müdürü ve Orta Doğu Bölge Müdürü Denis Renard, GEFCO’nun tüm dünyaya yayılmış olan müşterilerine hızlı ve verimli lojistik çözümler sunduğunu söyledi. “Üreticiler için global lojistik” sloganıyla  faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Denis Renard, bu sloganla GEFCO Grubu’nun sanayi lojistiğinde küresel standartlar oluşturma amacının ifade edildiğini kaydetti. 5 kıtada 400’den fazla destinasyon ile servis hizmeti verdiklerini anlatan Renard, “2002 yılından beri Türkiye’de de hizmet vermekteyiz. GEFCO Türkiye olarak, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Mersin, İzmit şehirlerinde ve Orta Doğu ülkelerinde bulunan tesislerimiz bulunuyor. GEFCO grubunun dünya çapındaki deneyim ve gücünü yerel uzmanlıkla birleştirerek, otomotivden sağlık ürünlerine, elektronikten tekstile kadar bir çok sektörde taşımacılık ve entegre lojistik hizmetleri sunmaktayız” dedi.

 “TÜRKİYE DİNAMİK BİR PAZAR, ŞU ANDA PAZAR YENİDEN STABİLİTE KAZANDI”

GEFCO Türkiye açısından 2016 yılının nasıl geçtiği ile ilgili bir değerlendirme yapan Renard şunları söyledi: “2016 yılının başından itibaren ülkece üzücü olaylar yaşadık. Bunlara, negatif etkisi olan dış kaynaklı olaylar da eklendi. Sektör doğal olarak bu durumlardan etkilendi. Bütün bu olumsuz koşullara rağmen Türkiye çok dinamik bir pazar. Biz de GEFCO Türkiye olarak daha önceki krizlerde olduğu gibi ürün çeşitliliğimizi ve hizmet verdiğimiz destinasyonları artırarak dersimizi iyi çalıştık ve negatif etkilere rağmen satış tahminlerimizi gerçekleştirmeyi başardık. İlk 6 aya baktığımızda hem bütçe rakamlarımızın hem de 2015 Ocak-Haziran aylarının üzerinde bir performans gösteriyoruz. Şu anda pazar yeniden stabilite kazandı. Biz GEFCO olarak, yeni ürün çeşitlerimiz ve İran gibi yeni pazarlar ile ivmemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

“TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMLARIMIZI ‘ASSET LİGHT’ İŞ MODELİNE GÖRE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Yılsonuna kadar yılın ilk yarısındaki büyüme ve ciroyla ilgili ilerleyişlerini sürdürmeyi hedeflediklerini belirten Renard, GEFCO, ‘asset light’ iş modeli ile idare edilen bir firma. Bu bize müşterilerimizin rekabet gücünü artırma ve en iyi lojistik çözümlerini sunmak gibi ana konularımıza odaklanma imkanı veriyor. Türkiye’deki yatırımlarımızı da bu modele uygun olarak gerçekleştiriyoruz” dedi ve ekledi: “GEFCO Grup olarak 2016 senesinde de yatırımlarımızı ve gelişimimizi devam ettirme hedefindeyiz. Rusya pazarı, denizyolu, Orta Doğu ülkeleri 2016 senesinin devamında da kilit hedeflerimizden olacak.”  

“GEÇEN YIL 150 BİNDEN FAZLA ARACIN ELLEÇLEMESİNİ YAPTIK”

GEFCO 2002 senesinde Türkiye’ye geldiğinden beri Bitmiş Araç Lojistiği ve dağıtımı ile ilgili uluslararası ve yurtiçi taşımacılık, özel lojistik çözümleri ve stok sahası gibi hizmetleri kapsamlı olarak sunmak için uzmanlığını ortaya koyuyor. İzmit ve Bursa’daki Araç Lojistik Merkezlerimiz uluslararası standartlara uygun şekilde hizmet veriyor ve otomotiv müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak teslimat öncesi denetim, 24 saat güvenlik, son teknoloji IT sistemleri ve deneyime sahip nitelikli bir ekip gibi imkanlar sunuyor” diyen Renard, 2015 yılında bitmiş araç departmanlarının 150 binden fazla araca hizmet verdiğini vurguladı.

“TÜRKİYE’DE KENDİMİZİ YEREL BİR FİRMA GİBİ HİSSEDİYORUZ”

“Türkiye’de yabancı mahreçli bir lojistik firması olmak zor mu, kolay mı?” şeklindeki sorumuzu ise Renard, şöyle cevaplandırdı: “GEFCO olarak aslında Türkiye’de kendimizi yerel bir firma gibi hissediyoruz. Yerel pazar içerisinde, sunduğumuz kaliteye büyük bir özen göstererek, diğer yerel firmalar gibi hareket ediyoruz. Sunduğumuz avantaj ise, dünya çapındaki kendi networkümüz; tek bir elden tüm dünyada tam bir lojistik hizmet sunabilmek büyük bir avantaj.”

“TÜRKİYE’DE TAŞIMA TÜRLERİNİN DAHA DENGELİ OLARAK YAPILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR ARTIRILMALI”

Türkiye’nin birçok dinamik ticaret ağının kesiştiği noktada bulunduğunu söyleyen Renard, “Sadece İpek Yolu’nun eskiden bu topraklardan geçtiğini hatırlamak bile yeterli. Ancak, hızla gelişen dünyada, sadece konum rekabet için tek başına yeterli olmayacaktır. Türkiye’de devam eden yatırımlar altyapı sorunlarının çözümü çok kritik bir nokta. Türkiye’nin 3 tarafında deniz olmasına rağmen taşımacılık ezici ağırlıkta karayolu ile yapılıyor, taşıma türlerinin daha dengeli olarak yapılması için çalışmalar artırılmalı. Bunlar hem Türkiye’nin 2023 ihracat hedefine ulaşabilmesi için büyük önem taşıyorlar ve aynı zamanda da etkin bir şekilde hizmet verebilmek için de elzem” dedi.

 

Etiketler :