Türkiye’nin en iyi DAF sürücüsü belli oldu

Türkiye’nin en iyi DAF sürücüsü belli oldu

DAF Trucks’ın en iyi kamyon sürücülerini seçmek için düzenlediği DAF Drive Chalange 2019’un Türkiye birincisi Güvenok firmasından Turhan Öz oldu. Turhan Öz, Lüksemburg’da 28-29 Eylül 2019 tarihlerinde yapılacak ve 18 ülkenin katılacağı finalde Türkiye’yi temsil edecek.

DAF Drive Chalange 2019 yarışmasının Türkiye sonuçları belli oldu. AdexAkademi’nin Maltepe’deki yerinde yapılan yarışmada en iyi dereceyi elde eden Güvenok firmasından Turhan Öz birinci olurken, ikinci sırada Emre Tugal, üçüncü sırada Burak Ulucan yer aldı.

TÜRKİYE’DEKİ YARIŞMANIN KRİTERLERİ İLE AVRUPA’DAKİ AYNI

Türkiye birincisinin, Türkiye’yi en iyi biçimde temsil edeceğini ifade eden DAF Trucks Türkiye Genel Müdürü Gregor Van Der Mark, DAF Drive Chalange ile ilgili bilgiler verdi. Yarışmanın 3 yıl önce İngiltere’de başladığını, çok başarılı olduğunu ve bu yılda global hale geldiğini söyledi. Türkiye’deki yarışmanın kriterlerinin Avrupa’nın diğer ülkeleriyle aynı olduğunu belirten Van Der Mark, yarışma kapsamında, sürücülerin, sadece sürüş yetenekleri değil, DAF çekicileriyle ilgili bilgilerinin de ölçüldüğünü anlattı.

Gregor Van Der Mark, “Otuz soruyu 45 dakikada yanıtlamaları gerekiyor. DAF ile birlikte ayrıca güvenli sürüş ve mevzuat tarafını içeren sorular da var. Dolayısıyla sürücünün hem mevzuat hem de kullandığı araçla ilgili bilgisi ölçülüyor.” diyerek yarışmanın içeriği hakkında bilgiler verdi.

AVRUPA FİNALİ 28-29 EYLÜL’DE YAPILACAK

28-29 Eylül’de toplam 18 ülkenin Avrupa finallerinde yer alacağını aktaran Van Der Mark, şunları söyledi:  “Temel amaç sürücülerin, sürüş kalitesini yükseltmek. Ayrıca sosyal aktivite tarafı da var. Bizim için Türkiye’deki etkinliğin önemi, sürücülerimizin bilgiyle donatılması. Bilgi aynı zamanda kaliteyi de artırıyor. Bir sürücü treylerle yola çıktığında yüküyle birlikte yaklaşık 250 bin Euro’luk değer taşıyor. Dolayısıyla bu süreçte işi şansa bırakmamak gerekiyor. Bunun için de eğitim gerekiyor.”

Gregor Van Der Mark, sürücü eğitimlerinin önemine de dikkat çekerek, şunları söyledi: “Geçen yıl da eğitim başlangıcı yaptık. Her satılan araçla birlikte firmaya iki sürücü için eğitim hediye ediyoruz. Bu eğitimi de ADEX aracılığıyla yapıyoruz. Bu eğitim kapsamında Euro 3 ve Euro 4’ten Euro 6’ya geçiş sürecindeki tüm bilgiler sürücülere veriliyor. Eğitim sonucunda, sürücülerin performansı yakından ölçülüyor.”

Gregor Van Der Mark’ten Türkiye çekici pazarı değerlendirmesi

Gregor Van Der Mark, etkinlik kapsamında, kısa bir pazar değerlendirmesi de yaptı. İşte, değerlendirmesi şöyle: “Pazarın tekrar toparlanmasını temenni ediyoruz. Faizlerin düşme eğilimine girdiğini görüyoruz. Kurlarda pozitif anlamda değişmeye görülüyor. Aslında müşterilerimiz, önlerini görmeye başladıklarında alım yapmaya da başlıyorlar. Aslında nakliye her zaman devam edecek. Herkesin öncelikle gıdaya ihtiyacı var. Doğal ihtiyaçlarımız devam ettikçe, taşımacılık da devam edecek. Türkiye’de 16 ton ve üzeri pazara bakıldığında iyi bir yılda 30 ile 32 bin adet pazar büyüklüğüne sahibiz. Bu yıl ve önümüzdeki yıl adetler 9-10 bin  olarak gerçekleşti. Ama eminim eski günlerdeki pazar paylarına ulaşılacak.”

