Türkiye’de ürettiği 250 bininci kamyon Actros 1853 LS 4x2 yola çıktı

Türkiye’de ürettiği 250 bininci kamyon Actros 1853 LS 4x2 yola çıktı

2018 yılı itibarıyla toplamda 470 milyon euroluk yatırım gerçekleştirilen Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, üretilen 250 bininci kamyonun banttan indirilmesiyle tarihi bir ana daha evsahipliği yaptı. Türkiye kamyon pazarının 15 yıldır aralıksız lideri olan Mercedes-Benz Türk, Aksaray Fabrikası’nda üretilen kamyonları, Türkiye pazarı dışında başta Avrupa olmak üzere 5 kıtada 70’in üzerinde ülkeye ihraç ediyor. Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrikası’nda üretilen 250 bininci kamyon olan Actros 1853

Mercedes-Benz Türk, 1986 yılında kurulan Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 250 bininci kamyonunu üretti. Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda tüm fabrika çalışanlarının katılımı ile düzenlenen banttan iniş törenine; Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün ve Kamyon Üretimden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Dr. Andreas Bachhofer ev sahipliği yaparken, Almanya’dan Mercedes-Benz Kamyon Grubu Başkanı Stefan Buchner, Daimler Kamyon Grubu Pazarlama ve Satış Direktörü Till Oberwörder, Aksaray Kamyon Fabrikası’nın da bağlı bulunduğu Mercedes-Benz Kamyon Grubu Üretimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gerald Jank katıldılar.

Katılımcıların şahitliğinde 250 bininci üretim olan Mercedes-Benz kamyon, Actros 1853 LS 4x2 modeli İtalya’ya ihraç edilmek üzere banttan indi ve yola çıktı. 2017 yılında kamyon ihracatını bir önceki yıla oranla yüzde 38 oranında artıran fabrika, önümüzdeki yıllarda ihracatını daha da artırmayı hedefliyor.  

Yüksek standartlar ve kalitede üretim yapan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, Türkiye pazarı dışında başta Avrupa olmak üzere 5 ayrı kıtada 70’den fazla ülkeye kamyon ihraç ediyor. Anadolu’nun ortasında, Aksaray şehrindeki en büyük yatırım olan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına olan katkısını da yeni yatırımları ve istihdam imkânları ile sürdürüyor.

Kurulduğu günden bu yana yatırımlarıyla kendini yenilemeye ve geliştirmeye devam eden, günümüzde 1.800’ü aşkın çalışanına istihdam sağlayan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, bugün gelinen noktada Daimler AG'nin en önemli kamyon üretim üslerinden biri konumunda ve dünya standartlarında üretim yapıyor.

MERCEDES-BENZ TÜRK İCRA KURULU BAŞKANI SÜER SÜLÜN: “KALİTELİ ÜRETİM GELENEĞİMİZ İLE GURUR DUYUYORUZ.”

Şirketimizin yarım asrı aşkın süredir gösterdiği üstün performansı, başarılarla dolu tarihi ve kaliteli üretim geleneğimiz ile gurur duyuyoruz. 1986 yılında faaliyete geçerek bölgede çok önemli bir değer yarattığımız Aksaray Fabrikamız pek çok ilke, başarıya ve rekora imza attı. Mercedes-Benz’in uzun yıllardır aralıksız Türkiye kamyon pazarının lideri olmasında çok büyük önemi olan Aksaray Fabrikası’nın başarı hikâyesini, değerli çalışanlarımızın yüksek motivasyonu ile sürdüreceğimizden eminim.”

MERCEDES-BENZ TÜRK KAMYON ÜRETİMDEN SORUMLU İCRA KURULU ÜYESİ DR. ANDREAS BACHHOFER: “EMEĞİ GEÇEN TÜM ÇALIŞANLARIMIZI KUTLUYORUZ.”

Türkiye’deki köklü geçmişimiz ve Aksaray’daki 30 yılı aşkın deneyimimizin ürünü olan 250.000’inci kamyonumuzu banttan indirmenin gururunu yaşıyoruz. 1986 yılından günümüze bölgedeki en büyük yatırım olan ve olmayı da sürdürecek fabrikamız sayesinde hem Aksaray’ın hem de Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bugüne kadar yüksek kalitede 300’den fazla tip araç ve 250 bininci kamyon bu fabrikanın üretim bantlarından inerek müşterilerimiz ile buluştu. 32 yıllık geçmişimizde emeği olan ve bugün bu başarıyı devam ettiren tüm çalışanlarımızı kutluyorum.”

Etiketler :