Türkiye’nin en büyük kamyon teslimatı gerçekleşti: 500 ADET ACTROS ALDI

Türkiye’nin en büyük kamyon teslimatı gerçekleşti: 500 ADET ACTROS ALDI

Türkiye’nin en büyük kamyon satışı gerçekleştirildi. Barsan Global Lojistik, Mercedes-Benz Türk’ten 500 adet Actros aldı. Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Barsan Global Lojistik’in kurucusu ve sahibi Kamil Barlın, Barsan Global Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı A. Cengiz Çaptuğ, Yönetim Kurulu Üyesi ve TIR İşletme Direktörü Sedat Geyik, Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Bahadır Özbayır ve Mengerler Yönetimi Kurulu Başkanı Engin İmre, Mercedes-Benz Türk Kamyon Filo S

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Bugün bir düğün günü. Türkiye’nin en büyük kamyon satışını gerçekleştiriyoruz. Barsan Global Lojistik’e bugün 500 adet Actros teslim ediyoruz. Türkiye’de kamyon Mercedes-Benz’tir diyoruz. Bugüne kadar Aksaray Kamyon Fabrikası’na 500 milyon euro yatırım yaptık. Türkiye’de üretilen her üç kamyondan ikisini biz üretiyoruz. Hayalimiz Aksaray’ı bir kamyon üretim merkezi haline getirmek. Mercedes-Benz Türk rekor kırmayı seven bir şirket. Aynı şekilde Barsan’da rekor kırmayı seviyor. Kendilerine bu büyük yatırımlarından dolayı tebrik ediyorum. Bu 500 adet kamyonun Barsan’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Bugün Barsan Global Lojistik’e gerçekleştirdiğimiz 500 adetlik kamyon teslimatı için bir araya geldik. Bu teslimattan dolayı çok gururluyuz. Barsan, bizim uzun yıllardır birlikte çalıştığımız dostumuz ve iş ortağımız. Barsan Global Lojistik dediğimizde bizim aklımıza istikrar geliyor. Barsan’a 2012 yılında 100 adet, 2013 ve 2014’te 300 adet, 2015’te ise 450 adet kamyon teslim etmiştik. Bugün ise 500 adet kamyon teslim ediyoruz. Bu yatırım 50 milyon euroluk yatırım anlamına geliyor. Üst üste koysak 500 kamyonu 1970 metre uzunluğa sahip oluyor. Hepsi 13 bin 500 ton net yüke tekabül ediyor” diye konuştu.

Mengerler Yönetimi Kurulu Başkanı Engin İmre, Kamil Barlın’ı 35 yıl önceden tanıyorum. Varlığı ile gurur duyduğum bir dostluk gerçekleşti. Barasn’a bugüne kadar 1400’e yakın araç teslim ettik. Barsan her türlü taktir ve tebrige sahip” dedi.

Barsan Global Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı A. Cengiz Çaptuğ ise konuşmasında, “1982 yılında Kamil Barlın tarafından Barsan Gümrük Müşavirliği olarak kuruldu. 1990’larda ilk kez 17 araçlık filo ile karayoluna başladık. 1995 yılında ilk yurtdışı yatırımımız Almanya’ya yaptık. Endüstri 4 çağını yaşıyoruz. Şu an bilgiyi konuşuruz. Sürücüs TIR’ları konuşuruz. Lojistik şirketleri yapay zekayı kullanan firmalar olmak zorundadır. Bu konuda Barsan IT yatırımları yapıyor. Bugün 500 adet kamyon aldık, daha sonraki süreçte 600, 700 adetle devam ederiz diye düşünüyorum. Önümüzdeki yıl 1000 adede çıkarız diye düşünüyorum” dedi.

Etiketler :