Avrupa pazarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gregor Van Der Mark, “Hafif bir büyüme söz konusu. Filo tarafında çok pozitif geri dönüşlerimiz oldu. Uzun süreli sözleşmelerimiz kapsamında binlere varan araç teslimatları söz konusu. Genel olarak çok iyi durumdayız.” dedi.

DAF’ın bayi ağı genişliyor

DAF‘ın öncelikli olarak bayi ağını güçlendirmeye önem verdiğini ifade eden Gregor Van Der Mark, “Türkiye’deki pazar koşullarına göre adapte oluyoruz.” dedi.

Bu konuda önemli bir çözüm sunan Truck and Trailer Parts (TRP) yapılanması hakkında bilgi vererek, Türkiye’de yaygınlaştırdıklarını kaydeden Van Der Mark, “TRP’deki servis çalışanlarımızın tümünü eğitimden geçireceğiz. ADEX Akademi’de teknik eğitime gelecekler. Hedeflerimizden biri de araçlarımıza hızlı servis imkanı sunabilmek.” diyerek, değerlendirmesini şöyle tamamladı:

“Satış tarafında da 3-4 büyük bayi yapılanması planlıyoruz. TRP yapılanmamızın bir çoğu devam ediyor. Örneğin Hatay, servisten tam bayiliğe geçti. Gaziantep’le bir sözleşme imzalıyoruz. Trabzon’da da tüm hizmetleri bir arada veren bir bayimiz olacak.” diyen, Van Der Mark, “Biraz daha pazarın küçük olduğu yerlerde Konya, Van gibi bölgelere TRP Shop konseptimizle servis hizmetimizi sunacağız. Yıl sonunda da İstanbul Anadolu Yakası’nda büyük bir partnerimiz olacak.”

MERT İNTEPE: 2 YILDIR DAF’IN SÜRÜCÜ EĞİTİMLERİNİ ÜSTLENİYORUZ

Yarışmanın Türkiye finalleri DAF’ın Türkiye’de güvenli ve ekonomik sürüş eğitim ortağı olan AdexAkademi’de yapıldı.  AdexAkademi Kurucusu Mert İntepe yarışmanın hangi etaplardan oluştuğu konusuyla ilgili bilgiler verdi. DAF’ın 2 yıldır Türkiye’deki sürücü eğitimlerini üstlendiklerini söyleyen İntepe, DAF servislerinde çalışan ustalara da teknik eğitim verdiklerini söyledi.

Mert İntepe, DAF araçlarını alan şirket sürücülerine de araçları tanıttıklarını, araçlar hakkında detaylı bilgiler aktardıklarını ve ekonomik sürüş ile güvenli sürüş dersleri verdiklerini ifade etti. Eğitimin önemine dikkat çeken İntepe, “Geleneksel yöntemlerle araç kullanan sürücülerimize, yeni nesil araçlar hakkında detaylı bilgi vererek, güvenli, verimli ve sürdürülebilir bir eğitim veriyoruz. dedi.

Sürücüler 5 etapta yarıştı

İnternet üzerinden yayınlanan soruları cevaplayan DAF kullanıcılarının seçimi ve doğru cevapları ile seçildi. DAF XF ve DAF CF’den oluşan 2 adet aracı kullandılar. Sağ ayna ile yanal park, sol ayna ile  90 derece park, 360 derece araç kontrolü,  treyler sökme ve takma ile uzun yol ekonomik ve güvenli sürüş olmak üzere 5 farklı parkurda yarıştılar.

DAF’ın bütün ülkeler için belirlediği ölçülere göre hazırlanan alanlarda hünerlerini sergileyen yarışmacılar deneyimli hakemler tarafından ölçülerek puanlandırma yapıldı.

Güvenok firmasından Turhan Öz birinci oldu. 

Emre Tugal, üçüncü oldu.

Burak Ulucan ise üçüncü sırada yer aldı.

Etiketler :