Türkiye’nin Global Dijital Platformu ShipsGo, 2019’u Yeni Hizmetler ile Karşılıyor

Türkiye’nin Global Dijital Platformu ShipsGo, 2019’u Yeni Hizmetler ile Karşılıyor

Türkiye’nin dijital platformu ShipsGo CEO’su Merdan Erdoğan 2018 yılının değerlendirmesini ve inovatif hizmetlerini anlattı…. İşte ShipsGo CEO’su Merdan Erdoğan’nın anlattıkları…

“Konteyner taşımacılığı sektöründen elde ettiğimiz büyük verilere dayanarak geliştirdiğimiz yeni dinamik algoritmamız olan "Ahtapot"’u 2018'in ortasında hayata geçirmiştik. O günden beri, yenilikçi algoritmamız sayesinde, ShipsGo ekibi olarak, tüm müşterilerimiz için maliyet optimizasyonu, daha az liman aktarması ve daha kısa transit süre hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla inovatif hizmetlerimizi konteyner taşımacılığı sektörünün tüm ilgili taraflarının kullanımına sunmaya başladık. Misyonumuz, freight forwarder, dış ticaret ve armatör firmaları bütünleşik bir platformda bulut teknolojisi ile bir araya getirebilmek.

2019’u yeni hizmetlerimizle karşılarken, bize ürün-pazar uyumu konusunda önemli destek veren ve pozitif geri bildirimlerle hizmet geliştirme sürecimize katkıda bulunan tüm müşterilerimize teşekkür etmek istiyoruz. 2018 yılının üçüncü ve dördüncü çeyreğinde, özellikle Türkiye pazarında bilinirliğimizi arttırmamızın nedeninin müşterilerimizin çabaları olduğunu belirtmek isteriz. Türkiye dışında, şimdilik 15 farklı ülkede de karşılık gören ve konteyner taşımacılığı sektörü için çok yeni olan dijital hizmetlerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

GECİKME, KONTEYNER LİMANDA VE LİMANDAN ÇIKIŞ YAPTI BİLGİLENDİRMELERİNİN YAPILMASI…

“Delay Alert (Gecikme Bilgisi)”, ShipsGo platformu tarafından takip edilen konteynerin bir gecikme durumu ile karşı karşıya kaldığında anında kullanıcının bilgilendirildiği bir hizmettir. Freight Forwarder işletmeleri, bu hizmet sayesinde müşterilerini bilgilendirerek hizmet kalitelerini arttırabilmektedirler. “Release alert (Konteyner Limanda)” ve “Gate Out Notification (Limandan Çıkış Yaptı)” bilgilendirmeleri müşterilerimizin iş yapma modellerine değer katan diğer yenilikçi hizmetlerdir. ShipsGo kullanıcıları, konteynerleri beş gün içinde limandan çıkmaz ise “Release Alert” mesajını alırlar. Buna ek olarak, limandan konteynerlerinin çıkış yapması ile “Gate Out Notification” bilgilendirilmesi yapılır. Bu hizmetler sayesinde, kullanıcılarımız konteyner konumlarıyla ilgili bilgi eksikliğinden kaynaklanan ardiye ve demuraj ücreti gibi beklenmedik maliyetlerden kaçınmaktadırlar.

EŞSİZ ROTA ÖNERİLERİ VE ROTA PERFORMANSI RAPORLAMASI…

ShipsGo, “Unique Routes” adını verdiği hizmetinde kullanıcılarına saniyeler içinde herhangi bir liman çıkışlı “aktarmasız ve en kısa transit süre” öneren konteyner taşımacılığı işletmelerinin hangileri olduğunu listelemektedir. “Eşsiz rota” olarak da Türkçe ’ye çevrilebilecek bu hizmet ile dış ticaret işletmeleri konteyner taşımacılığı hizmetlerini transit süre ve buna bağlı olarak da maliyet yönlü olarak iyileştirebilirler. Freight Forwarder işletmeleri de bu hizmeti kullanarak, müşterilerine alternatif hizmetler sunarak hizmet kalitesini yükseltebilir. Öte yandan, konteyner taşımacılığı işletmelerinin, hizmetlerini rakiplerle karşılaştırması ve bu satış stratejilerini yönetmesi mümkün olabilmektedir.



2018'in üçüncü çeyreğinde “Route Performance (Rota Performansı)" raporlamasını başlattık. ShipsGo ekibi tarafından geliştirilen bu hizmetimiz algoritmamız sayesinde; takibini yaptığı her konteyner için takip sonunda bu rotada yer alan armatör firmaların transit süre performanslarını da değerlendirerek gerçeklesen taşıma performansına bir puan vermektedir. Daha iyi servisler bulduğu takdirde bunu ilgili firmaya önermektedir. 2019 Ocak ayı başında ise bu uygulamayı yüklemenin başladığı andan itibaren geçerli kılacak yeni bir bilgilendirmeyi de ekleyeceğiz.

CANLI KONTEYNER TAKİP HARİTASI…

“Live Container Tracking Map (Canlı Konteyner Takip Haritası)” hizmetimiz sayesinde müşterilerimiz yüklemelerini canlı bir haritada takip edebiliyorlar. Ayrıca, yükleme hakkında detaylı bilgi veren akıllı izleme uyarıları alıyorlar. Bu hizmet, aynı zamanda Freight Forwarder müşterilerimizin web sitelerine API teknolojisi ile de eklenebiliyor ve Freight Forwarder işletmeleri kendi web sitelerinden canlı konteyner takibi hizmeti vererek dijitalleşme yönünde önemli bir gelişim gösterebiliyorlar.

DENİZYOLU NAVLUN TEKLİF MODÜLÜ

“Denizyolu Navlun Teklif Modülü (Ocean Freight Quote Module), ShipsGo platformu üyesi olan Freight Forwarder’ların teklif vermesine olanak sağlayan bir sistem. Ücretsiz olan bu hizmet, ShipsGo platformunda yer alan ve yüzde 97’nin üzerinde bir doğruluk payı ile limandan limana transit süre ve armatör bilgisi veren arama motorunun içerisinde yer almakta.

ROTA ARAMA VE ARMATÖR TERCİH İSTATİSTİKLERİ

ShipsGo arama motorunda bir gün içerisinde 160+ ülkeden binlerce kullanıcı rota aramaktadır. ShipsGo algoritması bu aramaları anlık olarak analiz ederek hangi rotaların daha sıklıkla arandığını kullanıcılarına sunabilmektir. Diğer taraftan, denizyolu konteyner taşımacılarının ShipsGo üzerindeki takip edilen konteynerlerinin sayıları da “Carrier Trends” hizmeti içerisinde yer almaktadır. Bu iki hizmet de, kullanıcıların denizcilik sektörünün değişimini takip ederek hem rakip analizi hem de satış stratejilerini düzenlemelerine yardımcı olmaktadır.

ShipsGo ekibi tarafından geliştirilen benzersiz algoritmamız Ahtapot'un 2018 yılında ortaya çıkardığı hizmetler sadece bir başlangıç. Her gün, denizcilik ve lojistik sektörüne katkı sağlamak için algoritmamızı geliştirmek için çalışıyoruz. Bu çabamızın, Türkiye’nin önemli bir açığı olan dijitalleşme konusunda katkıda bulunacağına olan inancımız da tam.

Etiketler :