Türkiye’nin ilk online palet platformu hizmete başladı

Türkiye’nin ilk online palet platformu hizmete başladı

Kısa dönem için depo alanı arayan şirketlerle, kapasite fazlası olan depolama şirketlerini buluşturan Türkiye’nin ilk online B2B depo platformu Park Palet, sunduğu dinamik ve esnek çözümlerle hem firmaların lojistik maliyetleri düşürecek, hem de depo işletmelerine ek gelir yaratacak.

Park Palet, çalışmaları ve hedefleri ile ilgili Levent Loft’ta bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısına Park Palet Kurucu Ortağı Alp Çiçekdağı, Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Vural, İş Geliştirme ve Pazarlama Sorumlusu Burak Alat, Strateji ve Planlama Sorumlusu Nurbanu Akşit Çiçekdağı, Satış ve Operasyon Sorumlusu Tolga İşcan ve Teknoloji ve İş Geliştirme Sorumlusu Ertan Uygun katıldı.

Perakende, hızlı tüketim ve e-ticaret gibi sektörlerde sık yaşanan stok dalgalanmalarının verimli yönetilememesi durumunda lojistik maliyetlerinin arttığına dikkat çeken Park Palet Kurucu Ortağı Alp Çiçekdağı, şirketin kuruluş sürecinde yapılan potansiyel müşteri görüşmelerinde gözlemledikleri “on-demand (talep üzerine) depolama” ihtiyacının, Park Palet’in çıkış noktasını oluşturduğunu belirtti.

Park Palet, lojistik maliyetlerini azaltmak isteyen ve sadece tüketime değil, üretime de yakın depolama ihtiyacı olan müşterilere sunacağı esnek çözümlerle, şirketlerin dinamik lojistik yapılarını desteklemeyi hedefliyor.

“DEPO SAHİPLERİNE EK GELİR YARATACAK”

Depo işletmecilerinin büyük çoğunluğunun depo alanlarında “batık maliyet” olarak kabul ettikleri fazla kapasiteden şikayetçi olduğunu söyleyen Çiçekdağı “İhtiyaç duyulan miktardaki depo alanını, geliştirilen yazılım üzerinden istenilen yer ve süre için bulan Park Palet Depo Pazar Yeri, tam kullanılamayan depo alanlarının palet bazında satışa sunulmasını sağlayarak depo sahiplerine ek gelir yaratacak. Bu durumun özellikle düşük mevsimlerde yeni müşteri edinimi sağlayarak, iş gücü ve ekipman verimliliklerinde kayıp yaşanmasının da önüne geçeceğini düşünüyoruz” dedi.  

2018 HEDEFİ 300 BİN PALET RAFLI DEPOLAMA ALANI

Depo portföyünde sadece kurumsal lojistik şirketlerine değil, kriterleri uygun olan orta ölçekli işletmelerin depolarına da yer vermeyi hedefleyen Park Palet, başta lojistik sektörünün güçlü olduğu İstanbul-Kocaeli hattı olmak üzere, tüm büyük şehirleri kapsayan bir depo ağı oluşturmayı hedefliyor. Büyük işletmelerin ve bu işletmelere hizmet veren tedarikçilerin yanı sıra, KOBİ’lerin de farklı bölgelerde düşük maliyetli ve kısa zamanlı depo ihtiyaçları olduğuna dikkat çeken Alp Çiçekdağı, “Park Palet online bir platform olması sebebiyle Türkiye’nin her yerindeki depo seçeneğini içinde barındırabilir. Genişleme imkanları çok yüksek bir alana ilk oyuncu olarak giriyoruz. 2018 yılı sonu hedefimiz ilk etapta 150 civarında depoyu sistemde kayıtlı hale getirerek, Türkiye geneline yayılmış 300 bin palet ve 100 bin metrekare zemin depolama alanı sunabilmek” dedi.

Park Palet’in Sağlayacağı Avantajlar…

Depo Alanına İhtiyacı Olan Şirketler

·       Sabit kira ve işletim maliyeti yerine, ürünün ölçeği ve kaldığı süre üzerinden ödeme yapılabilmesi

·       Mevsimsel ya da ani stok artışları için ihtiyaç duyulan depo alanının, ihtiyaç duyulan süre için kiralanabilmesi

·       Taleplerin gerektirdiği durumlarda, ihtiyaç olan bölgede, en düşük maliyetle ve/ya  en uygun nitelikteki depo işletmecisi ile çalışılabilmesi

·       Standard Park Palet Sözleşmesi ile çok sayıda profesyonel depo işletmecisi ile anında çalışma imkanı

·       Tüketim veya üretime yakın depolarla, genel lojistik maliyetlerinde düşüş sağlanması

·       Farklı noktalarda çok sayıda dağıtım noktası oluşturarak, dinamik bir lojistik stratejisi geliştirilebilmesi

 

Depo İşletmecileri

·       Bir aydan başlayan kısa dönemli anlaşmalar ile depoların kiralanabilmesi ve istenilen zaman geri alınabilmesi

·       Kendi uygunluğunu tanımlayabilme ve uygun müşteriler ile çalışma imkanı

·       Atıl kapasitelerden yeni gelir yaratma fırsatı

·       Düşük mevsimlerde yeni iş yaratarak iş gücü ve ekipman verimliliklerinde kayıp yaşanmasını engelleme

·       Katma değerli hizmetler için gelir ve ölçek oluşturulması

Etiketler :